Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ανοιξιάτικη Pavlova με φράουλες

Ανοιξιάτικη Pavlova με φράουλες

 

Τον ερχομό της άνοιξης έχουμε πολλούς λόγους, και πολλούς τρόπους, να τον γιορτάζουμε. Όχι μόνο με μίνι εκδρομές και βόλτες στην εξοχή, αλλά και με γεύσεις και συνταγές που φέρνουν το άρωμά της στο τραπέζι μας. Όπως αυτές που ακολουθούν.

Pavlova με φράουλες
Από τις Συνταγές της Παρέας

Υλικά:
Για την μαρέγκα:
4 ασπράδια, 120 γρ. ζάχαρη, 120 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

Για την γέμιση:
250 γρ. κρέμα γάλακτος, ξύσμα λεμονιού

Για την σως:
400 γρ. φράουλες, 40 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στην μεσαία ταχύτητα του μίξερ τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη, και όταν σφίξει η μαρέγκα, τότε ρίχνουμε την άχνη σιγά-σιγά και ανακατεύουμε απαλά.

Με ένα κουτάλι σούπας φτιάχνουμε πάνω σε λαδόκολλα κυκλικά σχήματα διαμέτρου 10 εκατοστών και πάχους 4 εκατοστών περίπου. Αφαιρούμε από το κέντρο του κύκλου μερικές κουταλιές και τις τοποθετούμε στην περιφέρειά του έτσι ώστε να σχηματιστεί “φωλιά”. Ψήνουμε για 60-90 λεπτά στους 90-100C θερμό αέρα σε προθερμασμένο φούρνο.

Φτιάχνουμε τη γέμιση, χτυπώντας την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και προσθέτουμε το ξύσμα ανακατεύοντας με κουτάλι. Τέλος, φτιάχνουμε τη σως πολτοποιώντας στο multi τις φράουλες μαζί με την ζάχαρη. Τοποθετούμε στο κέντρο της κάθε ψημένης μαρέγκας σαντιγύ, στολίζουμε με κομμένες στην μέση φράουλες και περιχύνουμε με την σως.

 

zaxaro

Τα καλύτερα της Κορινθίας Αρτοποιεία Ζαχαροπλαστεία

 

About Μαρία Νικολοπούλου