Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ρεβίθια γιαχνί με καρότο

Ρεβίθια γιαχνί με καρότο

Ανακαλύψαμε συνταγή με ρεβύθια σε διαφορετική πιο νόστιμη εκδοχή που θα σας κάνουν να τα αγαπήσετε και να τα συμπεριλάβετε ευκολότερα στη διατροφή σας.

Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε στο φαγητό και ½ κοφτό κουταλάκι αλεσμένο κύμινο. Δεν αρέσει σε όλο τον κόσμο, αλλά σε αυτούς που τους αρέσει, πάει πολύ με τα ρεβίθια.


Συστατικά

  • 2-2 ½ φλ. (400-500 γρ.) ρεβίθια (χωρίς φλούδια),
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο,
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
  • 1 μεγάλο καρότο σε κυβάκια ή λεπτά φετάκια,
  • 1 κλωνάρι σέλινο σε κυβάκια ή φετάκια (χωρίς τα φύλλα),
  • 4 ώριμες ντομάτες (ή 1 κονσέρβα 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες),
  • ¾ φλ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας,
  • 1 κύβο ζωμού λαχανικών
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ½ κοφτό κουταλάκι αλεσμένο κύμινο (προαιρετικά{

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Βάζετε αποβραδίς τα ρεβίθια σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα και τα σκεπάζετε με νερό (6 φλ.).

  •  Βήμα 2

    Τα βράζετε στη φωτιά μέχρι να κοχλάσουν και τα αφήνετε ακόμα 5 λεπτά στη φωτιά.

  •  Βήμα 3

    Ύστερα, τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν.

  •  Βήμα 4

    Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα μουλιάζετε όλο το βράδυ. (Αν η κατσαρόλα σας δεν είναι ανοξείδωτη, τα αδειάζετε σε μια πλαστική λεκάνη και τα σκεπάζετε).

  •  Βήμα 5

    Την επόμενη μέρα, τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε καλά.

  •  Βήμα 6

    Τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα, τα σκεπάζετε με κρύο νερό, τα βράζετε για 1 περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσουν (ή τα βράζετε στη χύτρα ταχύτητος για 20 λεπτά περίπου) και τα ξαναστραγγίζετε.

  •  Βήμα 7

    Αν θα βάλετε φρέσκιες ντομάτες, χαράζετε σταυρωτά τον πάτο τους, τις ρίχνετε για ½ λεπτό σε νερό που σιγοβράζει, τις στραγγίζετε, τις κρυώνετε με τρεχούμενο νερό, τις ξεφλουδίζετε και τις ψιλοκόβετε.

  •  Βήμα 8

    Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε μέσα το κρεμμύδι με το καρότο και το σέλινο, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και να αρχίσει να ροδίζει.

  •  Βήμα 9

    Ρίχνετε μέσα τις ψιλοκομμένες ντομάτες (φρέσκιες ή κονσέρβας), τον ντοματοχυμό και το ζωμό και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση.

  •  Βήμα 10

    Προσθέτετε τα ρεβίθια, τα ανακατεύετε καλά, τα αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το βράσιμο για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα τους.


About Μαρία Νικολοπούλου