Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Χριστουγεννιάτικο κεϊκ με λευκή σοκολάτα

Χριστουγεννιάτικο κεϊκ με λευκή σοκολάτα

 

Το Χριστουγεννιάτικο κέικ ίσως καθιερώθηκε από τον καιρό της Αγγλοκρατίας στην Κύπρο. Ένα  πεντανόστιμο Χριστουγεννιάτικο Κέικ για το γιορτινό τραπέζι στο ρεβεγιόν. Ένα πρωτότυπο Χριστουγεννάτικο κέικ για να εντυπωσιάσετε τα παιδιά σας.

ΥΛΙΚΑ (Για ένα ταψάκι 25-26 εκ.)

Για το κέικ

115 γρ φρέσκο τζίντζερ καθαρισμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
250 γρ μέλι
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική (κρατήστε μια κουταλιά από αυτή ξεχωριστά)
220 γρ. σπορέλαιο
350 γρ αλεύρι κοσκινισμένο
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
1/2 κ.γ. τριμμένο πιπέρι
250 γρ νερό
2 κ.γ. σόδα
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

Για την επικάλυψη

450 γρ τυρί κρέμα
60 γρ άχνη ζάχαρη
120 γρ κρέμα γάλακτος
360 σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
2 βανίλιες
Μικρά ζαχαρωτά αστεράκια και μικρές μπαλίτσες διαφόρων χρωμάτων προαιρετικά

Αυτή η ποσότητα του γλάσου είναι πολύ. Αν απλά θέλουμε να επικαλύψουμε το κέικ με ένα απλό γλάσο η μισή δόση είναι

 

ει επιλέγοντας την αντίστοιχη κατηγορία

 

υπέραρκετή.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυροαλευρώνουμε το ταψάκι μας πάρα πολύ καλά! Ψιλοκόβουμε το τζίνζτερ στο μούλτι μαζί με την μια κουταλιά ζάχαρη που κρατήσαμε.
Επειδή τα μέλια είναι διαφορετικά αν το δικό σας είναι πιο πηχτό καλό είναι να το ζεστάνετε στα μικροκύματα για λίγα δευτερόλεπτα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ελαφρά το μέλι με την υπόλοιπη ζάχαρη, το τζίντζερ και το σπορέλαιο. Μπορεί να είναι δύσκολο να ανακατευτεί και να μοιάζει “κομμένο” αλλά είναι μια χαρά. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τα μπαχαρικά.
Σε κατσαρολάκι βράζουμε το νερό και όταν βράσει αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σόδα. Αναδεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε το νερό στο μείγμα με το μέλι. Ανακατεύουμε καλά.
Περνάμε το μείγμα του αλευριού μαζί με τα μπαχαρικά από σίτα και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το νερό και το μέλι. Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενωθούν όλα μας τα υλικά. Προσθέτουμε και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν και αυτά. Βάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για μια ώρα μέχρι που μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από μέσα.

Καθώς κρυώνει το κέικ ξεκινάμε να ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Στο μίξερ αφρατεύουμε το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη. Καθώς γίνεται αυτό μπορούμε να λιώσουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα και όταν λιώσει την ενσωματώνουμε μαζί με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθεί και να κρυώσει λίγο το μείγμα. Το μείγμα αυτό το ρίχνουμε μέσα στον κάδο του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατεύσει καλά.

Όταν κρυώσει ΚΑΛΑ το κέικ το βάζουμε σε μια ωραία πιατέλα. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας το αλείφουμε με όσο γλάσο χρειάζεται και μετά βάφουμε το υπόλοιπο με πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και διακοσμούμε το κέικ με χριστουγεννιάτικα δέντρα φτιαγμένα από το πράσινο γλάσο. Από πάνω βάζουμε αστεράκια στις κορυφές τους και ίσως με πολύχρωμα ζαχαρωτά σαν μπαλίτσες. Αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγη άχνη από πάνω

 

About Μαρία Νικολοπούλου