Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Οι πραγματικές αιτίες που δημιουργούν φαλάκρα στα μαλλιά!

Οι πραγματικές αιτίες που δημιουργούν φαλάκρα στα μαλλιά!

Μία μικρή αραίωση μπορεί να οδηγήσει σε μία φαλάκρα στα μαλλιά σταδιακά κάτι που μπορεί να είναι δύσκολο να συνηθίσει κανείς στην εικόνα του κυρίως τον πρώτο καιρό. Όμως για το φαινόμενο αυτό υπάρχουν αιτίες που καταλαβαίνεις ή δεν καταλαβαίνεις έγκαιρα. Μπορεί να μην τις καταλαβαίνεις γιατί κάθε μέρα χάνονται περίπου 100 τρίχες από το κεφάλι μας.

Αν 100 τρίχες σου ακούγονται τρομακτικό νούμερο η αλήθεια είναι πως ο μέσος άνθρωπος έχει 100 χιλιάδες τρίχες στο κεφάλι του. Το 90% των μαλλιών μας μεγαλώνει κάθε μέρα. Όμως η φάση της τρίχας που πρέπει να φύγει για να βγει μία άλλη καινούρια είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο.  Αυτό που συμβαίνει είναι πως με την αύξηση της ηλικίας ο κύκλος της ζωής της τρίχας αλλάζει και έτσι χάνουμε περισσότερες τρίχες μεγαλώνοντας.

Τα υψηλά ποσοστά τεστοστερόνης είναι μία αιτία για να δημιουργηθεί φαλάκρα ή να είναι κάποιος εντελώς καραφλός. Πέρα όμως από αυτό η ανδρογενής αλωπεκία είναι η φυσιολογική μείωση του τριχωτού της κεφαλής. Επίσης κάνει τις τρίχες πιο αδύναμες και έτσι είναι πιο πιθανό να πέσουν.

Τι λένε οι έρευνες για την φαλάκρα

karaflos antras kathetai sto parko

Η φαλάκρα ή ακόμα και η ολική έλλειψη μαλλιών είναι σύμφωνα με τους ερευνητές το επόμενο βήμα της εξέλιξης του ανθρώπου. Γι αυτό άλλωστε έχουν χαθεί οι τρίχες από το σώμα σχεδόν εντελώς. Αυτά ως προς το μέλλον. Προς το παρόν είναι φυσιολογικό για τους άντρες μεγαλώνοντας να χάνουν περισσότερα μαλλιά.

Άλλες αιτίες της τριχόπτωσης

zinedine zidan

Άλλες αιτίες που προκαλούν τριχόπτωση είναι η δυσλειτουργία του θυρεοειδούς, σοβαρές ασθένειες με υψηλό πυρετό, φάρμακα και χημειοθεραπείες, έλλειψη πρωτεΐνης από την διατροφή, υπερβολική βιταμίνη Α από την διατροφή, χαμηλά επίπεδα σιδήρου.

jason statham

Θα πρέπει κανείς να θυμάται πως όταν αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας θα πρέπει να εστιάζει στην βελτίωση της ψυχικής και σωματικής του υγείας. Όσον αφορά στην εξωτερική εμφάνιση, η φαλάκρα και η αραίωση των μαλλιών είναι χαρακτηριστικό μερικών από τους πιο seχy ποδοσφαιριστών και ηθοποιών του κόσμου. Οι γυναίκες λατρεύουν τον Jason Statham, τον Zinedine Zidan, τον Bruce Willis, και τον Dwayne Johnson μεταξύ άλλων!

OMORFIA

Ομορφιά

 

 

.the-man.gr

About Μαρία Νικολοπούλου