Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Λαχταριστό ψωμί γεμιστό με τυρί και αρωματισμένο σκόρδο

Λαχταριστό ψωμί γεμιστό με τυρί και αρωματισμένο σκόρδο

 

Λοιπόν, αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει για φιλικά μαζέματα. Ξεχάστε πατατάκια και ποπ κορν. Πείτε μια για πάντα αντίο στην πίτσα (όχι εντάξει, μη λέμε μεγάλα λόγια). Το ψωμί που το τσιμπολογάς το είδα στην Athens Voice το έφτιαξα και ξετρελάθηκα,είμαι σίγουρη θα ξετρελάνει όλη την παρέα.

Το μόνο πρόβλημα είναι αυτές οι στιγμές που περιμένεις ανυπόμονα να κρυώσει μια στάλα, για να πάρεις την πρώτη μπουκίτσα

Υλικά

Για το ψωμί:

  • 1 φρατζόλα ψωμί του 1 κιλού, κατά προτίμηση με προζύμι
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί που λιώνει αρεσκείας σας [μοτσαρέλα, τσένταρ κ.λ.π.]

Για το άλειμμα Βουτύρου-Σκόρδου:

  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

 Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λιώνουμε το βούτυρο και το αναμιγνύουμε με το σκόρδο, το αλάτι και το μαϊντανό.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε στην επιφάνεια του ψωμιού κύβους, διαγωνίως, πλάτους 2,5 εκ. και βάθους 2,5-3 εκ. περίπου.

Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, ανοίγουμε κάθε κομμένο κύβο ψωμιού και με ένα κουταλάκι του γλυκού πασπαλίζουμε μέσα με το μείγμα βουτύρου και προσθέτουμε μια πρέζα τριμμένου τυριού.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να γεμίσουμε όλους τους κομμένους κύβους απ” όλες τις πλευρές. Στο τελείωμα,  αλειφουμε το ψωμι μας  το τυχόν υπόλοιπο μείγμα βουτύρου-σκόρδου.

Το τυλιγουμε  σε αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 15 λ για να λιώσει καλά το τυρί. Το βγαζουμε απο το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 ακόμα. Το βγάζουμ από το φούρνο και το σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντάς το με λίγο ακόμα ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή: tasty-day.gr

About Μαρία Νικολοπούλου