Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΠΩΣ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΧΡΟΝΟ, ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ.. ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΣΕΚΑΡΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΑΣ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Ο καιρός ζέστανε για τα καλά, τι για τα καλά… παραζέστανε θα λέγαμε και όλο και κάποια εκδρομή, είτε κοντινή, είτε μακρινή για μπανάκι ή στο χωριό που έχει δροσιά κανονίζουμε για τα Σαββατοκύριακά μας…  Επίσης άρχισε και η περίοδος των διακοπών και πολλοί από εμάς παίρνουμε την άδειά μας και ετοιμαζόμαστε για μακρινά ταξίδια για άλλα μέρη… είτε θαλασσινά είτε στο βουνό μαζί με την οικογένεια ή τους φίλους μας…

19858510_1368635429892282_2057139093_n

Δεν είναι λίγες οι φορές που ξεκινάμε χωρίς να έχουμε κάνει όμως τον απαραίτητο έλεγχο στο αυτοκίνητό μας και λίγο η ατυχία, λίγο οι συγκυρίες, λίγο η παλαιότητα ή η κακοσυντήρηση του αυτοκινήτου μας, μπορεί να μας χαλάσουν το ταξίδι και τη διάθεση… Αφήστε για την ταλαιπωρία και τα έξοδα για συνεργεία που μπορεί να αποφύγουμε αν ακολουθήσουμε κάποιες  πολύ μικρές αλλά πολύτιμες συμβουλές που μας έδωσαν οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων του Νομού μας αλλά και τα εξειδικευμένα συνεργεία.

 

Δείτε τι μπορείτε να προσέξετε μόνοι σας στο αυτοκίνητό σας πριν το ταξίδι και να αποφύγετε πολλές δυσάρεστες και πιθανόν πολυέξοδες αναποδιές:

Εσωτερικό αυτοκινήτου: Αποτέλεσμα εικόνας για car service

Πρέπει λοιπόν, πριν ξεκινήσουμε για το ταξίδι μας να ελέγξουμε τα επίπεδα των υγρών, λάδι κινητήρα, κιβωτίου ταχυτήτων, ψυκτικό υγρό, υγρό φρένων, και, αν χρειάζεται, να τα αντικαταστήσουμε ή να τα συμπληρώσουμε. Κάποια μπορούμε να τα κάνουμε μόνοι μας, για τα υπόλοιπα καλύτερα να πάμε σε ένα συνεργείο.

Αν ακούμε περιττούς και ασυνήθιστους θορύβους, είναι καλό να απευθυνθούμε σε κάποιον ειδικό. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε αν παρατηρούμε έντονους κραδασμούς ή αν τα τακάκια είναι φθαρμένα.

 

Εξωτερικός έλεγχος Αποτέλεσμα εικόνας για εξωτερικος ελεγχος αυτοκινητου

Ελέγχουμε αν έχει γρατσουνιές, ρωγμές στα τζάμια, στα φώτα και στα φλας και αν ανάβουν. Ελέγχουμε τους υαλοκαθαριστήρες, αν το λαστιχάκι είναι κομμένο ή ξεραμένο.

Κοιτάμε τα λάστιχα να έχουν αέρα.

Κοιτάμε από κάτω μήπως υπάρχει κάποιο παιδάκι, ζώο ή πέτρα.

 

Τι πρέπει να έχουμε μαζί μας Αποτέλεσμα εικόνας για εξωτερικος ελεγχος αυτοκινητου

Εκτός από το ρεζερβουάρ που πρέπει να έχουμε κατά νου για επαρκή καύσιμα, οπωσδήποτε πρέπει να έχουμε νερό για να συμπληρώνουμε στο ψυγείο του αυτοκινήτου σε περίπτωση που τρυπήσει, προκειμένου να μπορούμε να φθάσουμε κάπου όπου θα μας βοηθήσει ένας ειδικός, καθώς και λάδι κινητήρα.

Πρέπει να έχουμε μία ρεζέρβα και ό,τι χρειάζεται προκειμένου να αλλάξουμε λάστιχο.

Επίσης και ένα kit για μικροεπισκευές μπορεί να φανεί χρήσιμο καθώς και το προειδοποιητικό τρίγωνο.

Αντιολισθητικές αλυσίδες όλο το χρόνο διότι βοηθάνε και στη λάσπη.

Δεν ταξιδεύουμε ποτέ χωρίς δίπλωμα και τα χαρτιά του αυτοκινήτου (ασφαλιστήριο, σήμα τελών κυκλοφορίας, ειδικό δελτίο ελέγχου ΚΤΕΟ, κάρτα καυσαερίων και σήμα κολλημένο) .

Αποτέλεσμα εικόνας για funny car vacation Τοποθετούμε σωστά τις αποσκευές, κατανέμοντας ορθά το βάρος, χωρίς να περιορίζεται η ορατότητα του οδηγού, δεν υπερφορτώνουμε το όχημα και ταξιδεύουμε πάντα ξεκούραστοι.

Ρυθμίζουμε κατάλληλα το κάθισμά μας (ειδικά του οδηγού ώστε να χειρίζεται εύκολα τους χειρομοχλούς, το τιμόνι και τα πεντάλ) και τσεκάρουμε εάν βλέπουμε καλά από τους καθρέπτες ή αν χρειάζονται πιθανή ρύθμιση για καλύτερη ορατήτητα.

