Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πώς να οργανώσεις έναν γάμο: O 12άμηνος οδηγός που θα σου λύσει τα χέρια!

Πώς να οργανώσεις έναν γάμο: O 12άμηνος οδηγός που θα σου λύσει τα χέρια!

Αν η πρώτη ημέρα του χρόνου σε βρίσκει με ένα λαμπερό μονόπετρο στο χέρι, το επόμενο βήμα είναι να αρχίσεις να σκέφτεσαι τον γάμο των ονείρων σου. Δεν χρειάζεται όμως να μεταμορφωθείς σε Bridezilla. Το παρακάτω πλάνο 12 μηνών θα σε βοηθήσει να οργανώσεις τον γάμο σου χωρίς περιττό άγχος.Το webkorinthos .gr σου λέει όλα όσα πρέπει να λάβεις υπόψη σου για τον χρόνο που έρχεται.

Πριν ξεκινήσεις…

«Από την πρώτη στιγμή του σχεδιασμού, να θυμάσαι ότι είναι καλό (και πιο εύκολο) να παραμείνετε μαζί» εξηγεί η Sophie και προσθέτει «Ο ένας από εσάς ή ακόμα κάποιος στενός συγγενής ή φίλος θα γίνει ο μαέστρος και θα αποδειχθεί καλύτερος στα παζάρια. Ο άλλος, αναπόφευκτα θα ανακαλύψει άλλα δυνατά στοιχεία όσον αφορά την οργάνωση του γάμου, γι’ αυτό ας αναλάβει ο καθένας αυτό στο οποίο είναι πιο δυνατός».

12 μήνες πριν

Πάρε τις σημαντικές αποφάσεις

«Ξεκινήστε κάνοντας ο ένας στον άλλον τις ακόλουθες ερωτήσεις και καταγράψτε τις ενστικτώδεις αντιδράσεις του άλλου. Αυτό θα πρέπει να αποτελέσει τη βάση της προσέγγισής σας και να περιορίσεις την αναζήτηση για τον τέλειο χώρο, φόρεμα(δεδομένου ότι θα πρέπει να σκεφτείς τον καιρό και το κατάλληλο στιλ) , λουλούδια, φαγητό και τη γενικότερη αισθητική» εξηγεί η wedding planner.

beach-3258642_960_720

  • Όλα τους αγαπημένους σας ή μόνο τους πιο κοντινούς;
  • Διακοπές ή σπίτι;
  • Εορταστικός χειμώνας ή ηλιόλουστο καλοκαίρι;

11 μήνες πριν

Πρώτο και πιο σημαντικό: Βρείτε χώρο και κλείστε ημερομηνία

«Ιδανικά θα πρέπει να ψάχνετε για χώρο 9 με 12 μήνες πριν, αλλά έχε στο νου σου ότι οι πιο δημοφιλείς μπορεί να είναι ήδη κλεισμένοι κι έτσι ίσως χρειαστεί να συμβιβαστείτε. Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή είναι πιο ακριβές ημέρες, αλλά Τρίτη και Πέμπτη οι συγγενείς και οι κοντινοί φίλοι θα μπορούσαν να πάρουν άδεια και να μεγαλώσουν το Σαββατοκύριακο. Μην ανησυχείς ποτέ για το αν θα καταφέρουν οι καλεσμένοι να έρθουν αν επιλέξεις εργάσιμη ημέρα. Τις περισσότερες φορές κάνουν τα πάντα για να το καταφέρουν.

Επισκέψου τον χώρο που θέλεις να κλείσεις περίπου την εποχή που θέλεις να κάνεις τον γάμο σου ώστε να δεις πώς θα είναι ακριβώς. Αν θα κάνει ζέστη ή κρύο κι αν θα χρειαστείς επιπλέον θέρμανση .

Πότε να αποφασίσεις για τον χώρο; «Το πιο σημαντικό είναι να ακολουθήσεις το ένστικτό σου. Αν το budget είναι περιορισμένο, ίσως χρειαστεί να επιλέξεις έναν χώρο που να είναι ήδη στολισμένος ή να προσφέρει κάτι, όπως πχ το catering.

