Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Υπέροχη καραβιδομακαρονάδα στην Κορινθία ! Για εσάς που την θέλετε δίπλα στο κύμα ή να την φτιάξετε μόνοι σας

webΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ !  
Μπορείται  να την φτιάξετε μόνοι σας , σας δίνουμε  την καλύτερη συνταγή , που όταν την δοκιμάσετε  είναι βέβαιο πως θα μας δικαιώσετε!
 Για εσάς όμως που θέλετε να την απολαύσετε δίπλα στο κύμα, δίχως κόπο και με εγγυημένο αποτέλεσμα τοτε η ΄ ΚΑΛΑΔΑ – ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ  στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης  είναι ότι χρειαζόσαστε.
ααα
 
 
ΥΛΙΚΑ: 500 γρ. μακαρόνια, 24 καραβίδες φρέσκες, 1 κιλό ντομάτες φρέσκιες, 1 ½  κρεμμύδι  ψιλοκομμένο, 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού Αγνό παρθένο Ελαιόλαδο  Καλαμάτα, 2 κουταλάκια του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο, 3 σκελίδες σκόρδο, 1 καυτερή πιπεριά (ή μπούκοβο),
3/4 φλιτζάνι του τσαγιού ούζο, 3 κουταλάκια του γλυκού καστανή ζάχαρη, αλάτι και  πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
1. Καθαρίζουμε  τις καραβίδες, αφαιρούμε με προσοχή το έντερο και αφήνουμε επάνω το κεφάλι.
2. Ζεσταίνουμε το αγνό παρθένο Ελαιόλαδο Καλαμάτας σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 2 λεπτά..3. Προσθέτουμε τις καραβίδες, τις σοτάρουμε από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά και σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1 με 2 περίπου λεπτά και βγάζουμε τις καραβίδες σε μια πιατέλα.4. Ψιλοκόβουμε τις φρέσκιες ντομάτες, προσθέτουμε τη ζάχαρη  και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά  τους5. Ρίχνουμε τις καραβίδες και τα ήδη βρασμένα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα για να βράσουν για 2 με 3 λεπτά το πολύ.

6. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε ενώ είναι ζεστά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αφού βάζουμε ούζο, τότε καλύτερα να βάλουμε μάραθο, αντί μαϊντανό. Τις καραβίδες τις σοτάρουμε για να θωρακιστούν, ώστε να μη μαλακώσουν  την τώρα που θα τις βράζουμε…

About Μαρία Νικολοπούλου