Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Κατσικάκι με καλοκαιρινά λαχανικά στη γάστρα

Κατσικάκι με καλοκαιρινά λαχανικά στη γάστρα

Κατσικάκι με καλοκαιρινά λαχανικά στη γάστρα

Με τη γιαγιά μου πηγαίναμε στο περιβόλι, μαζεύαμε τα λαχανικά που θέλαμε και το μαγειρεύαμε στον ξυλόφουρνο, στην πίσω αυλή.
Η κυρία Αλεξάνδρα, η γειτόνισσά μας, έπρεπε οπωσδήποτε να ᾿ρθει να δοκιμάσει, κάθε φορά που το φτιάχναμε και πάντα έλεγε: «λουκούμι έγινε, λουκούμι».

Κατσικάκι με καλοκαιρινά λαχανικά στη γάστρα

kr

Κρεοπωλεία τα καλύτερα της  Κορινθίας

 

Υλικά

•   1½  κιλό κατσικάκι
•   2  μεγάλες ντομάτες, σε τέταρτα
•   3  ντομάτες, στο μούλτι
•   3 – 4 πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
•   2  μελιτζάνες, κομμένα στα τρία
•   3  κολοκυθάκια, κομμένα στα τρία
•   1  πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε τέταρτα
•   1  πιπεριά πράσινη, κομμένη σε τέταρτα
•   2  καρότα, κομμένα στα έξι
•   1  μεγάλο κρεμμύδι, σε τέταρτα
•   3  σκελίδες σκόρδο, κομμένες στα δύο
•   ⅓  φλ. τσαγιού άσπρο κρασί
•   ½  κ. γλ. ρίγανη
•   ½  κ. γλ. θυμάρι
•   ⅓  κ. γλ. δενδρολίβανο
•   λίγη μουστάρδα σκόνη
•   1  κ. σ. βούτυρο ή φυτίνη
•   ⅓  φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
•   αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας πολύ καλά και το κόβουμε σε μερίδες.
Το αλείφουμε με το μισό λάδι, το αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την μουστάρδα και το βάζουμε στη γάστρα.Στη συνέχεια πλένουμε τα λαχανικά, τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σ᾿ ένα μπολ.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κατσικάκι με καλοκαιρινά λαχανικά στη γάστρα
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κατσικάκι με καλοκαιρινά λαχανικά στη γάστρα
Τοποθετούμε τα λαχανικά ανάμεσα στο κρέας, ρίχνουμε το κρασί, το δενδρολίβανο, το θυμάρι, τη ρίγανη, το βούτυρο και το περιχύνουμε με τη λιωμένη ντομάτα.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 1½ ώρα και στη συνέχεια, ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα περίπου, μέχρι να ξεροψηθεί το φαγητό μας και να μείνει με τη σάλτσα του.

—  Για να μη μυρίζει το κατσικάκι μας, μπορούμε να το μαρινάρουμε σε χυμό λεμονιού, για 1 – 2 ώρες, πριν το μαγειρέψουμε.

Μερίδες:6

Συνταγή: http://faghta-giagias.blogspot.com/

About Μαρία Νικολοπούλου