Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

1,5 εκατομμύρια ακάρεα σκόνης μπορεί να ζουν στο κρεβάτι σας ! – Ασφαλής και φυσικός τρόπος εξουδετέρωσής τους

1,5 εκατομμύρια ακάρεα σκόνης μπορεί να ζουν στο κρεβάτι σας ! – Ασφαλής και φυσικός τρόπος εξουδετέρωσής τους

Το κρεβάτι αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία κάθε σπιτιού. Εκεί ξεκουραζόμαστε μετά από μια ατελείωτη μέρα. Περνάμε σημαντικό μέρος του χρόνου μας σε αυτό και η ανάπαυση επιτρέπει στο σώμα μας να εκτελεί τις καθημερινές λειτουργίες που απαιτούνται για να παραμένει υγιές.

Ωστόσο, στο στρώμα συσσωρεύονται ιδρώτας, νεκρά κύτταρα και σκόνη, δημιουργώντας ένα ιδανικό περιβάλλον πολλαπλασιασμού για διάφορους μικροοργανισμούς όπως τα ακάρεα σκόνης.

Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι καθαρισμού και απολύμανσης του κρεβατιού για την εξάλειψη αυτού του προβλήματος χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν σκληρές χημικές ουσίες ή να δαπανηθούν μεγάλα χρηματικά ποσά για ακριβά καθαριστικά προϊόντα.

Αυτή τη φορά θα μοιραστούμε μαζί σας μια φυσική συνταγή και μερικές συμβουλές καθαρισμού για να διατηρείτε το κρεβάτι σας σε άριστη κατάσταση.

1,5 εκατομμύρια ακάρεα σκόνης μπορεί να ζουν στο κρεβάτι σας

krevati

Πριν περάσουμε στην απολύμανση του κρεβατιού, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το κρεβάτι σας μπορεί άνετα να φιλοξενεί 1,5 εκατομμύρια γοργά πολλαπλασιαζόμενα ακάρεα σκόνης.

Τα σεντόνια και οι κουβέρτες απορροφούν ιδρώτα και νεκρά δερματικά κύτταρα. Αυτά λειτουργούν ως τροφή για τα συγκεκριμένα παράσιτα, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν άσθμα και αλλεργικές αντιδράσεις.

Πολλοί ειδικοί συνιστούν τον αερισμό του κρεβατιού για αρκετές ώρες αφού σηκωθείτε. Ο καθαρός αέρας και το φως συμβάλλουν στην εξουδετέρωση των συγκεκριμένων παρασίτων. Το να στρώσετε το κρεβάτι αμέσως μόλις σηκωθείτε παγιδεύει τη θερμότητα του σώματος δημιουργώντας ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη αυτών των παρασίτων.

Η παρουσία τους προκαλεί τα παρακάτω συμπτώματα, που συχνά συγχέονται με άλλες παθήσεις:

  • Ρινική συμφόρηση.
  • Άσθμα.
  • Φτέρνισμα.
  • Αλλεργική ρινίτιδα.
  • Κοκκίνισμα των ματιών.
  • Φαγούρα.
  • Δερματικό ερεθισμό.

Αν παρουσιάζετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, θα πρέπει να λάβετε μέτρα για να βελτιώσετε την υγεία του κρεβατιού σας και να αποτρέψετε τα πιο σοβαρά προβλήματα.

 

Πώς απολυμαίνω το κρεβάτι μου με φυσικό τρόπο;

 

IMPERIAL STROM

 

krevati-ilektriki-skoupa-768x380

Πέρα από το να αερίζετε το κρεβάτι σας το πρωί, υπάρχουν και άλλες πρακτικές που μπορείτε να υιοθετήσετε για να βεβαιωθείτε ότι το κρεβάτι σας είναι καθαρό και φρέσκο.

Πρώτα απ’όλα, θα πρέπει να αλλάζετε σεντόνια τουλάχιστον κάθε δύο εβδομάδες. Να θυμάστε ότι απορροφούν τον ιδρώτα σας.

Θα πρέπει επίσης να προσπαθείτε να διατηρείτε τη βάση του κρεβατιού και τα γύρω σημεία απαλλαγμένα από σκόνη, η οποία αποτελεί ακόμα έναν αλλεργιογόνο παράγοντα που κάνει κακό στην υγεία σας.

Για να μη χρειαστεί να καταφύγετε σε σκληρά χημικά καθαριστικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό ξύδι και υπεροξείδιο του υδρογόνου ως φυσικές εναλλακτικές.

Δοκιμάστε την παρακάτω σπιτική συνταγή για να καθαρίσετε το στρώμα σας σε βάθος και να εξολοθρεύσετε τα ακάρεα.

Απολυμαντικό με μαγειρική σόδα και αιθέρια έλαια

mageiriki-soda

Το διττανθρακικό νάτριο έχει αντισηπτικές ιδιότητες και θα απορροφήσει την υγρασία και τη βρωμιά από το στρώμα.

Οι ιδιότητές του εξουδετερώνουν τις δυσάρεστες οσμές και, όταν ξαπλώνετε για να κοιμηθείτε τη νύχτα, το κρεβάτι σας θα μοσχομυρίζει καθαριότητα και φρεσκάδα.

Το αιθέριο έλαιο, είτε είναι από πράσινο τσάι είτε από ευκάλυπτο, έχει μια πραγματικά ευχάριστη μυρωδιά που ενισχύει τη διαδικασία της απολύμανσης για την πλήρη εξουδετέρωση των ακάρεων σκόνης.

Η μέθοδος είναι 100% φιλική προς το περιβάλλον και αντικαθιστά τέλεια τα εμπορικά προϊόντα που περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες.

 

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο
  • 1 μέτριο σουρωτήρι
  • 1 βούρτσα
  • ηλεκτρικό σκουπάκι

Οδηγίες

  • Συνδυάστε τη μαγειρική σόδα και το αιθέριο έλαιο σε ένα δοχείο και ανακατέψτε τα καλά.
  • Χρησιμοποιήστε το σουρωτήρι για να πασπαλίσετε ομοιόμορφα με τη σκόνη όλο το στρώμα.
  • Τρίψτε τη σκόνη πάνω στο στρώμα με τη βοήθεια ενός σφουγγαριού και βεβαιωθείτε ότι καθαρίζετε ολόκληρη την επιφάνεια.
  • Αφήστε τη να δράσει για τουλάχιστον μία ώρα προκειμένου οι ενεργές ουσίες να κάνουν τη δουλειά τους.
  • Χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό σκουπάκι για να απομακρύνετε την επιπλέον μαγειρική σόδα.
  • Επαναλαμβάνετε μία φορά το μήνα.

Είστε σίγουροι ότι το κρεβάτι σας είναι καθαρό; Μπορεί να μη μυρίζει και να μη φαίνεται βρώμικο, όμως πιθανώς φιλοξενεί χιλιάδες ακάρεα σκόνης και άλλους μικροοργανισμούς που θα μπορούσαν να βλάψουν την υγεία σας.

Αν έχετε κατοικίδια ζώα στο σπίτι σας, κρατάτε τα μακριά από το υπνοδωμάτιο επειδή η πιτυρίδα τους μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση.

Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές για να διατηρείτε το σημείο όπου ξεκουράζετε το σώμα σας καθαρό και υγιεινό.

meygeia.gr

About Μαρία Νικολοπούλου