Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Αλλάξτε το σπίτι σας με το σωστό φωτισμό! Δείτε πως:

Αλλάξτε το σπίτι σας με το σωστό φωτισμό! Δείτε πως:

Η χρήση του φωτός είναι σήμερα ευρύτατη και στη διακόσμηση

 

Από την τεράστια ποικιλία ειδών φωτισμού που κυκλοφορούν στα καταστήματα, πώς θα διαλέξεις το πιο κατάλληλο, το πιο όμορφο και το πιο λειτουργικό για κάθε χώρο του σπιτιού; Αποτέλεσμα εικόνας για house lighting ideasΑποτέλεσμα εικόνας για house lighting ideas

Πρέπει πρώτα να γνωρίζεις πως θέλεις να χρησιμοποιείς το χώρο σου:

Να δουλέψεις, να διαβάσεις, να περάσεις ευχάριστες ώρες με φίλους, να φτιάξεις μια χαλαρωτική ή αισθησιακή ατμόσφαιρα, να τονίσεις κάποια κομμάτια της διακόσμησης;

  1. Με άμεσο φωτισμό, δηλαδή τονίζοντας κάποια συγκεκριμένα σημεία του χώρου;  Τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις  σποτ, φωτιστικά ή πολύφωτα.
  2.  Με έμμεσο φωτισμό τονίζοντας το ταβάνι ή εναν τοίχο;  Τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις πολύφωτα σαν πλαφονιέρες, δηλαδή τύπου λαμπατέρ ή απλίκες.
  3. Με διάχυτο φωτισμό τονίζοντας όλο το χώρο; Τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις πολυέλαιο, αδιαφανή κρεμαστά φωτιστικά ή σφαιρικού σχήματος με γαλακτερές λάμπες.

Το καλύτερο για να φαίνεται ζεστή η ατμόσφαιρα και φιλική είναι να χρησιμοποιήσεις διάφορους φωτισμούς σε γωνίες και διάφορα σημεία του χώρου που θα φωτίσουν ευχάριστα τις σκοτεινές πλευρές του δωματίου και θα τονίσουν τις όμορφες λεπτομέρειες της διακόσμησης (π.χ. ένα τραπεζάκι με αντικείμενα, ένα όμορφο κάδρο κλπ).

Αποτέλεσμα εικόνας για house lighting ideas

Μιά άλλη καλή ιδέα είναι να φωτίσετε έναν χώρο τοποθετώντας έναν όμορφο μεγάλο καθρέπτη.

Οι λαμπτήρες αλογόνου μπορούν να προτιμηθούν για διάβασμα ή τονισμό ορισμένων σημείων.

Να ξέρεις ότι κάθε δωμάτιο του σπιτιού έχει τις δικές του φωτιστικές ανάγκες.

Αποτέλεσμα εικόνας για bedroom lightingΥπνοδωμάτιο: 

Ταιριάζουν καλύτερα οι απλίκες τοίχου, φωτιστικά στο προσκέφαλο και μικρά φωτιστικά στα κομοδίνα, που μπορούν να δώσουν έναν ατμοσφαιρικό όσο και ικανοποιητικό φωτισμό. Αυτό δεν ισχύει για τα παιδιά και τους εφήβους που διαβάζουν και παίζουν στο δωμάτιό τους. Εδώ χρειάζεται τόσο ο δυνατότερος φωτισμός (γλυκός και όχι επιθετικός) από το ταβάνι όσο και επιπλέον φωτιστικά στο γραφείο και το κομοδίνο.

 

Καθιστικό Σχετική εικόνα

Χρειάζονται τρεις τύποι φωτισμού: Το πολύφωτο (για γενικό λειτουργικό φωτισμό), μικρά επιτραπέζια λαμπατέρ με καπέλο (φτιάχνουν ζεστή ατμόσφαιρα) και μια λάμπα για διάβασμα, στην περίπτωση που σε ξεκουράζει να διαβάζεις στο σαλόνι καθώς και διάφορες απλίκες ώστε να φωτίσουν όμορφα σημεία του χώρου που είναι σκοτεινά.

 

Σχετική εικόναΚουζίνα

Η επιφάνεια εργασίας πρέπει οπωσδήποτε να φωτίζεται, ει δυνατόν και με χωνευτούς προβολείς αλογόνου. Επιπρόσθετα μικρά φώτα κάτω από τα ντουλάπια βοηθούν στον καλύτερο φωτισμό των πάγκων. Για να φωτίσεις το τραπέζι του φαγητού, κατάλληλα είναι τα κρεμαστά φωτιστικά.

 

ΜπάνιοΑποτέλεσμα εικόνας για bathroom lighting

Αποτέλεσμα εικόνας για bathroom lightingΕδώ ταιριάζουν μικροί προβολείς αλογόνου ή λάμπες πυρακτώσεως τοποθετημένες εκατέρωθεν του καθρέπτη και στραμμένες προς τα εσένα. Εάν ο χώρος είναι μεγάλος θα χρειαστείτε και γενικό φωτισμό από το ταβάνι με λάμπες πυρακτώσεως.

 

Καταγραφή

Στην αγορά κυκλοφορούν φωτιστικά είδη για όλα τα γούστα και τα βαλάντια, χειροποίητα πανέμορφα έξυπνα και οικονομικά που θα ομορφύνουν και θα αναδείξουν όλους τους χώρους του σπιτιού. Εμείς σας προτείνουμε τα καλύτερα καταστήματα του είδους στην Κορινθία… Εσείς δεν έχετε παρά να επιλέξετε:

Elenis Electric led – light – Electronics – E-SHOP

HERONIA LIGHTING – ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

KENTPO LED Κορίνθου

KOURTAKIS LIGHTING

MEGA EXPERT ELECTRONICS

ANNE MARIE

ΑΣΥΛΟΝ ΤΕΧΝΗΣ

EZ DESIGN – Ελένη Ζουγανέλη

 

About Μαρία Νικολοπούλου