Εννοείται πριν ξεκινήσουμε βάζουμε όλοι τις ζώνες ασφαλείας και τα παιδιά και ζώα πάντα στο πίσω κάθισμα.  Ελέγχουμε τραβώντας τες απότομα εάν λειτουργούν και εάν είναι κατάλληλα ρυθμισμένες ώστε να κουμπώνουν εύκολα χωρίς να μας ενοχλούν.

Απαραίτητο και το κουτί φαρμακείου το οποίο τσεκάρουμε εάν κάποια από τα περιεχόμενα έχουν λήξει, ένας φορτιστής για κινητά μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος, φακός τσέπης, οδικός χάρτης και πόσιμο νερό, καθώς και διάφορα τρόφιμα, όπως μπάρες δημητριακών, σοκολάτα, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, που και θα μειώσουν το αίσθημα της πείνας, αλλά και θα μας δώσουν ενέργεια και δεν θα χρειαστεί να διακόψουμε το ταξίδι για φαγητό, νερό και άλλα έξοδα που μπορούμε να αποφύγουμε.

Εάν πάμε μακρινό ταξίδι κάνουμε κατά διαστήματα μικρές στάσεις για ξεκούραση και αποφόρτιση του οδηγού.  Ευκαιρία να τραβήξουμε και καμιά ωραία σέλφι σε βουκολικό ή θαλασσινό πεδίο…!

Σχετική εικόνα

Ο σωστός οδηγός πρέπει

  • Να κοιτάει μακριά
  • Να είναι σε εγρήγορση και να παρακολουθεί τα προπορευόμενα οχήματα
  • Να εντοπίζει με την πείρα του πιθανά προβλήματα στο όχημα (παράξενοι ήχοι-κραδασμοί)
  • Να κρατά αποστάσεις
  • Να φροντίζει να γίνεται αντιληπτός από τους άλλους οδηγούς και να προειδοποιεί για οποιαδήποτε κίνηση είναι έτοιμος να κάνει.

 

Είτε πρόκειται για διακοπές, είτε για καλοκαιρινή Σαββατοκυριακάτικη απόδραση καλό είναι να έχετε πάντα κατά νου ότι όλα είναι πιθανά να γίνουν αφού κινείστε στην ουσία σε 4 τροχούς εσείς και η οικογένειά σας.  Γι’αυτό καλό είναι να είστε προνοητικοί και συνεπείς όσον αφορά τη συντήρηση του αυτοκινήτου ή της μοτοσυκλέτας σας για να έχετε ένα άνετο και ασφαλές ταξίδι.

Εμείς συγκεντρώσαμε τα καλύτερα συνεργεία του Νομού μας καθώς και αντιπροσωπείες αυτοκινήτων για εσάς που σκέφτεστε να κάνετε μια αγορά είτε νέου είτε μεταχειρισμένου, ώστε να μην ταλαιπωρείστε αλλά και για να πάρετε περισσότερες συμβουλές από τους ειδικούς ή να κάνετε την συντήρηση ή επισκευή του οχήματός σας εύκολα και γρήγορα, απλά πατώντας ένα κουμπί στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας.

Και για εσάς που βαρεθήκατε να σας “πηγαίνουν οι άλλοι” βόλτες… ή θέλετε να ανανεώσετε το δίπλωμά σας,  εδώ είναι και οι καλύτερες Σχολές Οδηγών της Κορινθίας. Καιρός επιτέλους να αποκτήσετε και εσείς το πολυπόθητο δίπλωμα οδήγησης και  να είστε εσείς εκείνος που θα επιλέξει τον επόμενο προορισμό σας… Σχετική εικόνα

Καλό σας ταξίδι!

AUTO TAGARAS

ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ – ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΚΙΟΣ

AUTOVISION – ΙΚΤΕΟ Κορινθίας

Ι.ΚΤΕΟ ΠΙΤΣΑΚΗΣ – ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΤΕΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ «fust truck»

ΛΙΒΑΘΙΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ – ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΜΑΡΑΣ – ΜΠΟΖΙΚΗΣ Ε.Π.Ε. – Επίσημο Service Αυτοκινήτων

ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΛΑΓΙΟΣ – ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ – ΑΠΟΣΥΡΣΗ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ & ΣΙΑ – ΧΡΩΜΑΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ – ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

 

ΣΧΟΛΕΣ ΟΔΗΓΩΝ

Α. ΔΟΣΧΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΕΣΙΡΗΣ – ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ

ΒΙΚΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ

ΒΛΑΣΣΗΣ Κ. & ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. topdrive – ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ – ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ

ΓΙΑΣΕΡΑΝΗΣ – ΣΧΟΛΕΣ ΟΔΗΓΩΝ

ΕΡΑΣΤΟΣ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ – ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ

ΖΩΓΑΛΗΣ ΤΑΣΟΣ – ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΟΥΠΑΣ – ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ

ΜΑΚΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ – Σχολές ΣΕΚΑΜ – ADR – ΠΕΙ

ΠΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΣ – ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ

ΣΕΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ

 

About Μαρία Νικολοπούλου