Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πως θα επιλέξουμε το καταλληλότερο Εκπαιδευτήριο για το παιδί μας;

Μία από τις πιο σοβαρές αποφάσεις που παίρνει σήμερα ένας γονιός είναι η επιλογή του κατάλληλου σχολείου για το παιδί του. Αυτοί οι μήνες,  που είναι  εγγραφών για τα περισσότερα σχολεία, είναι οι πλέον κρίσιμοι γιατί κάθε γονέας που νοιάζεται για την εκπαίδευση του παιδιού του θέλει να επιλέξει το κατάλληλο εκπαιδευτήριο που θα του προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια και γνώσεις για την ζωή του και για τη σταδιοδρομία του.

εκπ

Πως ξέρουμε ότι θα κάνουμε την καλύτερη  επιλογή εκπαιδευτηρίου όμως;

Σύμφωνα με το πόσο κοντά είναι στο σπίτι ή σύμφωνα με τις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες που προσφέρει;

Μήπως σύμφωνα με τις δραστηριότητες που έχει ή μήπως να διαλέξουμε εκείνο με το πιο γνωστό όνομα;

Πρέπει να το επιλέξουμε ανάλογα με το τι ταιριάζει στην προσωπικότητα του παιδιού μας;

Πρέπει πρώτα απ’ όλα να έχουμε μάθει στο παιδί να εκφράζει τη γνώμη του και αυτή να γίνεται σεβαστή ώστε η ανάπτυξη της προσωπικότητάς του να είναι θεμέλιος λίθος στη φιλοσοφία του.   Έτσι, ένα   ιδιαίτερα αυστηρό σχολικό πλαίσιο δεν ταιριάζει σε παιδιά που έχουν μάθει να τα χειρίζονται στο σπίτι τους με σεβασμό.

Εκείνο που πρέπει να προσέξουμε – και είναι σημαντικό στοιχείο ενός σχολείου – είναι οι άνθρωποί του και οι εκπαιδευτικοί.

Το παιδί θα είναι μαζί τους τουλάχιστον έξι ώρες την ημέρα. Από αυτούς όχι μόνο θα διδαχθεί αλλά και θα καθοδηγηθεί Αποτέλεσμα εικόνας για educationγια το πώς θα αντιμετωπίσει προβλήματα της καθημερινότητας, πώς θα διαχειριστεί μία σύγκρουση, πώς θα φτάσει μόνο του σε κάποια συμπεράσματα. Είναι άνθρωποι-πρότυπα που θα βρίσκονται δίπλα του αρκετές ώρες τις ημέρας καθ’όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Ο γονέας μιλώντας με το προσωπικό του σχολείου πρέπει να αποκτήσει αίσθηση ασφάλειας. Πρέπει να νιώσει ότι θα αφήσει σε σίγουρα χέρια το παιδί του, ότι οι άνθρωποι αυτοί θα νοιαστούν για το παιδί του σαν να μην υπάρχει κανένα άλλο στο σχολείο.

Οι γονείς πρέπει να ξέρουν σε ποια χέρια θα εμπιστευθούν το παιδί τους γι’αυτό είναι σημαντικό να αναπτύξουν μια πραγματικοί σχέση με τους εκπαιδευτικούς. Είναι εκείνοι που θα του διδάξουν πώς να διαχειριστεί διάφορα γεγονότα, ευχάριστα ή δυσάρεστα ή δύσκολα διαχειρίσιμα που θα συμβούν στη ζωή του.  Γι’αυτό το σχολείο πρέπει να έχει στον πυρήνα της φιλοσοφίας του την πραγματική σχέση με την οικογένεια. Ένα παιδί είναι και η οικογένεια που το περιβάλλει. Και οι δάσκαλοι του παιδιού πρέπει να είναι πολλά περισσότερα από ένας απλός διδάσκαλος.  Και αυτό είναι το σημαντικότερο κριτήριο όλων.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για education Σημαντικό ρόλο επίσης παίζουν και τα Φροντιστήρια που προσφέρουν βοήθεια και  παιδεία υψηλού επιπέδου, με κύριο μέλημα την ευτυχία των μαθητών και την επιτυχία των στόχων τους.

 

Επιλέξαμε για εσάς τα καλύτερα και πιο σύγχρονα Εκπαιδευτήρια και Φροντιστήρια του Νομού μας, πλαισιωμένα με άρτιο εκπαιδευτικό προσωπικό και σας τα παρουσιάζουμε. Εσείς δεν έχετε παρά να τα επισκεφθείτε και να μιλήσετε με τους υπεύθυνους, να τους γνωρίσετε και να κάνετε την καλύτερη επιλογή για το παιδί σας:

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΤΣΟΓΛΟΥ

Ο μικρός Ναυτίλος – Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο

ΠΑΙΔΙΑΓΩΓΗ – ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΠΙΝΟΚΙΟ – Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης (Ταβουλάρη Αναστασία Π.)

Το ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ Σπίτι – ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – Φροντιστήρια Θετικής Κατεύθυνσης

ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ Β. – ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ Δ. – ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

ΓΙΩΤΑ ΜΠΑΓΚΑ – ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

ΘΕΜΕΛΙΟ – ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

ΚΑΤΟΥΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. – Φροντιστήριο Φιλολογικών Μαθημάτων

ΚΙΤΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Σ. – ΦΥΣΙΚΟΣ

ΜΕΛΙΝΑ ΓΚΩΛΕΤΣΗ – ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΧΗΜΕΙΑΣ

ΟΡΟΣΗΜΟ – ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

ΠΕΡΙ ΓΝΩΣΕΩΣ

Φροντιστηριακός Οργανισμός Πρότυπη Παιδεία Ο.Ε.

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ «ΠΟΛΥΤΡΟΠΟ»

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ – ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ Ι.

ΒΙΒΛΙΑΓΟΡΑ

About Μαρία Νικολοπούλου