Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Έτσι θα γίνουμε καλύτεροι γονείς

Έτσι θα γίνουμε καλύτεροι γονείς
  1. Αποφύγετε τις ταμπέλες και τις συγκρίσεις. Θέλετε να είστε ο γονιός που παίρνει το χρόνο του για να ενσταλάξει στο παιδί του καλούς τρόπους, συνήθειες και συμπεριφορές. Πώς θα το πετύχετε; Το κόλπο είναι να αναγνωρίζετε τις στιγμές όπου οι πράξεις και οι αντιδράσεις σας μπορούν να βοηθήσουν το παιδί να μάθει και να μεγαλώσει με τους καλύτερους πιθανούς τρόπους. Μην συγκρίνετε το παιδί με αδέρφια, ξαδέρφια ή φίλους γιατί κάθε άνθρωπος έχει τη δική του προσωπικότητα και ταπεραμέντο. Επίσης, μην του λέτε συνέχεια ότι είναι ντροπαλός, εσωστρεφής, ή κακός γιατί αυτές οι ταμπέλες μπορεί να τον ακολουθούν για όλη του τη ζωή.

PAIDI

Παιδί

 

 

  1. Οι πράξεις είναι σημαντικότερες από τα λόγια. Τα παιδιά παρακολουθούν κάθε σας κίνηση και οι πράξεις σας είναι πιο ισχυρές από τα λόγια. Πρέπει λοιπόν να είστε προσεκτικοί με το πώς φέρεστε μπροστά του και πώς χειρίζεστε τις διαπροσωπικές σας σχέσεις.
  2. Δεν υιοθετείτε τη σκληρή αγάπη. Πολλοί γονείς θεωρούν ότι βοηθούν το παιδιά με το να είναι επικριτικοί, να διορθώνουν συνέχεια τα λάθη τους και να μην τους δείχνουν την τρυφερότητα μέσα από γλυκά λόγια και αγκαλιές. Η αλήθεια όμως είναι ότι κανένα παιδί δεν γίνεται καλύτερος άνθρωπος μέσα από τη σκληρή αγάπη, την ένταση και την επικριτική στάση. Το μόνο που αποζητά είναι η αγάπη άνευ όρων και η αποδοχή σας.
  3. Χαλαρώνουμε και λίγο. Το πώς φερόμαστε στα παιδιά μας, είναι απόρροια του δικού μας μεγαλώματος και στάσης ζωής που έχουμε. Όταν δεν έχουμε λύσει τα δικά μας θέματα και δεν βρίσκουμε καθόλου χρόνο για την προσωπική μας χαλάρωση και ευεξία, δεν πρόκειται να μεγαλώσουμε πραγματικά χαρούμενα παιδιά.
  4. ekp2

    Εκπαίδευση

  5. .imommy.gr

About Μαρία Νικολοπούλου