Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Κρεατόπιτα παραδοσιακή με πράσα, καρυδόψιχα και μπαχαρικά

webkorinthos.pita

Την ιδιαίτερη συνταγή για ωραία κρεατόπιτα παραδοσιακή από τη Θράκη, επιλέξαμε για σήμερα. Δοκιμάστε την και απολαύστε μια ξεχωριστή γεύση από μια διαφορετική πίτα!

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο (χονδρό φύλλο)
  • 6 μέτρια πράσα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο τριμμένο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες. Τα ζεματάμε σε αλατισμένο νερό για 5′ και τα στραγγίζουμε καλά. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά να ψηθεί καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί. Τέλος, προσθέτουμε τα ζεματισμένα πράσα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη γέμιση να πιει όλα τα υγρά της. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και προσθέτουμε το καρύδι. Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
  2. Σε μεγάλο ρηχό λαδωμένο ταψί για πίτα, στρώνουμε ακτινωτά 2 φύλλα λαδωμένα. Κάνουμε λεπτή στρώση με το 1/3 της γέμισης, σκορπίζοντάς τη σε κομματάκια, σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Από πάνω απλώνουμε ένα λαδωμένο φύλλο, ξαναβάζουμε γέμιση και ξαναστρώνουμε λαδωμένο φύλλο. Στο τέλος καλύπτουμε με δύο λαδωμένα φύλλα, γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα, χαράζουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροκούκι και ραντίζουμε ελαιόλαδο και νερό για πιο τραγανό αποτέλεσμα.
  3. Ψήνουμε στους 180° C για περίπου 45′, ή μέχρι να ροδίσει καλά.

www.icookgreek.com

ΤΣΙΛΙΓΚΙΡΗΣ ΑΠ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – Παραδοσιακό Κρεοπωλείο

 

About Μαρία Νικολοπούλου