Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Λουλούδια και εργασίες του Ιανουαρίου για τον κήπο ή το μπαλκόνι

webkorinthos.fyta

Επισκεφθήκαμε το ΑΝΘΟΚΗΠΙΟ ΑΣΛΑΝΗΣ  που δραστηριοποιείται στο χώρο των φυτωρίων, ΑΣΛΑΝΗ των κατασκευών  και των συντηρήσεων κήπου και μας έδωσαν πολύτιμες συμβουλές για το τι να φυτέψουμε αυτή την εποχή και τι εργασίες πρέπει να κάνουμε στον κήπο ή τη βεράντα μας.

 

 

Μας είπαν ότι δεν είναι λίγα τα φυτά που είναι κατάλληλα για φύτεμα αυτό το μήνα- αρκεί να μη διαλέξουμε ημέρες με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, γιατί η παγωνιά θα καταστρέψει την προσπάθεια του φυτού να ευδοκιμήσει στο νέο του περιβάλλον.

DSC_0421

Βολβοί είναι στο στοιχείο τους αυτό το μήνα- κάτι που περιλαμβάνει και τις Ολλανδικές ίριδες, αλλά και αρκετά είδη ανεμόνης, τουλίπες, ζουμπούλια, κρόκος κτλ κτλ.. Ακόμα, εξακολουθεί να είναι η εποχή για τη φύτευση κρινοβολβών. Μην φυτεύσετε περισσότερους από πέντε βολβούς σε χώρο μικρότερο των 25 εκατοστών.

Σχετική εικόνα

 

 

Χρυσάνθεμο: φθινοπωρινό φουντωτό και λουλουδάτο. Μη το πετάξεις όταν σταματήσει να ανθίζει και ξεραθούν όλα τα λουλούδια του, αλλά κλάδεψέ το χαμηλά και αυτό θα ξαναβγάλει φύλλα και θα ξαναανθίσει.

Σχετική εικόνα

Μαργαρίτες. Όσοι ενδιαφέρονται για την λιτή, αλλά και εφήμερη ομορφιά των μαργαριτών είναι η εποχή να κάνουν κάτι για αυτό, ώστε το Μάιο να τις δουν να εμφανίζονται, ενώ επίσης για το καλοκαίρι μπορούν να φυτευθούν βολβοί ντάλιας και ή φρέζες.

Σχετική εικόνα

Πανσέδες. Η λιτότητα της εμφάνισής τους, το διακριτικό τους άρωμα και τα χρώματά τους θα στολίσουν το εξωτερικό μέρος του σπιτιού σας και θα σας αναγκάσουν να τους αγαπήσετε. Θυμηθείτε να τους ποτίζετε συχνά, να ψάχνετε συχνά για κίτρινα φύλλα και σαλιγκάρια και να τα αφαιρείτε.

Αποτέλεσμα εικόνας για plant winter flowers

 

Ρείκι: μωβ, ροζ, άσπρα λουλούδια. Προτίμησε την Erica carnea (πάνω) που έχει τα άνθη σαν καμπανούλες, και όχι την άλληνε (κάτω). Η E. carnea είναι πιο συνηθισμένη στα βουνά της Ελλάδας και θα σου κρατήσει περισσότερο, και το καλοκαίρι που δε θα ανθίζει όμως.

reiki

Καλλωπιστικό λάχανο: αντέχει σε μεγάλα υψόμετρα και στο πολύ κρύο. Μπρρρ… Βγαίνει σε μωβ και άσπρο, με ίσιο φύλλο ή περμανάντ. Όταν τα κάτω φύλλα ξεραίνονται, να τα βγάζεις για να του δώσεις δύναμη να ψηλώσει κι άλλο. Την άνοιξη θα βγάλει κίτρινα λουλουδάκια στην κορυφή, τα οποία θα δώσουν σπόρους για του χρόνου.

Αποτέλεσμα εικόνας για winter flowers

 

Κυκλάμινο: στου βράχου τη σχισμάδα και όχι μόνο. Εννοείται είναι για έξω τα κυκλάμινα και όχι μέσα στο γραφείο ή πάνω στο καλοριφέρ. Μη το μουλιάσεις με που νερό, θα σαπίσει.

Σχετική εικόνα

 

 

Επιπλέον εργασίες που πρέπει να γίνουν αυτή την εποχή του χρόνου:

Δέντρα θάμνοι και αναρριχώμενα DSC_0468

  • Φυτεύουμε γυμνόριζα οπωροφώρα ή καλλωπιστικά φυτά
  • Φυτεύουμε γυμνόριζες τριανταφυλλιές όλων των τύπων
  • Κλαδεύουμε για να αυξήσουμε την ανθοφορία και την καρποφορία και για να πάρει το φυτό επιθυμητό σχήμαDSC_0607

Χλοοτάπητας DSC_0426

  • Απομακρύνουμε τα πεσμένα φύλλα
  • Ελλατώνουμε το πότισμα
  • Κάνουμε επισπορά ψυχρόφιλων ειδών χλόης
  • Αερίζουμε το έδαφος

Τροπικά

  • Κρατούμε τα φυτά μέσα στο σπίτι και μακριά από θερμαντικά σώματα
  • Δεν αφαιρούμε τα ξερά φύλλα από αυτά που είναι στον κήπο
  • Πολλαπλασιάζουμε τα είδη ορχιδέας που παράγουν βολβίδια

DSC_0620

www.in2life.g / www.kalliergo.gr

Αν δεν είστε τόσο τυχεροί ώστε να έχετε κήπο, παράλληλα με τα φυτά, μην παραλείψετε να αγοράσετε και τις κατάλληλες γλάστρες, οι οποίες μπορούν να αλλάξουν την εικόνα της βεράντας σας.

DSC_0459

Με μια επίσκεψη στο Ανθοκήπιο ΑΣΛΑΝΗΣ, θα εκπλαγείτε από τις πρωτότυπες ιδέες που υπάρχουν για να φιλοξενήσουν τα λουλούδια σας, απο την τεράστια ποικιλία φυτών, λουλουδιών,DSC_0731 δέντρων αλλά και διακοσμητικών για τον κήπο ή τη βεράντα σας και θα πάρετε περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές για να τα συντηρείτε και να τα διατηρείτε πάντα όμορφα και ζωντανά.

ΑΝΘΟΚΗΠΙΟ – ΑΣΛΑΝΗΣ Θ. & Κ. Ο.Ε.

About Μαρία Νικολοπούλου