Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Αγκιναρόπιτα με ανθότυρο και ανοιξιάτικα μυρωδικά

Αγκιναρόπιτα με ανθότυρο και ανοιξιάτικα μυρωδικά
Οι αγκινάρες κάνουν πεντανόστιμα μαγειρευτά αλλά και θεσπέσιες πίτες. Τώρα λοιπόν, που είναι και η εποχή τους, είναι η καλύτερη ευκαιρία να τις φτιάξετε όπως τραβάει η όρεξή σας!

Υλικά

•    1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες φρέσκο ή κατεψυγμένο
•    1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, σουσάμι
•    Για τη γέμιση
•    600γρ. αγκινάρες
•    6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα μαζί με το τρυφερό πράσινο μέρος,
•    1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
•    2 καρότα σε κυβάκια
•    500γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
•    150γρ. φέτα λιωμένη με πιρούνι
•    ¾ φλιτζανιού γάλα
•    3 αβγά
•    1 ματσάκι δυόσμο
•    1 ματσάκι άνηθο
•    αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία

vegetables-1584999_960_720

Είδη τροφίμων   Οπωροπωλεία τα καλύτερα

Βήμα 1
Αν χρησιμοποιήσετε καταψυγμένο φύλλο, το αποψύχετε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο προϊόν. Βάζετε σε μια κατσαρόλα δύο λίτρα νερό μέχρι να πάρει βράση, το αλατίζετε και ρίχνετε μέσα τις αγκινάρες να ζεματιστούν. Αφού ξαναπάρει βράση το νερό, αφήνετε για επιπλέον 2 λεπτά και έπειτα τις στραγγίζετε.

Βήμα 2
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ευρύχωρο τηγάνι και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τα καρότα. Κόβετε τις αγκινάρες σε μέτρια κομμάτια και τις ρίχνετε στο τηγάνι να σοταριστούν για 2 επιπλέον λεπτά ενώ παράλληλα ανακατεύετε τακτικά. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και ανακατεύετε εκτός φωτιάς. Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και προσθέτετε τη λιωμένη φέτα, το λιωμένο ανθότυρο, λίγο αλατοπίπερο και τον άνηθο. Ανακατεύετε το μείγμα με το περιεχόμενο του τηγανιού και προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Βήμα 3
Λαδώνετε καλά το ταψί και το πασπαλίζετε με σουσάμι. Λαδώνετε ένα-ένα τα πέντε πρώτα φύλλα κρούστας και τα στρώνετε το ένα επάνω στο άλλο αφήνοντάς τις άκρες τους να εξέχουν από το ταψί.

Βήμα 4
Βάζετε τη γέμιση στο ταψί, την απλώνετε και γυρίζετε προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν αλείφοντάς τα με ελαιόλαδο. Καλύπτετε τη γέμιση στρώνοντας από πάνω ένα-ένα τα υπόλοιπα φύλλα αφού πρώτα τα αλείψετε και αυτά με ελαιόλαδο. Σουρώνετε λίγο τα φύλλα ώστε να έρθουν στο μέγεθος του ταψιού. Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και πασπαλίζετε με σουσάμι. Ψήνετε την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο για 55 λεπτά περίπου. Όταν ροδοκοκκινίσει αρκετά, την βγάζετε απ’ το φούρνο και σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή.

Olivemagazine.gr

About Μαρία Νικολοπούλου