Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Βόμβα Facebook. Επίθεση χάκερ επηρέασε 50 εκατ. λογαριασμούς. … Τι ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρίας…

Βόμβα Facebook. Επίθεση χάκερ επηρέασε 50 εκατ. λογαριασμούς. … Τι ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρίας…

xάκερ έσπασαν το δίκτυο προστασίας και παραβίασαν πάνω από 50 εκατομμύρια λογαριασμούς στο Facebook.

Οι υπεύθυνοι εντόπισαν από την αρχή της εβδομάδας την εισβολή και προσπάθησαν να την σταματήσουν, οι χάκερ όμως είχαν ήδη κάνει αρκετά μεγάλη ζημιά.

Παρά την εκτεταμένη προσπάθεια, δεν μπόρεσαν να αναγνωρίσουν την προέλευση και την ταυτότητα τους.

Η έρευνα για τον εντοπισμό τους βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, ενώ ήδη οι υπεύθυνοι του Facebook έχουν ενεργοποιήσει τη νομική τους υπηρεσία. Το πρόβλημα που προέκυψε διορθώθηκε, όμως πολλοί λογαριασμοί έπρεπε να μείνουν ανενεργοί με σκοπό την προστασία των χρηστών.  Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την απαίτηση από αυτούς τους χρήστες να εισαγάγουν εκ νέου τον κωδικό πρόσβασής τους όταν επιστρέψουν στο Facebook ή να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί Login στο Facebook.

Θα λάβουν επίσης μια ειδοποίηση στην κορυφή της ειδησεογραφίας τους, εξηγώντας τι συνέβη. Η εταιρεία ανέστειλε επίσης το χαρακτηριστικό «Προβολή ως» ενώ εξετάζει την ασφάλειά της, επιδιορθώνει το ζήτημα και ειδοποιεί την επιβολή του νόμου. Το Facebook, το οποίο διαπραγματεύεται ήδη περίπου 1,5% πριν από την ανακοίνωση, προχώρησε σε απώλειες έως και 3,4% μετά την αποκάλυψη.

Είναι η δεύτερη φορά που ο ιδρυτής, Μαρκ Ζούκεμπρτγκ αφήνει εκτεθειμένους τους χρήστες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με τις ρωσικές παρεμβάσεις στις αμερικανικές εκλογές του 2016, γεγονός που υποχρέωσε τον ιδρυτή του μεγάλου ιντερνετικού δικτύου, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, να απολογηθεί ενώπιον της αμερικανικής Γερουσίας, στο Κογκρέσο, αλλά και ενώπιον της Ευρωπαϊκής Βουλή…

Αντιγράψτε και δημοσιεύστε το στον τοίχο σας, έτσι για να είστε ασφαλείς…

ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!»

mixanitouxronou.gr

About Μαρία Νικολοπούλου