Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Αυτά είναι τα 5 σνακ που διώχνουν το άγχος και φτιάχνουν τη διάθεση

webkorinthossnak

Αντί να τρέχεις στο περίπτερο για ανόητα σνακς τύπου πατατάκια, γαριδάκια κλπ, διάβασε τι μπορεί πραγματικά να σου αλλάξει τη διάθεση:

1. Βραζιλιάνικα φιστίκια αν έχεις άγχος

Αυτά τα φιστίκια έχουν σελήνιο, ένα ιχνοστοιχείο που φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο στον εγκέφαλο. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι τα χαμηλά επίπεδα του σεληνίου οδηγούν σε αυξημένο άγχος και κατάθλιψη, ενώ η μεγαλύτερη πρόσληψη σεληνίου έχει συνδεθεί με χαμηλότερη άγχος και μια συνολική βελτίωση στη διάθεση. Πλούσια σε σελήνιο είναι ακόμα ο τόνος, το σκόρδο και τα μανιτάρια.

2. Πορτοκάλια αν είσαι πολύ στρεσαρισμένος

Σνακ, όπως πιπεριές και εσπεριδοειδή  μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, στέλνοντας περισσότερη ζάχαρη στην κυκλοφορία του αίματος.

3. Κεράσια αν δεν σε παίρνει ο ύπνος με τίποτα

Τα κεράσια είναι πλούσια σε μελατονίνη, την ορμόνη που ξεκινά τον κύκλο του ύπνου. Αν και ο τρόπος που λειτουργεί δεν είναι απόλυτα σαφής, ξέρουμε ότι συνδέεται με το βιολογικό ρολόι μας. Αν το μυαλό σας δεν μπορεί να σταματήσει να δουλεύει ακόμα κι αν είστε στο κρεβάτι πολύ ώρα, ένας χυμός κεράσι μπορεί να βοηθήσει.

4. Ανανά αν νιώθεις μπλοκαρισμένος

Σνακ πολύχρωμων φρούτων, όπως ανανάς, βατόμουρα και δαμάσκηνα περιέχουν αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, που είναι γνωστό ότι προκαλούν ζημιά στους νευρώνες του εγκεφάλου. Ακόμα ο σολομός  και τροφές πλούσιες σε Ωμέγα-3 λιπαρά μας βοηθούν να έχουμε ξεκάθαρη σκέψη.

5. Μπανάνα αν είσαι θυμωμένος

Αφού κατηγορήσεις την σεροτονίνη σου, φάε μια μπανάνα. Σύμφωνα με μελέτες χαμηλά επίπεδα της νευροδιαβιβαστή σεροτονίνη μειώνουν την ικανότητα ρύθμισης του θυμού από τον εγκέφαλο.
[via]  endiaferonta.com

ΦΡΟΥΤΟΠΗΓΗ «Η ΑΝΝΑ»

About Μαρία Νικολοπούλου