Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Φτιάχνω φρέσκο τυρί απλά και γρήγορα

webkorinthos.Εύκολο και γρήγορο τυρί σαν ανθότυρο ή κασέρι Η ακόλουθη συνταγή είναι για να φτιάξετε στο σπίτι σας τυρί, πολύ εύκολα και γρήγορα. […]

Η ακόλουθη συνταγή είναι για να φτιάξετε στο σπίτι σας τυρί, πολύ εύκολα και γρήγορα. Τη συστήνω γιατί οι αρχάριοι ξεκινούν με ένα εύκολο τυρί για να μάθουν ενώ ταυτόχρονα μπορούν να το καταναλώσουν και να το απολαύσουν αμέσως.
Θα παραγάγει ένα εύγευστο τυρί που μοιάζει με το ανθότυρο και είναι καταπληκτικό φρέσκο. Μπορείτε να το χρησιμοποιείστε στο μαγείρεμα των ιταλικών πιάτων όπως τα λαζάνια ή άλλων ζυμαρικών. Επίσης μπορείτε να το κάνετε σαν κασέρι.

Υλικά
1 κιλό γάλα φρέσκο με όλα του τα λιπαρά όχι μακράς διάρκειας

1/2 φλιτζάνι του καφέ λευκό ξύδι ή λεμόνι
1 κουταλάκι αλάτι

Καταγραφή

Παρασκευή εύκολου τυριού
1.Θερμάνετε το γάλα στους 90 βαθμούς κελσίου. Θα χρειαστείτε ένα θερμόμετρο για άλλα τυριά αλλά εδώ μπορείτε να κλείσετε τη θερμότητα αμέσως προτού να αρχίσει να βράζει το γάλα δηλαδή μόλις το δείτε να φουσκώνει.
2. Προσθέστε το ξύδι και επιτρέψτε στο μίγμα για να κρυώσει.
3. Όταν δροσίσει, χύστε το μίγμα, (που αποτελείται τώρα από το χλωροτύρι και τον ορρό γάλακτος) σε ένα τρυπητό (σουρωτήρι με μικρές τρύπες) ή ένα πάνινο ύφασμα.
4. Γυρίστε το χλωροτύρι σε ένα δοχείο και ρίξτε το αλάτι στο μίγμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερο ή περισσότερο αλάτι αναλόγως πως το προτιμάτε.

Παρασκευή κίτρινου τυριού σαν κασέρι
Εάν σε αυτή τη φάση το αφήσουμε στο σουρωτήρι πιεσμένο με αρκετό βάρος από επάνω του, για 12 ώρες μέχρι να συμπιεστεί, θα δημιουργηθεί ένα υποκίτρινο είδος τυριού σαν κασέρι που είναι εξίσου απολαυστικό στη γεύση σαν ένα είδος κασεριού.

Από ένα λίτρο γάλα θα φτιάξετε 1 φλιτζάνι περίπου τυρί τύπου φρέσκιας μυζήθρας ή κασεριού.

ΠΗΓΗ

 

ΦΟΥΡΝΙΣΤΟ ΜΑΝΤΖΟΥΝΙ – Μουσικό Μεζεδοπωλείο

 

 

About Μαρία Νικολοπούλου