Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ποιο Ανδρικό Κούρεμα ταιριάζει στο δικό σου σχήμα προσώπου!

Ποιο Ανδρικό Κούρεμα ταιριάζει στο δικό σου σχήμα προσώπου!

Το βασικό χαρακτηριστικό που ενδιαφέρει όλους τους άντρες είναι να έχουν ένα πολύ καλό στυλ μαλλιών. Είναι το Α και το Ω της γενικής σου εμφάνισης. Ένα καλό ανδρικό κούρεμα είναι βασικότατο ώστε να αναδείξει τα καλά σου χαρακτηριστικά και πιθανόν να κρύψει και κάποιες ατέλειες.

Γι αυτόν ακριβώς το λόγο πριν επισκεφτείς τον αγαπημένο σου κουρέα ή κομμωτήριο καλό θα ήταν να ξέρεις ποιο είναι το κατάλληλο για σένα και το πρόσωπο σου κούρεμα.

Ποιο είναι το σχήμα του προσώπου μου;

Πως όμως θα καθορίσεις σε ποια κατηγορία ανήκει το πρόσωπο σου; Είναι κάτι εύκολο. Τώρα θα δούμε κάποια στοιχεία που έχει η κάθε κατηγορία προσώπου ώστε να καταλάβεις κι εσύ σε ποια ανήκεις και να πράξεις ανάλογα.

  • Πρώτη κατηγορία αφορά το οβάλ σχήμα. Το μήκος του προσώπου είναι μεγαλύτερο από το πλάτος των ζυγωματικών και το μέτωπο είναι μεγαλύτερο από την γραμμή του σαγονιού. Η γωνία του σαγονιού είναι πιο στρογγυλεμένη παρά μυτερή.
  • Μετά βλέπουμε την κατηγορία Ορθογώνιο. Το μήκος του προσώπου είναι η μεγαλύτερη μέτρηση. Μέτωπο, ζυγωματικά και γραμμή σαγονιού έχουν παρόμοιες μετρήσεις.
  • Το επόμενο είναι το τριγωνικό σχήμα. Η μέτρηση της γραμμής σαγονιού είναι μεγαλύτερη από τα ζυγωματικά που με την σειρά τους είναι μεγαλύτερα από το μέτωπο.
  • Το γνωστό σε όλους μας Στρογγυλό πρόσωπο. Τα ζυγωματικά και το μήκος προσώπου έχουν παρόμοια μέτρηση. Είναι μεγαλύτερα από το μέτωπο και την γραμμή του σαγονιού.
  • Στη συνέχεια συναντάμε το πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς. Το μέτωπο είναι μεγαλύτερο από τα ζυγωματικά και την γραμμή σαγονιού. Το πηγούνι είναι μυτερό.
  • Το θεωρητικά απόλυτο αρρενωπό σχήμα προσώπου είναι το τετράγωνο.  Όλες οι μετρήσεις είναι σχεδόν ίδιες. Η γωνία του σαγονιού είναι πιο μυτερή απ ότι στρογγυλή.
  • Τέλος θα δούμε ένα λίγο σπάνιο είδος σχήματος, το διαμάντι. Το μήκος του προσώπου είναι το μεγαλύτερο στις μετρήσεις. Μετά με σειρά προς τα κάτω: ζυγωματικά, μέτωπο, και το μικρότερο είναι το σαγόνι. Το οποίο είναι και μυτερό.

 

Πως θα διαλέξεις το σωστό κούρεμα για το δικό σου σχήμα προσώπου

Κουρέματα για οβάλ πρόσωπα

οβάλ πρόσωπο

Μπορεί στις γυναίκες αυτό το σχήμα να είναι το απόλυτο ζητούμενο δεν συμβαίνει ακριβώς το ίδιο και στους άντρες. Έχοντας οβάλ πρόσωπο είναι κάτι καλό που μπορείς εύκολα να πειραματιστείς. Συμμετρικό και με καλές αναλογίες το οβάλ πρόσωπο σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις σχεδόν οποιοδήποτε κούρεμα. Το μυστικό είναι να μην ρίχνεις τα μαλλιά σου στο μέτωπο σου και δίνεις όγκο και γωνίες στην κορυφή.

κουρέματα οβάλ προσώπου

Κουρέματα για τετραγωνικά πρόσωπα

τετραγωνικό πρόσωπο

Θεωρείται το σχήμα κεφαλιού με το πιο αρρενωπό στυλ. Τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι το η κοφτερή γραμμή σαγονιού και οι ίσες αναλογίες όλης της υπόλοιπης εμφάνισης. Όπως και στο οβάλ είναι η τέλεια βάση για τα περισσότερα είδη κουρέματος. Μπορεί εύκολα να γίνει ένα πολύ κοντό αλλά και κούρεμα με μακρύτερα μαλλιά. Απλά σημείωσε ότι όσο πιο κοντά τα κάνεις τόσο πιο ‘στρατιωτικό΄ θα δείχνει. Κάτι που δεν είναι για όλους καλό. Τα κλασσικά είναι τα καλύτερα.  Δες τις παρακάτω φώτο.

κουρέματα τετραγωνικού προσώπου

Κουρέματα για ορθογωνικά πρόσωπα

ορθογωνικό πρόσωπο

Το μακρύτερο από σχήματα προσώπου, είναι κάτι μεταξύ οβάλ και τετραγωνικού. Αυτό είναι το ορθογωνικό σχήμα προσώπου. Γι αυτό θέλει προσοχή στο στυλ κουρέματος για να μην το κάνουμε να δείχνει ακόμα πιο μακρύ. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να διαλέξεις ένα καλά αναλογικό κούρεμα που δεν θα έχει πολύ κοντά τα πλαϊνά και δεν θα αφήνει μεγάλο μήκος στο επάνω μέρος.

the-man.gr

About Μαρία Νικολοπούλου