Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Προσοχή: Σταματήστε αμέσως να τρώτε αβοκάντο

Προσοχή: Σταματήστε αμέσως να τρώτε αβοκάντο

webkorinthos..jpg1

Μέχρι πρόσφατα, το αβοκάντο θεωρείτο ως μια από τις πλέον υγιεινές και θρεπτικές τροφές στον πλανήτη, με πολλούς διατροφολόγους να το κατατάσσουν στις λεγόμενες «υπερτροφές».

Ο λόγος είναι ότι το αβοκάντο περιέχει τα περίφημα λιπαρά οξέα Ωμέγα 3, τα οποία θεωρούνται ευεργετικά για την συνολική υγεία καθώς μειώνουν την «κακή» χοληστερίνη και αυξάνουν την καλή (HDL-C).

Ωστόσο, πρόσφατη μελέτη του πανεπιστημίου της Οξφόρδης έδωσε εξαιρετικά ανησυχητικά συμπεράσματα σχετικά με την παρουσία του αβοκάντο στη διατροφή μας.

Ξεχωριστοί επιστήμονες γιατροί της Κορινθίας εδώ

people-3152585_960_720

Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι με μια ιδιαίτερη μετάλλαξη στο γενετικό τους κώδικα, η υγεία της καρδιάς των οποίων επηρεάζεται αρνητικά από την HDL-C.

Για την ακρίβεια, η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι αυτοί κινδυνεύουν σοβαρά από στεφανιαία νόσο, παρά (ή, πιο σωστά, λόγω) τα υψηλά ποσοστά HDL-C.

Οι ερευνητές χτυπούν το κώδωνα του κινδύνου και καλούν τους πάντες να εξεταστούν για αυτή την πιθανή μετάλλαξη, αλλά και να μειώσουν την κατανάλωση αβοκάντο.

 

Independent

About Μαρία Νικολοπούλου