Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ζυμαρικά φιογκάκια με λιαστή ντομάτα, μπρόκολο και αμύγδαλα

webkorinthos.φιογκακια

Πολύ ωραία και διαφορετική συνταγή η οποία είναι και πολύ υγιεινή και νόστιμη. Δοκιμάστε τη!

Υλικά

45 ml. ελαιόλαδο ( 3 κ.σ.)

1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο

5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

1 κ.γ. μουστάρδα

1/2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1/2 μπρόκολο κομμένο σε μικρά μπουμπούκια

Αλάτι κατά βούληση

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

λιαστή ντομάτα 1/2 φλ.τσ. κομμένες σε λεπτές φέτες

450 γρ. φαρφάλες

4 κ.σ. αμύγδαλα

Σε ένα μικρό μπόλ αναμιγνύουμε 2 κ.σ. λάδι, το ξύδι, το σιρόπι, τη μουστάρδα και 2 σκελίδες σκόρδο. Αφού ανακατέψουμε καλά τα υλικά αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να είναι αλντέντε. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε 1/2 φλ.τσ. απο το ζωμό που βράσανε.  Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα μπόλ και τις αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι βάζουμε τα αμύγδαλα και τα καβουδίζουμε για περίπου 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Αφαιρούμε τα αμύγδαλα απο το τηγάνι τα βάζουμε σε ένα μπολάκι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε στο ίδιο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά περίπου μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το μπρόκολο και το υπόλοιπο σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμη 8 λεπτά ανακατεύοντας ώστε να μην κολλήσουν τα λαχανικά. Μειώνουμε τη θερμοκρασία σε χαμηλή και προσθέτουμε τις ντομάτες και το μίγμα ξυδιού που φτιάξαμε. Ανακατεύουμε για ένα λεπτό και προσθέτουμε τα φιογκάκια, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό που κρατήσαμε απο τα μακαρόνια αν χρειαστεί. Σερβίρουμε τα φιογκάκια με τα λαχανικά και γαρνίρουμε με την παρμεζάνα και τα αμύγδαλα.

www.ladylike.gr

ΦΡΟΥΤΟΠΗΓΗ «Η ΑΝΝΑ»

About Μαρία Νικολοπούλου