Πλάκα, Μαχαιροπήρουνα, Επιτραπέζια Σκεύη, Retro, Χώρα

Οι λευκοί καμβάδες είναι υπέροχοι αλλά κοστίζουν αρκετά, αφού θα πρέπει να φροντίσεις για όλα (έπιπλα, διακόσμηση κ.α.)».

10 μήνες πριν

«Μπορεί να ακουστεί γελοίο, αλλά με όλους αυτούς τους σχεδιαστές και τα όμορφα φορέματα που κυκλοφορούν, εμπιστευτείτε μας όταν σας λέμε ότι οι βόλτες στα μαγαζιά μπορεί να πάρουν μέρες. Έχοντας αυτό κατά νου, κάνε έρευνα στο internet ώστε να περιορίσεις τις επιλογές σου (συνήθως είναι δύο: υπερβολή ή απλό) και τους σχεδιαστές» τονίζει η Sophie.

«Πάρε μαζί τη μαμά σου ή κάποιον που εμπιστεύεσαι για να σε βοηθήσει να ξεφύγεις από τα κλασικά και να τολμήσεις να επιλέξεις ένα νυφικό που θα κάνει τη διαφορά. Όποιον και να επιλέξεις όμως είναι σημαντικό να γνωρίζει πολύ καλά το στιλ σου. Να θυμάσαι ότι πρόκειται για τη δική σου ημέρα, δεν θα ευχαριστήσεις κάποιον άλλον» καταλήγει.

«Μην προβείς σε δραστικές δίαιτες, ο γαμπρός σε θέλει όπως ακριβώς είσαι. Επίσης, αν χάσεις υπερβολικά κιλά, θα έχεις πρόβλημα με το νυφικό. Έχε στο νου σου ότι ίσως χρειαστούν κάποιες μεταποιήσεις της τελευταίας στιγμής».

wedding-idea

9 μήνες πριν

Φτιάξε τη λίστα των καλεσμένων και οριστικοποίησε το budget

«Σε γενικές γραμμές, το budget χωρίζεται κάπως έτσι: χώρος, catering, λουλούδια, φόρεμα, φωτογράφος, προσκλήσεις και μπομπονιέρες, τούρτα, αυτοκίνητο, διακόσμηση. Σε γενικές γραμμές μην αναφέρεις τη λέξη γάμος όταν ζητάς προσφορές για να επιτύχεις μία καλύτερη τιμή».

8 μήνες πριν

 

«Μάζεψε υλικό και συστάσεις για μουσικούς/DJs, φωτογράφους, catering, ανθοπωλεία, αποφάσισε και κλείσε. Ήρθε η στιγμή να ζήσεις κάθε γαμήλια φαντασίωση. Κάνε λογαριασμό στο pinterest, ψάξε σε blogs και γενικά στο internet για ιδέες σχετικές με το γάμο, εμπνεύσου και κράτησε αυτές που σε ενδιαφέρουν».

7 μήνες πριν

Αποφασίστε που θα πάτε για μήνα του μέλιτος και κλείστε το ταξίδι

«Αν πρόκειται να φύγετε στο εξωτερικό, φρόντισε να είναι όλα εντάξει με τα διαδικαστικά: ταυτότητα, διαβατήριο ή βίζα. Μην ντραπείς να ζητήσεις μια καλύτερη τιμή στις συζητήσεις σου με τα διάφορα πρακτορεία» προτείνει η Sophie.

«Τέλος, αν έχεις σκοπό να σε συνοδεύουν παρανυφάκια, ήρθε η ώρα να ασχοληθείς με τα ρούχα τους».

