Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Μούσια – Πως να διαλέξετε το σωστό σχήμα , με βάση το σχήμα του προσώπου σας

Μούσια – Πως να διαλέξετε το σωστό σχήμα , με βάση το σχήμα του προσώπου σας

Λίγο οι vikings επιρροές, λίγο τα αρχέγονα πρότυπα που κάνουν κυρίως το γυναικείο DNA να τρελαίνεται, πλέον το ερώτημα δεν είναι αν θα αφήσετε μούσια ή όχι, αλλά πώς να τα φτιάξετε! Σας εφιστώ όμως τη προσοχή!! Αφήνοντας μούσια να μακραίνουν ανεξέλεγκτα ΔΕΝ σημαίνει ότι θα είστε ωραίος. Όπως δε ταιριάζουν σε όλα τα πρόσωπα όλα τα είδη κουρέματος έτσι δε ταιριάζουν και σε όλα τα πρόσωπα, όλα τα σχέδια γενειάδας.

Αρκεί να βρείτε ποιο είναι το δικό σας σχήμα προσώπου και εμείς σας έχουμε τις αντίστοιχες προτάσεις!

Πώς θα το κάνετε αυτό; Πηγαίνετε σε ένα καθρέφτη και σχεδιάστε πάνω σε αυτόν, το περίγραμμα του προσώπου σας (χωρίς τα μούσια), όπως ακριβώς το βλέπετε. Το σχήμα που δημιουργήσατε είναι το σχήμα του δικού σας προσώπου! (Μπορείτε να σχεδιάσετε με μαρκαδόρο άσπρου πίνακα, κραγιόν, κηρομπογιά, ακόμη και  να κολλήσετε λεπτή ταινία. Εναλλακτικά, μπορείτε να μετρήσετε τις αποστάσεις μάγουλα/ γραμμή σιαγόνας/ σαγόνι/ μέτωπο/ μήκος προσώπου).

Τώρα δείτε σε ποια κατηγορία ανήκετε και ποιο είναι το ιδανικό σχήμα γενειάδας για εσάς.

  • ΟΒΑΛ: Το μάκρος του προσώπου είναι μεγαλύτερο από το πλάτος των μήλων. Το μέτωπο είναι μεγαλύτερο από το σαγόνι. Το σαγόνι είναι περισσότερο στρογγυλεμένο απ’ότι μυτερό.
  • ΟΡΘΟΓΩΝΙΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΓΡΑΜΜΟ:  Το μάκρος του προσώπου είναι το πιο έντονο στοιχείο. Το πλάτος του μετώπου και του σαγονιού είναι σχεδόν ίδια.
  • ΤΡΙΓΩΝΙΚΟ: Το πλάτος του σαγονιού είναι μεγαλύτερο από το πλάτος των μήλων, και το πλάτος των μήλων είναι μεγαλύτερο από αυτό του μετώπου.
  • ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ: Το πλάτος των μήλων και το μάκρος του προσώπου είναι παρόμοια. Είναι μακρύτερα από το μέτωπο και το σαγόνι, τα οποία επίσης έχουν παρόμοιο πλάτος.
  • ΚΑΡΔΙΑ: Το μέτωπο είναι πολύ μεγαλύτερο από το πλάτος των μήλων και από αυτό του σιαγόνας. Το σαγόνι είναι μυτερό.
  • ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ: Όλα τα μήκη και πλάτη είναι σχεδόν ίδια. Η γωνία του σαγονιού είναι περισσότερο μυτερή απ’ότι στρογγυλή.
  • ΔΙΑΜΑΝΤΙ: Το μήκος του προσώπου είναι μεγαλύτερο από όλα τα πλάτη. Ακολουθούν, με αυτή τη σειρά, τα μήλα, το μέτωπο και τέλος στενότερο από όλα η γραμμή του σαγονιού. Το σαγόνι είναι μυτερό.

 

 

ΟΒΑΛ

Αν ανήκετε σε αυτή τη κατηγορία, είστε οι πιο τυχεροί! Στα οβάλ πρόσωπα ταιριάζουν σχεδόν όλα τα σχέδια! Παρόλα αυτά, το ιδανικό ίσως σχέδιο για εσάς είναι μούσι τετραγωνισμένο στο σαγόνι, με καθαρές γραμμές στα μάγουλα, κοντό στα πλάγια και ίσια κομμένο από κάτω στο σαγόνι.

 

 

ΟΡΘΟΓΩΝΙΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΓΡΑΜΜΟ

Το ορθογώνιο σχήμα προσώπου, είναι ιδιαίτερα μακρύ. Συνεπώς, ένα μακρύ μούσι, τριγωνικό ή μυτερό στο σαγόνι, θα δώσει επιπλέον μάκρος, κάτι το οποίο δε θέλετε σε καμία περίπτωση.  Αντίθετα, ένα γεμάτο μούσι στη περιοχή της σιαγόνας θα δώσει όγκο και φάρδος, “κλέβοντας” έτσι το μήκος. Για να ενισχύσετε αυτή την εντύπωση του ελαφρώς πιο φαρδιού προσώπου, αν μπορείτε μακρύνεται τις τρίχες πιο ψηλά στα μάγουλα.

