Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Επιλογές και συνδυασμοί παπουτσιών που πρέπει να έχει ένας άνδρας

webkorinthospapoytsia

Τα παπούτσια είναι απαραίτητο κομμάτι για την κομψή εμφάνιση ενός άνδρα. Ορισμένοι το γνωρίζουν καλά φροντίζοντας να έχουν τις απαραίτητες επιλογές και συνδυασμούς.
Δεν είναι λίγοι όμως αυτοί που τα αγνοούν δίνοντας σημασία μόνο στα ρούχα.

Όσο καλά όμως και να επιμελείσαι το ντύσιμο σου, χωρίς τα κατάλληλα υποδήματα και αξεσουάρ το σύνολο σου θα “χάνει”!

Αποτέλεσμα εικόνας για πως να συνδυασω ανδρικα παπουτσια

Στην επιλογή του επόμενου ζευγαριού παπουτσιών, κάποιοι δίνουν έμφαση στην άνεση, κάποιοι μόνο στην εμφάνιση, ωστόσο αυτό που χρειάζεται είναι μια ενδιάμεση κατάσταση.


Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους ο καθένας δημιουργεί συγκεκριμένες απόψεις στο μυαλό του και αναλόγως επιλέγει τα υποδήματα του.

Εάν συχνό παράδειγμα είναι η καθημερινότητα του καθενός, η οποία συχνά επηρεάζει και την καρταρόμπα μας. Για παράδειγμα όσοι ασχολούνται με τεχνικές εργασίες και έχουν συγκεκριμένη στολή στη δουλειά τους, υιοθετούν αυτό το στυλ και συνηθίζουν να φορούν μποτάκια ή αθλητικά παπούτσια και τις υπόλοιπες ημέρες.

Ακόμη υπάρχουν μερικές προκαταλήψεις που κάνουν τον ενδιαφερόμενο να αισθάνεται αμήχανα. Όπως για παράδειγμα το τι θα πουν εάν βάλει πάνινα παπούτσια, εάν φορέσει αθλητικά ή trail μποτάκια.

 

Πως να επιλέξετε ανδρικά παπούτσια

Αποτέλεσμα εικόνας για mens shoes fashion
Ιδού μερικοί κανόνες που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε ανδρικά παπούτσια για κάθε περίσταση:

♦ Αποκτήστε παπούτσια που ταιριάζουν με τα ρούχα που έχετε ήδη για να μπορείτε να τα συνδυάσετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο από την καθημερινή επιλογή των ρούχων, παπουτσιών και αξεσουάρ, αλλά θα σας κάνει να απολαύσετε και περισσότερο τις αγορές σας.

♦ Φροντίστε τα παπούτσια σας εκτός από το να συμβαδίζουν αισθητικά, να είναι πιο σκούρα από το παντελόνι σας για να δημιουργείτε καλύτερη αντίθεση.

♦ Οι κάλτσες δεν χρειάζεται να ταιριάζουν με τα παπούτσια, π.χ. μαύρο παπούτσι με μαύρη κάλτσα. Δείτε το σαν ένα αξεσουάρ που θα σας κάνει να ξεχωρίζετε.

♦ Προσπαθήστε να συνδυάσετε τα παπούτσια με τη ζώνη που θα επιλέξετε για να είναι πιο ισορροπημένη η εμφάνιση σας.


Τηρώντας τους παραπάνω κανόνες θα μπορέσετε να είστε σίγουροι ότι τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσούαρ που διαθέτετε ταιριάζουν μεταξύ τους και θα μπορέσετε στη συνέχεια να εμπλουτίσετε τη ντουλάπα σας και με “πινελιές” που θα δώσουν ένα ξεχωριστό τόνο στην εμφάνιση σας.

Ας δούμε όμως τώρα τους χρωματικούς συνδυασμούς:

Αποτέλεσμα εικόνας για how to choose men's shoes

Η λογική έχει ως εξής:

  • Το άσπρο πάει γενικά με όλα τα υπόλοιπα χρώματα και ο μόνος ενδοιασμός είναι αν απλά ένα σκληρό blocky χρώμα σαν το άσπρο δεν κάνει “κλικ” με ένα muted υπόλοιπο.
  • Το καφέ πάει κυρίως με μπλε πράγματα (μπλε πουκάμισα, μπλε παντελόνια) όπως και με πράσινα παντελόνια ήμπεζ. Ακόμη, τα μπλε ή κόκκινα παπούτσια μπαίνουν σε αυτή την κατηγορία. Αν φορέσεις ζώνη, θα πρέπει να είναι καφέ, ή κάτι από τα υπόλοιπα που ανέφερα.

Αποτέλεσμα εικόνας για how to choose men's shoes

  • Το μαύρο παπούτσι είναι και πάλι κοντά στη λογική του άσπρου, δηλαδή δεν ορίζεται τόσο τραγικά από κανόνες, αλλά εγώ δεν θα το προτιμούσα με ένα ντύσιμο με βάση το μπλε. Πάει σίγουρα πολύ με μπεζ παντελόνι. Επίσης, φοριέται πάντα με μαύρη ζώνη.

 

  • Στα αθλητικά sneakers, τώρα, που μπορεί να είναι είτε πολύχρωμα, είτε “φωσφοριζέ”, συνήθως πέφτουν στην λογική “το-κρίνω-ανάλογα-με-το-ύφος”. Για παράδειγμα, ένα ιγκουανί Nike Roshe πηγαίνει με ένα μπλέ chino αν το φοράς με hoodie, ενώ αν από πάνω έχεις πουκάμισο και blazer μπορεί να φαίνεται περίεργο.

Αποτέλεσμα εικόνας για how to choose men's shoes

Τα παπούτσια που χρειάζεται η βασική αντρική ντουλάπα:

Για μια βασική παπουτσοθήκη που να μπορεί να καλύψει κάθε στιγμή, χρειαζόμαστε τα εξής:

   

Τρία sneakers: Ένα μαύρο, ένα καφέ κι ένα άσπρο

Ένα καφέ μποτάκι

Ένα καφέ derby

Δύο αθλητικά: Ένα Roshe κι ένα για γυμναστική.

ΠΗΓΗ: www.coolweb.gr-www.emexezidis.com

FAMOUS Shoe Stores – ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ

About Μαρία Νικολοπούλου