6 μήνες πριν

Μπες σε πρόγραμμα διατροφής, γυμναστικής και ομορφιάς

«Έως τώρα θα πρέπει να έχεις κάνει κράτηση του χώρου, να έχεις αποφασίσει για τους καλεσμένους (να έχεις τσεκάρει μεταφορικά και διαμονή αν είναι εκτός πόλης), να έχεις κλείσει φωτογράφο και κάμεραμαν και να έχεις επιλέξει το φόρεμά σου. Θα πρέπει επίσης να έχεις βρει ρούχα για τα παρανυφάκια, να στείλεις save the date, να έχεις επιλέξει ανθοπώλη και τέλεια λουλούδια, δείγμα από το μενού, να έχεις παραγγείλει την τούρτα και το κοστούμι του γαμπρού και να έχεις καταλήξει στη λίστα γάμου» τονίζει η ειδικός και καταλήγει «Τώρα λοιπόν είναι η ώρα να ξεκινήσεις εντατικά sessions διατροφής, γυμναστικής και περιποίησης του δέρματός σου αν το επιθυμείς».

5 μήνες πριν

Αν επιλέξεις λίστα δώρων, ξεκίνα να διαλέγεις τα δώρα

«Θυμήσου να γεμίσεις τη λίστα με διάφορα δώρα και να είσαι ρεαλίστρια όσον αφορά το budget των καλεσμένων σου. Αν η γιαγιά θέλει να ξοδευτεί έχει καλώς, αλλά θα πρέπει να έχεις και μικροπράγματα ώστε να βοηθήσεις τους καλεσμένους σου».

 

4 μήνες πριν

Valentine, Ημέρα Του Αγίου Βαλεντίνου, Καρδιές, Ροζ

Παράγγειλε τη γαμήλια τούρτα και κλείσε τη μεταφορά από και προς την εκκλησία, το μέρος της δεξίωσης και το ταξίδι του μέλιτος

«Αισθάνεσαι τσίμα τσίμα; Θυμήσου ότι το 77% των γάμων ξεπερνούν τον αρχικό προϋπολογισμό»

3 μήνες πριν

Γάμο, Βέρες

Βρείτε και παραγγείλτε τις βέρες σας. Κλείσε κομμωτή, make up artist και κανόνισε επιπλέον ραντεβού για να καταλήξεις στο τι θέλεις

«Όσον αφορά τα μαλλιά, το πιο σημαντικό είναι να φροντίσεις την υγεία τους. Ακολούθησε μια σωστή διατροφή και ξεκουράσου αρκετά. Στο τέλος το μόνο που θα θέλεις είναι μια μικρή πινελιά και όχι μια δραστική αλλαγή. Κλείσε ραντεβού για δοκιμαστικά – το πιο πιθανό είναι να υπάρχει επιπλέον χρέωση, αλλά είναι κάτι που χρειάζεται οπωσδήποτε. Μην ντραπείς να δείξεις φωτογραφίες από χτενίσματα και μακιγιάζ που σου αρέσουν, αλλά να θυμάσαι ότι δεν ταιριάζουν όλα σε κάθε πρόσωπο. Όσο πιο φυσικό τόσο το καλύτερο».

2 μήνες πριν

Στείλε τις προσκλήσεις

«Το save the date θα πρέπει να έχει σταλεί τουλάχιστον 9 μήνες με έναν χρόνο πριν ειδικά αν πρόκειται να το κάνεις εκτός πόλης, υπάρχουν καλεσμένοι που έρχονται από μακριά ή επιλέγεις μια περίοδο αιχμής, όπως τα Χριστούγεννα. Οι προσκλήσεις στέλνονται συνήθως 6 με 8 εβδομάδες πριν τον γάμο, αλλά μπορείς να τις στείλεις νωρίτερα αν ο γάμος περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω. Προσπάθησε να τυπώσεις το save the date και τα προσκλητήρια μαζί για να γλιτώσεις χρήματα».

1 μήνας πριν

Δούλεψε πάνω στο πλάνο των τραπεζιών και ενημέρωσε το catering για τον αριθμό των καλεσμένων

«Βεβαιώσου ότι υπάρχει άφθονος χώρος, γιατί καλή η οικειότητα, αλλά δεν θέλεις οι καλεσμένοι σου να είναι στριμωγμένοι σαν σαρδέλες. Φαντάσου τον χώρο γεμάτο με συγγενείς και φίλους αλλά και ως το τέλειο σκηνικό για φωτογραφίες».

