Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με μέλι ξηρούς καρπούς

webkorinthos.ΧΑΛΒΑς

  • Κλασσικό, εύκολο και παντός καιρού γλυκό. Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πολλά αρώματα από τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς και τα ξινούτσικα κρανμπερις. Βάλτε ότι ξηρούς καρπούς σηκώνει η όρεξή σας αλλά και ότι ξερά φρούτα σας αρέσουν και καλή απόλαυση!
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
10κομμάτια 10λεπτά 15λεπτά

Υλικά

Μερίδες:  κομμάτια

Οδηγίες

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το λάδι και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι για 10-12 λεπτά μέχρι να σκουρύνει αρκετά χωρίς όμως να καεί γιατί θα χαθεί η γεύση του. Στα τελευταία 3-4 λεπτά θα προσθέσουμε τους ξηρούς καρπούς και τα ξερά φρούτα και συνεχίζουμε το καβούρδισμα, ώστε και οι ξηροί καρποί να βγάλουν τα αρώματά τους.
  2. Εν τω μεταξύ σε μια άλλη κατσαρόλα θα φτιάξουμε το σιρόπι με τη ζάχαρη, το νερό, τη φλούδα και το χυμό πορτοκαλιού, το αφήνουμε να βράσει για 10 μέχρι να δέσει ελαφρώς. Πολύ προσεκτικά, προσθέτουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε πάνω στην εστία μέχρι να απορροφηθεί εντελώς το σιρόπι.
  3. Βάζουμε το χαλβά σε μια φόρμα, τον σκεπάζουμε με μια υγρή πετσέτα για να μην πιάσει κρούστα και τον αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε κανέλα.
  4. Καλή επιτυχία !πηγή

 

ΟΙ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ

About Μαρία Νικολοπούλου