Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Μικρά πολύτιμα μυστικά για το μαγείρεμα των θαλασσινών

webkorinthos.ψαρια

Για όσους αγαπούν τα θαλασσινά και ενόψει της Καθαράς Δευτέρας αλλά και της Σαρακοστής σας έχουμε εδώ πολύτιμε συμβουλές σωστού και ασφαλούς μαγειρέματος που σίγουρα θα σας φανούν πολύ χρήσιμες:

Στο μαγείρεμα τα θαλασσινά χρειάζονται ιδιαίτερη μεταχείριση. Όσα δεν τρώγονται ωμά με λίγο χυμό λεμονιού -μόνο αν είστε βέβαιοι ότι είναι ζωντανά – πρέπει να μαγειρεύονται μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

mydia

Τα μύδια, για παράδειγμα, αχνίζονται με λίγο νεράκι ή κρασί στην κατσαρόλα για 5-10 λεπτά. Όσα απ’ αυτά δεν ανοίξουν στο «άχνισμα» πρέπει να τα πετάτε, γιατί σημαίνει ότι δεν ήταν ζωντανά και πολύ πιθανό να έχει αρχίσει η αλλοίωσή τους. Τα μύδια είναι ιδιαίτερα δημοφιλή μαγειρεμένα με ρύζι (μυδοπίλαφο) ή με ζυμαρικά. Γίνονται επίσης εξαιρετικά ορεκτικά ως σαγανάκι και τηγανητά.

xtapodi

Το χταπόδι είναι υπέροχο ψητό στα κάρβουνα όταν ψήνεται από δεξιοτέχνες. Γίνεται επίσης πολύ ωραίο βραστό, περιχυμένο με λαδόξυδο και ρίγανη. Μαγειρεύεται επίσης με κοφτό μακαρονάκι και κόκκινη σάλτσα, γιουβέτσι, στιφάδο, με πράσινες ελιές, κλπ.

kalamarakia_114514261

Τα μικρά καλαμαράκια γίνονται υπέροχα τηγανητά, περασμένα από αλεύρι και τηγανισμένα σε καυτό λάδι. Κομμένα σε ροδέλες μπαίνουν σε σαλάτες, ριζότο αλλά και μακαρονάδες με θαλασσινά. Τονίστε τη θαλασσινή «αρμύρα» τους με μυρωδικά, αρωματικά και οινοπνευματώδη ποτά όπως λευκό κρασί ή ούζο.

soupies-xorta

Η σουπιά είναι πιο εύπεπτη από το χταπόδι και λιγότερο απαιτητική στους χρόνους μαγειρέματος. Μαγειρεύεται πολύ συχνά κρασάτη, στιφάδο και με σπανάκι ή σέσκουλα.

garides

Οι γαρίδες είναι θαυμάσιες τηγανητές ή βραστές. Τους ταιριάζει το λαδολέμονο, η σος κοκτέιλ, το άρωμα του μαϊντανού, του σκόρδου, των εξωτικών μπαχαρικών, αλλά και η παρέα των λαχανικών. Δοκιμάστε να τις μαγειρέψετε σαγανάκι (με κόκκινη σάλτσα και φέτα σε πήλινο), σε ριζότο και μακαρονάδες θαλασσινών.

karavides

Οι καραβίδες καλό είναι να μαγειρεύονται για πολύ λίγο στο τηγάνι γιατί στεγνώνουν εύκολα. Τριάντα δευτερόλεπτα ζεμάτισμα και τρία λεπτά στο τηγάνι της αρκούν για να δώσει η καραβίδα τον καλύτερό της εαυτό.

www.olivemagazine.gr – Από: 

ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΜΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΥΝ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΤΕΣ ΤΟΥΣ… ΣΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΕΔΩ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ:

ΙΧΘΥΟΠΟΛΙΣ (Λογοθέτης Ηρακλής Π.)

ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. – ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ

ΤΟ ΓΡΙ ΓΡΙ ΤΟΥ ΛΟΝΤΡΑ – (Γιώργος Λόντρας)

About Μαρία Νικολοπούλου