Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Συνταγή για την καλύτερη γεμιστή γαλοπούλα της ζωής σου

Συνταγή για την καλύτερη γεμιστή γαλοπούλα της ζωής σου

Αυτή είναι η συνταγή του για την τέλεια γεμιστή γαλοπούλα, που πέρυσι τέτοιο καιρό έγραψε εποχή.

Υλικά:

  • 1 γαλοπούλα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 250-500 γρ. κάστανα γλασαρισμένα
  • 1 ποτήρι του κρασιού κρασί
  • 15-20 αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 10-15 αποξηραμένα βερίκοκα
  • κονιάκ για να μουσκέψουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα
  • 2 κουταλιές της σούπας ξανθές σταφίδες
  • 100 γρ. κουκουνάρι
  • 1 μήλο καλά πλυμένο και κομμένο σε φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • πατάτες όσες θέλουμε για γαρνιτούρα

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κιμά, μέχρι να ασπρίσει και τον σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε το μαϊντανό, το κουκουνάρι, τις σταφίδες και αλατοπιπερώνουμε.

Πλένουμε τη γαλοπούλα μέσα-έξω, τη σκουπίζουμε και την αλατοπιπερώνουμε.

Τη γεμίζουμε και κλείνουμε την κοιλιά της με οδοντογλυφίδες ή τη ράβουμε με σπάγκο ή σκεπάζουμε το άνοιγμα της κοιλιάς με αλουμινόχαρτο. Την τοποθετούμε σε ταψί και γύρω γύρω βάζουμε πατάτες.

Σκεπάζουμε το ταψί με λίγο αλουμινόχαρτο αφήνοντας κενό επάνω από τη γαλοπούλα για να κυκλοφορεί αέρας κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Ψήνουμε στους 200°C υπολογίζοντας μία ώρα για κάθε 1 κιλό γαλοπούλας, αλείφοντάς την κάθε 30 λεπτά με τους χυμούς του ψησίματος.

Όταν ψηθεί η γαλοπούλα, παίρνουμε τα δύο μπούτια, τη γέμιση και τα βάζουμε σε πιατέλα.

Σε άλλη πιατέλα βάζουμε το στήθος κομμένο σε φέτες.

Γύρω γύρω βάζουμε μία σειρά πατάτες, μία σειρά δαμάσκηνα και μία σειρά γλασαρισμένα κάστανα.

Πάνω στο κρέας βάζουμε ξερά βερίκοκα και φέτες μήλου.

ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ

 

ΑΓΟΡΑ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΜΠΟΥΤΣΟΥΚΑΚΗΣ Ι.Σ.

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ – Π.ΣΚΟΥΠΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΚΡΙΕΜΠΑΡΔΗΣ

sintagesmamas.com/

About Μαρία Νικολοπούλου