Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ελληνικό τσίζκεϊκ με σύκα: Πεντανόστιμα ξερά σύκα, ανθότυρο & παξιμάδια στην πιο απολαυστική συνταγή

Ελληνικό τσίζκεϊκ με σύκα: Πεντανόστιμα ξερά σύκα, ανθότυρο & παξιμάδια στην πιο απολαυστική συνταγή

Το τζιζκέικ είναι ιδιαίτερα δημοφιλές γλυκό στην Ελλάδα. Προσωπικά το φτιάχνω όταν έχω καλεσμένους ή παιδικό πάρτυ, διότι φτιάχνεται πανεύκολα, γρήγορα και οικονομικά!  Αν και υπάρχουν πολλές παραλλαγές, όπως το σοκολατένιο cheesecake, εγώ προτιμώ την ελληνική έκδοση , όπως αυτό που σας παρουσιάζουμε σήμερα

Το τσιζκέικ είναι ένα γλυκό που εντυπωσιάζει τους πάντες, παρόλα αυτά πολλοί θεωρούν πως είναι χρονοβόρο και δύσκολο να φτιαχτεί. Με τη συνταγή αυτή θα φτιάχνετε πεντανόστιμο τσιζκέικ, γρήγορα πανεύκολα και  οικονομικά !

Υλικά

Για τη βάση
150 γρ. Παξιμάδια κρίθινα Αλεσμένα στο μούλτι σε σκόνη
50 γρ. Βούτυρο Αγελάδας Soft, λιωμένο
30 γρ. Ζάχαρη άχνη Και επιπλέον για το πασπάλισμα

Για την κρέμα
1 κιλό Ανθότυρο
150 γρ. Ζάχαρη άχνη
4 τεμ. Αυγά

Για τα σύκα
200 γρ. Ξερά σύκα Ψιλοκομμένα
200 γρ. Ζάχαρη
400 γρ. Νερό
1 τεμ. Λεμόνι Το χυμό και το ξύσμα του
1 τεμ. Κανέλα

Ευχαριστούμε την Στέλιο Παρλιάρο και το steliosparliaros.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση

Σύκα
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και την κανέλα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρει βράση το μείγμα, προσθέτουμε τα σύκα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 25-30 λεπτά. Αφήνουμε τα σύκα να κρυώσουν.

Βάση
Ανακατεύουμε τα τριμμένα παξιμάδια με το λιωμένο βούτυρο και την άχνη ζάχαρη. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ., που έχουμε ακουμπήσει σε ένα ταψί. Το απλώνουμε και το πιέζουμε πολύ καλά, να γίνει μια συμπαγής βάση.

Κρέμα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο με τη ζάχαρη άχνη πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη, προσθέτοντας και τα αυγά ένα-ένα. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, το απλώνουμε πάνω από τη βάση.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160◦C-170◦C. Ψήνουμε το τσίζκεϊκ για 45-50 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και απλώνουμε στην επιφάνεια τα σύκα. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

zaxaro

     Tα καλύτερα Αρτοποιεία Ζαχαροπλαστεία της Κορινθίας

About Μαρία Νικολοπούλου