Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

10 ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ MASTER ΣΤΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

10 ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ MASTER ΣΤΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

Τι κοινό έχουν ο πρωταθλητής τένις Roger Federer και ο chef Davide Oldani; Είναι και οι δύο δεξιοτέχνες σε ό,τι κάνουν, δηλαδή στον αθλητισμό και στη μαγειρική αντίστοιχα.

Είναι επίσης οι πρωταγωνιστές του σποτ «Masters of Pasta» της νέας καμπάνιας της Barilla, όπου ο κορυφαίος στην κουζίνα παρουσιάζει στον κορυφαίο στο τερέν, βήμα βήμα, πώς να φτιάξει ένα πιάτο Spaghetti με φρέσκια ντομάτα και μέντα (μπορείς να απολαύσεις το βίντεο εδώ), και μάλιστα με σάουντρακ τη μουσική του Ζορμπά!

BARILLA_ Roger Federer_Davide Oldani

 

Θα μπορούσε, άραγε, ένας κορυφαίος στον αθλητισμό μεν, αρχάριος στη μαγειρική δε, όπως ο Federer, να μυηθεί στην ιεροτελεστία της οποιασδήποτε συνταγής με την ίδια ταχύτητα και ευκολία; Η απάντηση είναι «όχι», γιατί η ιταλική κουζίνα, σε αντίθεση με άλλες εθνικές κουζίνες, δεν απαιτεί μακροχρόνια εμπειρία, απαιτεί όμως σεβασμό στις αρχές που υπηρετεί και ένας top τενίστας: στην απλότητα, την ειλικρίνεια και τον αυθορμητισμό.

Σε αυτές τις αρχές, φυσικά, υποκλίνεται και ο Davide Oldani, όπως και κάθε σπουδαίος Ιταλός σεφ, που επενδύοντας πάντα σε εξαιρετικά υλικά καταφέρνει να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο χωρίς κόπο. Στην ίδια φιλοσοφία ανήκουν και τα παρακάτω 10 μυστικά της ιταλικής κουζίνας, που θα σε βοηθήσουν να απογειώσεις κάθε πιάτο με ζυμαρικά ακόμα και αν μέχρι σήμερα… χειρίζεσαι με μεγαλύτερη ευκολία μια ρακέτα παρά μια ξύλινη κουτάλα.

ready_pasta

1. Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα βασικά συστατικά της επιτυχίας: Δεν χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα ζυμαρικών μόνο για να τα εμποδίσει να κολλήσουν μεταξύ τους, αλλά και για να δώσει γεύση, γι’ αυτό αξίζει να ποντάρεις σε ένα πολύ καλής ποιότητας, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

2. Χρησιμοποίησε ένα κρασί με το οποίο θα συνόδευες ευχαρίστως το φαγητό σου: Είναι λανθασμένη η νοοτροπία να χρησιμοποιούμε στη μαγειρική κάποιο κρασί παλιοκαιρισμένο ή χαμηλής ποιότητας. Αν λοιπόν μια συνταγή ζυμαρικών περιλαμβάνει και κρασί (π.χ. για το σβήσιμο του σκόρδου στο τηγάνι), χρησιμοποίησε ένα κρασί που είναι τόσο καλό, ώστε θα το απολάμβανες άνετα και στο ποτήρι σου!

3. Διάλεξε το κατάλληλο είδος ζυμαρικών για κάθε σάλτσα – και το αντίστροφο: Κάθε είδος ζυμαρικών, ανάλογα με το σχήμα, το μέγεθος και το πάχος του, ταιριάζει σε διαφορετικές συνταγές και διαφορετικές σάλτσες. Για παράδειγμα, μπορείς να παντρέψεις άνετα τα Spaghetti με θαλασσινά, τα Fusilli με μια σπιτική πέστο ή τα Papardelle με κεφτεδάκια σε κόκκινη σάλτσα. Ανακάλυψε περισσότερες ιδέες για συνδυασμούς εδώ.

pasta_types

4. Πρόσθεσε στη σάλτσα σου λίγο από το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά: Αυτό το πολύτιμο υλικό, που συχνά καταλήγει, λανθασμένα, στο νεροχύτη της κουζίνας, είναι πλούσιο σε άμυλο και αλάτι, με αποτέλεσμα να δίνει γεύση στη σάλτσα και ταυτόχρονα να τη βοηθάει να δέσει. Κράτησε λοιπόν ένα φλιτζάνι από το νερό όπου έβρασαν τα μακαρόνια σου και χρησιμοποίησέ το π.χ. σε μια σάλτσα λαχανικών, για να την κάνεις πιο νόστιμη και κρεμώδη.

5. Αφαίρεσε 1-2 λεπτά από το χρόνο βρασμού που αναγράφει η συσκευασία: Είναι το μυστικό για να τα κάνεις al dente, δηλαδή να «κρατάνε» όταν τα δαγκώνεις. Κι αυτό γιατί τα ζυμαρικά συνεχίζουν να βράζουν ακόμα και αφού η κατσαρόλα τους αποσυρθεί από το μάτι της κουζίνας, ιδιαίτερα αν προστεθούν στο τηγάνι με τη σάλτσα (οπότε θα εξακολουθήσουν να μαγειρεύονται εκεί).

