Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Σουφικό – μυρωδάτο σουφλέ λαχανικών από την Ικαρία

webkorinthos.σουφικό

Το Ικαριώτικο Σουφικό λαχανικών εδώ φτιαγμένο σε παραλλαγή.  Πεντανόστιμο πιάτο με πολλά λαχανικά και μυρωδικά ό,τι πρέπει για τις ημέρες κατάνυξης που διανύουμε.

Υλικά:

  • 3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλ/να καρέ
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλ/νες
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες σε ροδέλες
  • 1 πράσινη πιπεριά και μια πορτοκαλί σε ροδέλες
  • 2 μεγάλες πατάτες σε φέτες
  • 3-4 μέτρια κολοκυθάκια σε ροδέλες
  • 2 καρότα, πολύ λεπτά κομμένα φέτες
  • 3 μεγάλες ώριμες τριμμένες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη με τα υγρά τους ή ένα κονκασέ ντοματάκι
  • Λάδι για το σερβίρισμα
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Φρέσκια ρίγανη και μαντζουράνα ψιλ/να
  • 1/ 2 κούπα κρασί άσπρο (εγώ δεν ειχα και έβαλα κόκκινο)
  • 1 κύβο κοτόπουλου
  • Φέτα τριμμένη στο χέρι
  • Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
  1. Αρχικά αλατίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε στην άκρη για να μαλακώσουν, μέχρι να ετοιμάσουμε τα άλλα υλικά μας.
  2. Στεγνώνουμε και τηγανίζουμε σε λίγο λάδι κάθε φορά και μέτρια φωτιά, και ένα είδος τη φορά τα λαχανικά μας (πατάτες, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πιπεριές, καρότα ). Τις μελιτζάνες τις σκουπίζουμε χωρίς να τις ξεβγάλουμε. Την ώρα του τηγανίσματος αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τα λαχανικά μας. Τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσει το λάδι τους.
  3. Σε μια κατσαρόλα με μισή κούπα λάδι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια μας σε μέτρια φωτιά με λίγο αλάτι να μαλακώσουν και στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τον κύβο. Σε 2 λεπτά κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη. Έχουμε έτοιμη τριμμένη την ντομάτα μας ωμή και το συναρμολογούμε.
  4. Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι ρίχνουμε λίγο λάδι, στρώνουμε λίγη ντομάτα. Και συνεχίζουμε να βάζουμε πάνω σε αυτά σε στρώσεις πρώτα τις πατάτες, λίγη ντομάτα, λίγο σοταρισμένο κρεμμύδι, μυρωδικά, πιπεράκι, μετά τα καρότα, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, κρυμμύδι, πιπέρι, μυρωδικά και τέλος τις μελιτζάνες. Στο τέλος περιχύνουμε με την υπόλοιπη ντομάτα, αλάτι πιπέρι, μυρωδικά και κλείνουμε το τηγάνι μας με το καπάκι.
  5. Αφήνουμε να πάρει μια βράση στο δυνατό και μετά το χαμηλώνουμε στο ελάχιστο και το αφήνουμε να ψηθεί για 45 λεπτά περίπου. Πριν από το τέλος ρίχνουμε φέτα , σκεπάζουμε και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο.
Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν ανακατεύουμε την κατσαρόλα, προσέχουμε το χρόνο και τη θερμοκρασία της κουζίνας να είναι στο χαμηλό και να σιγοβράζει το φαγητό μας.

Πηγή

ΜΑΝΑΒΙΚΟ – ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ ΑΝΝΑ

About Μαρία Νικολοπούλου