Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Προσοχή : Δείτε τι μας είπε το κατάστημα αθλητικών CARMELO ΔΙΟΝΑΣ για τ΄αθλητικά υποδήματα – Αξίζει να το διαβάσετε

AULHΠως θα ψωνίσεις σωστά αθλητικά παπούτσια

Σίγουρα θα αισθάνεστε μπερδεμένοι από τις τόσες επιλογές που έχετε και τα τόσα νέα μοντέλα που παρουσιάζονται κάθε χρόνο με νέα σχέδια και χαρακτηριστικά. Στις διαφημίσεις παρουσιάζονται όλα αυτά τα νέα χαρακτηριστικά, αλλά δε σας προσφέρουν πληροφορίες για το ποια παπούτσια ταιριάζουν στα πόδια σας. Τα μοντέλα μιας μόνο εταιρείας δε μπορούνε να καλύψουν όλα τα sport, και ανάλογα με τι ασχολείστε θα πρέπει να κάνετε και την ανάλογη επιλογή.

Tα αθλητικά παπούτσια χωρίζονται σε κατηγορίες για  τρέξιμο, προπόνηση-γυμναστική και περπάτημα. Σε αυτές τις κατηγορίες περιλαμβάνονται παπούτσια για τζόκινγκ , πεζοπορία και άσκηση .

19989524_841564815996358_8014653072905429229_n

Για περπάτημα επιλέξτε  άνετα και μαλακά παπούτσια με  καλή απορρόφηση κραδασμών και  λείο πέλμα. Για παπούτσια για  τζόκινγκ ή έντονη γυμναστική επιλέξτε με  απορρόφηση κραδασμών, ευελιξία, έλεγχο και σταθερότητα καθώς και με καλή πρόσφυση.

Δείτε πολύτιμες συμβουλές που μας έδωσε το καταστήματα αθλητικών της Κορίνθου CARMELO ΔΙΟΝΑΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΑ , ώστε να κάνουμε τη σωστή επιλογή στην αγορά αθλητικών παπουτσιών:

– Να πηγαίνεις για ψώνια τις απογευματινές ώρες: 

Τα πέλματα σου πρήζονται μες στην ημέρα –το ίδιο και όταν τρέχεις–, γι’ αυτό ψώνισε το απόγευμα ή αφού πας για τρέξιμο. Τα πέλματά σου θα είναι μισό νούμερο μεγαλύτερα και αυτό είναι το μέγεθος που πρέπει να ζητάς όταν αγοράζεις αθλητικά.

 

– Έλεγξε την ελαστικότητα του παπουτσιού: 

Πιάσε το μπροστινό μέρος του παπουτσιού με το ένα χέρι και τη φτέρνα με το άλλο και λύγισε το μπροστινό μέρος προς τα πάνω. Η σόλα πρέπει να κάμπτεται μπροστά, εκεί που κάμπτεται και το πέλμα. Εάν λυγίζει στη μέση, δεν παρέχει αρκετή υποστήριξη στην καμάρα.

18670766_1339927619426931_99830490350906926_n

– Βρες το νούμερό σου: 

Το ιδανικό μέγεθος είναι όταν το μεγάλο δάχτυλο απέχει όσο ένας μισός αντίχειρας. Εάν είναι μικρότερο, το δάχτυλο μπορεί να χτυπά στο πάνω μέρος του παπουτσιού όταν τρέχεις, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει αιμάτωμα κάτω από το νύχι. Χρησιμοποίησε το συνηθισμένο νούμερο παπουτσιού σου ως οδηγό μόνο. Τα παπούτσια φτιάχνονται με καλούπια, αλλά δεν υπάρχει συμφωνία στα καλούπια διαφορετικών εταιρειών – ή ακόμη και στις διάφορες σειρές της ίδιας εταιρείας. Δοκίμασε πολλά ζευγάρια, λοιπόν, πριν επιλέξεις.

Έξτρα tips:

–          Να φοράτε τον ίδιο τύπο κάλτσας που φοράτε όταν αθλείστε.

–          Όταν φοράτε τα  παπούτσια, πρέπει να μπορείτε να κουνάτε ελεύθερα όλα τα δάχτυλα των ποδιών σας.

–          Τα παπούτσια πρέπει να είναι άνετα από την αρχή, δεν πρόκειται να «ανοίξουν» με το καιρό όπως τα ρούχα, ειδικά τα ποιοτικά προϊόντα.

–          Περπατήστε ή τρέξτε  για να ελέγξετε πόσο άνετα είναι.  Πρέπει το παπούτσι να εφαρμόζει σωστά στη φτέρνα ώστε να μην γλιστράει όταν περπατάτε.

–          Αν κάνετε κάποιο άθλημα περισσότερες από 3 φορές τη βδομάδα θα πρέπει να πάρετε παπούτσια ειδικά για το συγκεκριμένο άθλημα.

Λόγω της ιδιαιτερότητας τoυ κάθε αθλήματος,  οι εταιρείες παράγουν πάρα πολλά μοντέλα για διάφορους τύπους ποδιών και τύπο εκπαίδευσης. Θα είναι καλό να ρωτάτε τον προπονητή σας για να σας προτείνει το κατάλληλο ζευγάρι. 

About Μαρία Νικολοπούλου