6. Πρόσθεσε στο νερό γενναιόδωρες ποσότητες αλατιού: Υπολόγισε 7 γραμμ. αλάτι ανά λίτρο νερού. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το νερό όπου βράζουν τα ζυμαρικά σου πρέπει να έχουν την αλμύρα της θάλασσας. Ο πλούτος του σε αλάτι είναι σημαντικός παράγοντας για μια νόστιμη μακαρονάδα.

pasta_hot_water

7. Όσο πιο μεγάλη η κατσαρόλα, τόσο το καλύτερο: Τα ζυμαρικά έχουν μια… ιδιοτροπία: θέλουν άφθονο νερό και άφθονο χώρο στην κατσαρόλα για να κολυμπούν (και να φουσκώσουν) άνετα την ώρα που βράζουν. Υπολόγισε τουλάχιστον 3 λίτρα νερό ανά 250 γραμμ. ζυμαρικών.

8. Στράγγισε τα ζυμαρικά σου… αλλά όχι εντελώς: Μπορείς να στραγγίσεις τα ζυμαρικά σου αρκετά ώστε να απομακρύνεις τη μεγαλύτερη ποσότητα του νερού, αλλά άφησε ελάχιστο νεράκι στον πάτο της κατσαρόλας. Διαφορετικά καθώς τα ζυμαρικά θα αρχίσουν να κρυώνουν, το άμυλο θα αρχίσει με τη σειρά του να σκληραίνει με κίνδυνο τα μακαρόνια να κολλήσουν μεταξύ τους.

9. Το βράσιμο των ζυμαρικών πρέπει να είναι το τελευταίο βήμα της προετοιμασίας ενός γεύματος: Για τον παραπάνω λόγο, τα ζυμαρικά πρέπει να σερβίρονται ζεστά: για την ακρίβεια, μόλις βγουν από την κατσαρόλα. Ξεκίνησε λοιπόν ετοιμάζοντας τη σαλάτα, τη σάλτσα και οτιδήποτε άλλο περιλαμβάνει ένα γεύμα, αφήνοντας για το τέλος το βράσιμο των ζυμαρικών.

Mark Steines and Debbie Matenopoulos welcome professional wrestler Diamond Dallas Page and he is doing yoga. Actor Yanic Truesdale from Netflix’s “Gilmore Girls: A Year in the Life” is here. The author of “Fresh,” Donal Skehan cooks a delicious spiced fish with mango salsa. Robin Myers and her cat Liza from the “Mutual Rescue” short film series join us. Parenting blogger Kristina Kuzmic makes s’more molten lava cakes. Kym Douglas shares her favorite “Beauty and the Beast” products. Orly Shani shows us DIY feather shoes for a fraction of the cost. Dan Kohler is breaking down the science of cooking pasta. Paige Hemmis has tips to make spring cleaning easier. Our family discusses what’s on their kitchen counters. Credit: © 2017 Crown Media United States, LLC | Photo: Alexx Henry Studios, LLC / jeremy lee

10. Μην ξεχνάς ότι κάθε φαγητό είναι πιο νόστιμο όταν το μοιράζεσαι με αγαπημένα πρόσωπα:Ακόμα και αν δεν έχεις στη διάθεσή σου όλα τα υλικά και όλο το χρόνο που θα ήθελες για να ετοιμάσεις την τέλεια μακαρονάδα, το μυστικό για να απογειώσεις τη γεύση της είναι να την απολαύσεις με παρέα. Κάτι ξέρουν και οι Ιταλοί, που συγκεντρώνουν συγγενείς και φίλους γύρω από μεγάλα τραπέζια, από τα οποία δεν λείπει ποτέ ένα –τουλάχιστον– πιάτο ζυμαρικών. Κάπως έτσι, το απόλυτο comfort food γίνεται το φαγητό της ευτυχίας!

Ιταλική  Συνταγή για ζυμαρικά που μυρίζουν θάλασσα

ΙΧΘΥΟΠΟΛΙΣ (Λογοθέτης Ηρακλής Π.)

Υλικά

320 γρ. μακαρόνια gluten free

4 κομμάτια λιαστή ντομάτα λεπτοκομμένη

1 σκελίδα σκόρδο

50 γρ. αυγοτάραχο

Ελαιόλαδο

1 φιλέτο γαύρο κάτω από το λάδι

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα spaghetti. Σε μία άλλη βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και το γαύρο και τον λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε ύστερα τη ντομάτα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Για να κάνουμε λίγο πιο υγρή τη σάλτσα προσθέτουμε 2 κουταλιές νερό από τα μακαρόνια που βράσαμε. Mόλις  σουρώσουμε τα μακαρόνια τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το γαύρο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Πριν σερβίρουμε ρίχνουμε από πάνω το αυγοτάραχο που έχουμε κόψει σε κομμάτια με το πίλερ.

botrini.gr

About Μαρία Νικολοπούλου