Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Λαχταριστή τάρτα με κολοκυθάκια, μοτσαρέλα και βασιλικό

webkorinthos.ταρτα

Μία τάρτα με φρέσκα κολοκυθάκια και τυρί μοτσαρέλλα πότε δεν περνάει απαρατήρητη. Μπορεί να συνδυαστει με ένα δροσερό λευκό κρασί και πράσινη σαλάτα.

Μπορείτε ακόμα να αυτοσχεδιάσετε προσθέτοντας και άλλα υλικά της αρεσκείας σας όπως κοτόπουλο, μπέηκον σωταρισμένο ή και άλλα είδη τυριών, αλλά η βασική συνταγή είναι ούτως ή άλλως πεντανόστιμη και δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο. Και αρκούν μόλις 15 λεπτά από τον χρόνο σας για την προετοιμασία αυτού του εύκολου, αλλά πολύ εντυπωσιακού πιάτου!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

 

Υλικά για μια ταρτιέρα 28 εκ.

1 έτοιμη ζύμη ψυγείου για τάρτα

4 φλ. κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες

1 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κ.σ. μαϊντανό  ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. βασιλικό ψιλοκομμένο

1/4 κ.γλ. ρίγανη

1 μικρή σκελίδα σκόρδο λιωμένη

2 αυγά χτυπημένα

2 φλ. μοτσαρέλλα τριμμένη

2 κ.σ. βούτυρο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.γλ. μουστάρδα

αλάτι  & πιπέρι

 

clipboard

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο με  το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι για 6-8′ μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα φρέσκα μυρωδικά και αλάτι-πιπέρι. Αφήνουμε 1-2′ να μαραθούν,  αποσύρουμε και αφήνουμε στην ακρή να κρυώσει ελαφρά.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το 1,5 φλυτζάνι μοτσαρέλλα. Προσθέτουμε  το μείγμα με τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε καλά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Στρώνουμε τη ζύμη σε μια φόρμα για τάρτα ελαφρώς λαδωμένη, τρυπάμε την επιφάνεια καλά με ένα πηρούνι και τοποθετούμε φακές ή φασόλια ως βάρος, για να μην φουσκώσει η ζύμη κατά τη διαρκεια του ψησίματος.

Ψήνουμε για 5΄ λεπτά, αφαιρούμε τα όσπρια (μπορούμε να τα ξαναχρησιμοποιήσουμε σε άλλη τάρτα) αλείφουμε με τη μουστάρδα και προσθέτουμε  τη γέμιση. Ρίχνουμε από πάνω το μισό φλυτζάνι μοτσαρέλλα που μας έχει περισσέψει και την ξερή ρίγανη.

syntagi-tarta-kolokythakia-tyri-motsarella

Ψήνουμε την τάρτα για 25-30′. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι στο κέντρο της τάρτας, πρέπει να βγαίνει καθαρό.

Αφήνουμε να κρυώσει 10′ πριν σερβίρουμε!

ΦΡΟΥΤΟΠΗΓΗ «Η ΑΝΝΑ»

About Μαρία Νικολοπούλου