Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Γαλακτομπούρεκο επαγγελματική συνταγή από το πιο γνωστό ζαχαροπλαστείο … – Το μυστικό που όλοι αναζητούν

Γαλακτομπούρεκο επαγγελματική συνταγή από το πιο γνωστό ζαχαροπλαστείο … – Το μυστικό που όλοι αναζητούν

Γαλακτομπούρεκο, επαγγελματική μυστική συνταγή από γνωστό ζαχαροπλαστείο. Δεν υπάρχει καλύτερο, δοκιμάστε το και μετά τα λέμε.

1

Υλικά

  1. 1/2 κιλό φύλλο Βηρυτού
  2. Για την κρέμα
  3. 125 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
  4. 210 γρ. ζάχαρη ψιλή
  5. 700 ml φρέσκο πλήρες γάλα
  6. 300 ml κρέμα γάλακτος
  7. 4 αβγά μεγάλου μεγέθους
  8. 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο αγελαδινό
  9. 2 βανίλιες σκόνη
  10. ξύσμα από ένα λεμόνι (προσοχή επιφανειακά μόνο, το άσπρο πικρίζει)
  11. 250 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελαδινό λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
  12. Για το σιρόπι
  13. 700 γρ. ζάχαρη
  14. 400 γρ. νερό
  15. 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι γλυκόζης
  16. 1 λεμόνι (τη φλούδα λεμονιού)
  17. 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμόνι
  18. 1 ξυλάκι κανέλας

Βήματα

59 Minutes
  1. Βάζουμε ολα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα. Βράζουμε για 4 λεπτά το σιρόπι μας (από την ώρα που αρχίσει ο βρασμός τα 4 λεπτά) και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά αφήνοντας το σιρόπι μας να κρυώσει.

  2. Παίρνουμε το ταψί μας και το βουτυρώνουμε καλά τον πάτο με ένα πινέλο κουζίνας του και τα πλαϊνά του

  3. Αρχίζουμε να στρώνουμε 5 μόλις φύλλα στο ταψί μας τα οποία τα βουτυρώνουμε πολύ καλά και στα πλάγια των φύλλων.

  4. Ξεκινάμε τώρα να φτιάξουμε την κρέμα μας.

  5. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το ξύσμα απο το λεμόνι και ανοίγοντας το μάτι της κουζίνας στο χαμηλό τα ανακατεύουμε καλά.

  6. Παίρνουμε τα αβγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.

  7. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ να γίνουν καλή μαρέγκα

  8. Σε ένα μπολ χωριστά χτυπάμε τους κρόκους με σύρμα.

  9. Ενώνουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα με τους κρόκους μέσα στο μπολ (απαλά να μην μας κόψει η μαρέγκα).

    Αδειάζουμε το μίγμα από το μπολ στην κατσαρόλα σιγά σιγά ανακατεύοντας το με μια ξύλινη κουτάλα.

  10. Προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια κυκλικά και προς το κέντρο τις κατσαρόλας μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αρχίζει να πήζει η κρέμα μας να γίνει παχύρευστη, βελούδινη, αφράτη και αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα μας.

  11. Παίρνουμε την κρέμα μας και την αδειάζουμε στο ταψί μας που έχουμε στρώσει τα πρώτα φύλλα μας.

  12. Στρώνουμε την κρέμα.

  13. Απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα ένα ένα πολύ καλά βουτυρωμένα.

    Μαζεύουμε όλα τα πλαϊνά των πάνω φύλλων και τα διπλώνουμε από κάτω, στον πάτο.

  14. Χωρίζουμε χαράζοντας επιφανιακά το φύλλο σε κομμάτια το γαλακτομπούρεκο.

  15. Περιχύνουμε με μπόλικο βούτυρο την επιφάνεια και μετά ραντίζουμε επίσης με μπόλικο νερό μην το φοβάστε.

    Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμών (στον αέρα) 1 ώρα να ροδίσει καλά.

  16. Mόλις βγει το γλυκό μας από το φούρνο και είναι καυτό παίρνουμε το σιρόπι μας που έχει κρυώσει και με ένα κουτάλι της σούπας αρχίζουμε να το ρίχνουμε σιγά σιγά επάνω στα φύλλα. Σημαντικό να βραχούν καλά τα φύλλα μας με το σιρόπι.

    Aφήνουμε να κρυώσει τελείως το γλυκό μας και φυσικά να πιει και το σιρόπι του (προσοχή δεν το σκεπάζουμε γιατί θα μας χαλάσει απο τους ατμούς θα κόψει νερό).

     

    zaxaro

    Εδώ θα βρείτε τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία  της Κορινθίας

    Αρτοποιεία Ζαχαροπλαστεία

     

  17. cookpad.com/gr

About Μαρία Νικολοπούλου