 

 

ΤΡΙΓΩΝΙΚΟ

Έχοντας ένα τριγωνικό πρόσωπο, (το οποίο είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό της καρδιάς), το θέμα είναι να απομακρύνουμε τη προσοχή από το φαρδύ σαγόνι. Ο πιο εύκολος τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι το μουστάκι, σε συνδυασμό με κοντή γενειάδα. Έτσι η προσοχή στρέφεται πιο ψηλά στο πρόσωπο. Αποφύγετε οτιδήποτε πολύ πυκνό και παχύ στα μάγουλα, το οποίο θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή ένα ακόμη πιο φαρδύ σαγόνι.

 

 

ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ

Οποιοδήποτε σχήμα προσώπου κι αν έχετε, δεν συστήνεται να αφήνεται ανεξέλεγκτα μούσια. Ειδικότερα στη περίπτωση σας, για να αποφύγετε να μοιάζετε με στρογγυλή τριχωτή μπάλα, επιβάλλεται να έχετε ένα πιο τριγωνικό μούσι, καλά δουλεμένο στις γωνίες του. Πιο συγκεκριμένα, ένα μουσάκι, με γένια στα μάγουλα, θα δώσουν την εντύπωση ενός πιο μακριού προσώπου και ενός περισσότερο τονισμένου πηγουνιού.

 

 

 

ΚΑΡΔΙΑ

Κανένας άνδρας δε θέλει να έχει αδύναμο πηγούνι. Ευτυχώς για όσους έχουν αυτό το σχήμα προσώπου, υπάρχει η δυνατότητα να ενισχύσουν τη δυναμική του πηγουνιού, με το σωστό μούσι. Προσοχή, αν αφήσετε μούσι να μεγαλώνει ανεξέλεγκτα, θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα.  Κι αυτό γιατί ειδικά αν είστε μελαχρινός, το σκούρο χρώμα θα “κόψει” κι άλλο το πρόσωπό σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπέρ σας τη δομή του κρανίου. Αφήστε μακρύ μουσάκι στο πηγούνι και μουστάκι, ώστε να δώσετε βάθος και ένταση στη γραμμή της σιαγόνας.

 

GEORGE «Men’s Hairstyle» – Ανδρικές – Παιδικές Κομμώσεις

 

ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ

Παρότι ένα δυναμικό τετράγωνο σχήμα προσώπου είναι κάτι που θα ήθελαν πολλοί άνδρες, έχει κι αυτό τους περιορισμούς του. Αν ανήκετε σε αυτή τη κατηγορία, δε μπορείτε να υπερβάλλετε με το σχήμα που ήδη έχετε. Ένα τετράγωνο μούσι με ξεκάθαρες γραμμές και γωνίες δε θα σας βοηθήσει. Αντίθετα, μακραίνοντας ένα μουσάκι, είτε αυτό είναι στρογγυλεμένο είτε μυτερό (σε καμία περίπτωση τετράγωνο), θα κολακεύσετε το σχήμα του προσώπου σας. Έτσι θα μακρύνει το πηγούνι και θα αναδειχθούν τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά σας.

 

TAKIS COIFFURES – Μαυροκορίδης Παναγιώτης Π.

 

ΔΙΑΜΑΝΤΙ

Για όσους έχουν αυτό το σχήμα προσώπου, ο στόχος πρέπει να είναι να υπάρχει γενειάδα στο πηγούνι ώστε να αντισταθμιστεί το φάρδος στα μάγουλα. Ιδανικά πρέπει να τετραγωνιστεί το προτεταμένο πηγούνι. Χρειάζεται επίσης προσοχή στο μήκος των τριχών στο πηγούνι. Οτιδήποτε υπερβολικά μακρύ, τείνει να τονίζει αυτό το σχήμα προσώπου. Παράλληλα, αφήνοντας το μουστάκι κοντύτερο από την υπόλοιπη γενειάδα, δίνει έμφαση στα μάγουλα και τη γραμμή της σιαγόνας.

                                                                           

 

VASSILIS BELERIS – Hair Styling

 

Τώρα που μάθατε τι ακριβώς σας ταιριάζει, θα μοιραστώ μαζί σας το σημαντικότερο tip που θα σας κάνει ακαταμάχητους! Τα μούσια σας, (ειδικά αν καπνίζετε, έχετε λιπαρή επιδερμίδα κλπ) ό,τι σχήμα κι αν έχουν, επιβάλλεται να είναι καθαρά, μοσχομυριστά και περιποιημένα!

Με γεια το νέο σας look!!

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ – Barber Shop

About Μαρία Νικολοπούλου