Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Χρήσεις που πρέπει οπωσδήποτε να μάθετε για τον φούρνο μικροκυμάτων!

webkorinthosσπιτ2ι

Χρησιμοποιούμε τον φούρνο μικροκυμάτων κάθε μέρα, και μερικές φορές πολλές φορές την ημέρα. Τα νέα διαμερίσματα συχνά έχουν εντοιχισμένους φούρνους μικροκυμάτων, δίπλα στον κανονικό φούρνο και το ψυγείο. Πλέον τους χρησιμοποιούμε πάρα πολύ παγκοσμίως για να ζεστάνουμε φαγητό ή και να μαγειρέψουμε, όμως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ούτε τα μισά πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς σε αυτή τη συσκευή.

Το ζέσταμα του φαγητού δεν φτάνει ούτε στο 5% την χρησιμότητα του. Μπορούν να βοηθήσουν στην αποστείρωση χυμών και στην ανανέωση του μπαγιάτικου φαγητού αλλά και σε πολλά άλλα πράγματα. Αν έχετε περιέργεια να μάθετε τι άλλο μπορεί να κάνει αυτός ο φούρνος και πώς μπορεί να διευκολύνει κι άλλο τη ζωή μας, συγκεντρώσαμε τις περισσότερες χρήσεις του μέχρι τώρα.

Τι μπορείτε να κάνετε στον φούρνο μικροκυμάτων

 

Να αποξηράνετε βότανα

apoxiramena-botana

Τα βότανα συνήθως θέλουν το χρόνο τους για να αποξηρανθούν στον ήλιο, όμως τώρα πια αυτό γίνεται πιο εύκολα και γρήγορα μέσα στο σπίτι. Μέσα σε μία κούπα για 2-3 λεπτά στην πιο υψηλή σκάλα, και τα βότανα σας είναι έτοιμα!

Να στύψετε τα λεμόνια ευκολότερα

juice-easier

Τα λεμόνια και τα λάιμ πολλές φορές κρατάνε και δύσκολα μπορούμε να αξιοποιήσουμε
όλο τον χυμό τους. Αν όμως μπει ολόκληρο ή κομμένο στα 2 στον φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα μπορεί άνετα να αποχυμωθεί ολόκληρο και πιο εύκολα!

Να κάνετε βραστά αυγά

poached-eggs

Βράστε νερό στον βραστήρα και ρίξτε το σε ένα ειδικό μπολ για τον φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέστε μία κουταλιά λευκό ξίδι. Ρίξτε το αυγό μέσα στο μπολ και τρυπήστε τον κρόκο απαλά με μία οδοντογλυφίδα. Καλύψτε το μπολ με το καπάκι του ή με πλαστική μεμβράνη, και βάλτε το στην μεγαλύτερη σκάλα για 30 δευτερόλεπτα. Στην συνέχεια βγάλτε με προσοχή την πλαστική μεμβράνη γυρίστε απαλά το αυγό και μαγειρέψτε το για άλλα 20 δευτερόλεπτα.

Ξεκολλήστε γραμματόσημα

letter-stamps

Θέλετε να κρατήσετε ένα γραμματόσημο χωρίς να σκιστεί ή να χαλάσει τον φάκελο; Ρίξτε 2 σταγόνες νερό πάνω στο γραμματόσημο και βάλτε το στα μικροκύματα για 20 δεύτερα. Το γραμματόσημο θα ξεκολλήσει αμέσως!

Ξανακάνετε το ψωμί φρέσκο

bread-fresko-psomi

Το μπαγιάτικο ψωμί δεν έχει υγρασία. Για να το κάνετε σαν φρέσκο, βρείτε μία πετσέτα κουζίνας που δεν χρειάζεστε τόσο, τυλίξτε το ψωμί σε αυτή και βάλτε τη για δέκα δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων. Επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί.

Τεστάρετε ποια σκεύη κάνουν για μικροκύματα

test-containers

Γεμίστε μία κούπα που ήδη ξέρετε πως κάνει για αυτή τη συσκευή, με κρύο νερό. Βάλτε την κούπα μέσα στο δοχείο που θέλετε να τεστάρετε. Βάλτε το στην τελευταία σκάλα για ένα λεπτό. Αν το νερό είναι καυτό και το σκεύος που τεστάρουμε κρύο, τότε το σκεύος είναι κατάλληλο για τα μικροκύματα.

Κάντε πάλι τραγάνα τα πατατάκια

chips-patatakia

Τα πατατάκια είναι τραγανά τις πρώτες ώρες που τα βγάζουμε από τη συσκευασία. Αν όμως σας έμειναν μερικά και θέλετε να τα φάτε, τυλίξτε τα σε μία πετσέτα και ζεστάνετε τα για λίγο. Η πετσέτα θα απορροφήσει την υγρασία και τα πατατάκια θα είναι πιο τραγανά από ποτέ!

Όχι πια δάκρυα με τα κρεμμύδια

onions-kremmydi

Βαρεθήκατε να κλαίτε κάθε φορά που μαγειρεύετε; Αν αφαιρέσετε τις άκρες από τα κρεμμύδια και τα ζεστάνετε για 30 δεύτερα, δεν θα σας προκαλούν δάκρυα πια αυτά τα κρεμμύδια.

Αποστειρώστε τα σφουγγάρια

aposteirosi-sfouggariou

Μπορείτε να αποστειρώσετε τα σφουγγάρια σας στον φούρνο μικροκυμάτων πολύ εύκολα και γρήγορα. Απλά βάλτε τα για 2 λεπτά στην μέτρια σκάλα και τα περισσότερα μικρόβια θα σκοτωθούν.

Καθαρίστε

katharisma-fournou

Για να καθαρίσετε έναν φούρνο μικροκυμάτων απλώς ρίξτε μερικές βρεγμένες χαρτοπετσέτες μέσα και «μαγειρέψτε» τις για 3-5 λεπτά. Ο ατμός που θα παραχθεί από τις πετσέτες θα μαλακώσει τα λίπη και τις ακαθαρσίες. Μόλις οι χαρτοπετσέτες κρυώσουν λίγο χρησιμοποιείστε τις για να καθαρίσετε το εσωτερικό του φούρνου!

About Μαρία Νικολοπούλου