3 εβδομάδες πριν

Βρες παπούτσια και ολοκλήρωσε τα διαδικαστικά του γάμου

«Ασχολήσου με τα γραφειοκρατικά θέματα του γάμου, όπως οι άδειες».

2 Εβδομάδες πριν

«Κάνε συνάλλαγμα αν χρειάζεται για τον μήνα του μέλιτος, έλεγξε τα εισιτήρια και τα διαβατήρια και φτιάξε τις βαλίτσες σας»

1 εβδομάδα πριν

Πάρτε τις βέρες, το φόρεμα, το πέπλο και τα ρούχα του γαμπρού. Καλέστε τον φωτογράφο, το catering κ.λπ. και για να επιβεβαιώσετε ότι είναι τα πάντα έτοιμα για τη μεγάλη ημέρα».

Αν ταξιδεύετε για το μέρος που θα γίνει ο γάμος, η Sophie συμβουλεύει: «Πάρτε ένα βαλιτσάκι με τα βασικά ενός ταξιδιού, όπως πιστολάκι μαλλιών, παραμάνες, παρακεταμόλη και ασπιρίνη, lip balm και κάποια πραγματάκια από το σπίτι (μια φωτογραφία, ένα αρωματικό κερί και το αγαπημένο σας μίγμα τσαγιού, για παράδειγμα). Αυτό θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να μην αισθάνεστε ότι βρίσκεστε σε ξένο περιβάλλον» .

wedding dress

1 ημέρα

Κρέμασε το νυφικό σου και πάρε βαθιές ανάσες

«Βγάλε το νυφικό και κρέμασέ το στο μπάνιο από το προηγούμενο βράδυ. Ο ατμός θα βοηθήσει να φύγουν οποιαδήποτε μικρό-τσακίσματα και το φόρεμα θα αναπνεύσει. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για αυτό το πρωί. Αν ταξιδεύεις αεροπορικώς, αξίζει να κρατήσεις στο φόρεμά σου τη δική του θέση και σε καμία περίπτωση να μην το στείλεις μαζί με τις αποσκευές» συμβουλεύει η Sophie.

Οι τελευταίες συμβουλές της Sophie

1. Εστίασε στα σημαντικά

Μην αφήνεις να σε επηρεάσουν μικροπράγματα. Έχε το μυαλό σου στο σημαντικό γεγονός και δώσε προσοχή στα βασικά.

2. Ξέχνα τη μόδα

Ακολούθησε τη μόδα μόνο τόσο όσο ταιριάζει στο στιλ σας σαν ζευγάρι. Οτιδήποτε άλλο θα μοιάζει ξένο.

3. Όλα έχουν να κάνουν με εσάς

Μέσα στον πανικό των προετοιμασιών πρέπει να αφιερώνετε χρόνο και στην σχέση σας. Ορίστε μια ημέρα κάθε εβδομάδα για να κάνετε κάτι διαφορετικό και διασκεδάστε με φίλους. Θα σας χαλαρώσει και θα σας βοηθήσει να το ζήσετε καλύτερα.

4. Συγχώρεσε την Bridezilla που κρύβεις μέσα σου

Σε κάποια φάση, όσο κι αν προσπαθείς, η Bridezilla θα βγει προς τα έξω. Ζήτα συγνώμη από όποιον στενοχώρησες, πες ότι είναι πάνω στον πανικό του γάμου και καθησύχασε τον καλό σου ότι θα επανέλθεις στον φυσιολογικό σου εαυτό μετά τον γάμο.

gamos222

Γάμος-Βάπτιση στην Κορινθία

29694835_1410679782369845_7766822988117754304_n

Roberto Loucciano

ΜΕΚΡΙΖΗΣ – ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

joytv.gr

About Μαρία Νικολοπούλου