Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Σπιτικός χαλβάς Φαρσάλων – Απλά εύκολος και υπέροχος!

Σπιτικός χαλβάς Φαρσάλων – Απλά  εύκολος  και υπέροχος!

Πόσες και πόσες φορές έχετε ψωνίσει χαλβά Φαρσάλων απέξω… Έχετε αναρωτηθεί όμως πόσο εύκολο είναι να τον φτιάξετε εσείς; Ε λοιπόν, είναι πολύ εύκολο και οικονομικό να φτιάξετε σπιτικό χαλβά Φαρσάλων με την παρακάτω συνταγή!

Για το χαλβά Φαρσάλων θα χρειαστείτε

  • 1 φλιτζ. τσαγιού ‏ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο (όχι γεμάτο)
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ‏νισεστέ ή κορν φλάουρ
  • 3 φλιτζ. τσαγιού ‏ζάχαρη
  • 4 φλιτζ. τσαγιού ‏νερό
  • 200 γρ. ‏αμύγδαλα ολόκληρα χωρίς φλούδα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ‏ζάχαρη (για την καραμέλα)

Εκτέλεση

  1. Καβουρντίζετε τα αμύγδαλα στο φούρνο ή σε ένα τηγάνι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
  2. Ετοιμάζετε την καραμέλα. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ένα φλιτζάνι ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει ένα σκούρο χρώμα.
  3. Εν τω μεταξύ ανακατεύετε σε ένα μπολ το λάδι,το νισεστέ, τη ζάχαρη και το νερό καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
  4. Μόλις η καραμέλα είναι έτοιμη ρίχνετε το μείγμα με το νισεστέ στην κατσαρόλα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει και να απορροφηθούν τα υγρά.
  5. Προσθέτετε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και ανακατεύετε.
  6. Αδειάζουμε το χαλβά σε ένα πυρέξ ή ταψί(περίπου 28 εκ.)και καίμε την επιφάνεια με καμινέτο. Εναλλακτικά ανάβετε το φούρνο στο γκριλ και ψήνετε  στην πάνω σχάρα μέχρι να κάνει την κρούστα που θέλετε.

Συμβουλή: Όταν ρίξετε το μείγμα με το νισεστέ στην κατσαρόλα η καραμέλα θα γίνει μια μάζα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα και σιγά σιγά πάλι θα γίνει ρευστή.

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΓΚΙΩΝΗ

 

ΑΡΤΟΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΖΩΗΣ

ΑΓΝΟΣΤΙΜΙΕΣ (Δεδεμπίλη Φωτεινή Χ.) – Ζαχαροπλαστείο

 

About Μαρία Νικολοπούλου