Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Φιλέτο γαλοπούλας με μανιτάρια κρέμα τυριού και & Xειμωνιάτικη σαλάτα

Φιλέτο γαλοπούλας με μανιτάρια κρέμα τυριού και  &  Xειμωνιάτικη σαλάτα
  1. Μια πολύ νόστιμη συνταγή για ένα πεντανόστιμο, εύκολο και προπάντων υγιεινό φαγητό.Γαλοπούλα, ένα πουλερικό όχι και πολύ διαδεδομένο και αγαπητό στην Ελλάδα. Και όμως η γαλοπούλα έχει ένα πολύ υγιεινό κρέας πολύ φτωχό σε λιπαρά. Αξίζει να το δοκιμάσουμε με διάφορες συνταγές και να το βάλουμε στην εβδομαδιαία διατροφή μας.

    Υλικά συνταγής

    • 1 κιλό φιλέτο γαλοπούλας στήθος ή μπούτι [είναι πιο μαλακό]
    • 6-8 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
    • 1 κουτί φρέσκα μανιτάρια της αρεσκείας σας [αν δεν έχετε βάζετε κονσέρβας]
    • 4-5 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    • 1/3 ματσάκι μαϊντανό χονδροκομμένο
    • 1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
    • 1 λεμονιού ή λαϊμ το χυμό
    • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
    • 1 φλ. τσαγιού τριμμένα κίτρινα τυριά της αρεσκείας σας
    • μοσχοκάρυδο [προαιρετικά]
    • αλεύρι
    • αλάτι – πιπέρι

    Εκτέλεση συνταγής

    1. Αλατοπιπερώνετε, αλευρώνετε τα φιλέτα και τα σοτάρετε στο τηγάνι, σε βούτυρο ή μαργαρίνη για 5΄περίπου μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε από τη φωτιά και τα τοποθετείτε σε ένα πιρέξ ή ταψάκι. Τα ψήνετε στο φούρνο σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο, στους 180 βαθμούς, μέχρι να ψηθούν  χωρίς όμως να σας στεγνώσουν.
    2. Ξαναβάζετε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, προσθέτετε τα μανιτάρια και τα αφήνετε με λίγο νεράκι να μαλακώσουν και να πιούν τα υγρά τους.
    3. Σβύνετε με το κρασί και το λεμόνι αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το μαϊντανό, αφήνετε 3-4 ΄και προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και τα τυριά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να έχετε μια λεία σάλτσα. Τέλος προσθέτετε το μοσχοκάρυδο [προαιρετικά] και κατεβάζετε από τη φωτιά.
    4. Κόβετε το φιλέτο γαλοπούλας σε φέτες τις τοποθετείτε σε πιατέλα και περιχύνετε με τη σάλτσα μανιταριών. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή τριμμένο τυρί και σερβίρετε με πουρέ ή ρύζι πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές.

    Την ίδια συνταγή μπορείτε να τη φτιάξετε και με φιλέτο κοτόπουλου.

    Αποτέλεσμα εικόνας για σαλάτα με πρασινο μηλο και ξηρους καρπουσ

    Ακόμα μία φρέσκια & πεντανόστιμη ιδέα από το Μπαχάρ! Μια σαλάτα που συνδυάζει όλες τις γεύσεις και τα χρώματα του χειμώνα.

    Μπορεί να συνοδεύσει τα γεύματά σας ή να γίνει ένα πλήρες και απολαυστικό γεύμα μόνη της.

    Υλικά

    • 1 iceberg κομμένο σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι
    • 1 αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια
    • ½ radicio κομμένο σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι
    • 8 φέτες μπέικον
    • 2 πράσινα μήλα
    • 3κσ καρύδι
    • 4κσ κάσιους ανάλατο
    • 2κσ ηλιόσπορους
    • 3κσ ρόδι
    • 4 αποξ. σύκα κομμένα σε λεπτές φέτες
    • 2 κσ blueberries

    Dressing

    • 250 Ml μαγιονέζα
    • 2κσ wisky
    • 100γρ σκόνη παρμεζάνας
    • 4 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
    • 3κσ λευκό ξύδι
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Ψήνουμε το μπέικον ανάμεσα σε φύλλα λαδόκολλας στο φούρνο στους 180 για 15 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό. Το Βγάζουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και το σπάμε σε κομμάτια.

    Κόβουμε το ραντίτσιο και το iceberg σε μεγάλα κομμάτια.

    Προσθέτουμε το αβοκάντο και τα αφού πρώτα τα έχουμε πλύνει καλά και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες χωρίς να τα καθαρίσουμε.

    Καβουρδίζουμε το καρύδι χοντροκομμένο, τα κάσιους και το ηλιόσπορο αφού τα βάλουμε σε ένα ταψάκι και τα τοποθετήσουμε στον ζεστό φούρνο που ψήσαμε το bacon.

    Ανακατεύουμε το iceberg ,το ραντίτσιο τον άνηθο και το ρόδι . τα αποξηραμένα σύκα και τους ξηρούς καρπούς Προσθέτουμε το μπέικον που έχει κρυώσει και τέλος το dressing.

    Για το dressing ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπολάκι προσθέτοντας λίγο παγωμένο νερό και δίνοντας την πυκνότητα που επιθυμούμε.

    Περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.

     sintayes.gr

About Μαρία Νικολοπούλου