Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Αναπαλαιώστε τα παλιά σας έπιπλα μόνοι σας – Εύκολα και οικονομικά

Αναπαλαιώστε τα παλιά σας έπιπλα μόνοι σας –  Εύκολα και οικονομικά

 

Σίγουρα όλοι λίγο πολύ έχουμε παλιά έπιπλα στο σπίτι μας, σε κάποια αποθήκη ή ακόμα και μικρο έπιπλα που απλά τα έχουμε βαρεθεί. Γιατί να τα πετάξεις λοιπόν;Φτιάξτο μόνος σου!!

Επειδή οι εποχές είναι δύσκολες λοιπόν πρέπει να κάνεις την ανανέωση με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα.

Όσο και να μην θέλεις πια να βλέπεις μπροστά σου κάποια παλιά έπιπλα, με λίγο χρώμα, υπομονή και την κατάλληλη τεχνική θα τα κάνεις καινούρια και μάλιστα θα σου αρέσουν πιο πολύ γιατί θα τα έχεις φτιάξει εσύ.

Τα χρώματα κιμωλίας περιέχουν φυσικά συστατικά και δίνουν μια απαλή ματ υφή στην επιφάνεια που θα εφαρμοστούν. Στα συστατικά αυτών των χρωμάτων, περιλαμβάνεται πράγματι σκόνη κιμωλίας και είναι φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

χρώματα

Εφαρμόζονται κυρίως σε τεχνικές παλαίωσης ξύλου και έπιπλα αλλά και σε μεταλλικές, γυάλινες, γύψινες και κεραμικές επιφάνειες. Μετά την εφαρμογή, για να μείνει η επιφάνεια απόλυτα προστατευμένη από φθορές, λεκέδες και υγρασία, θα πρέπει να προστατεύεται με άχρωμο ή σκούρο κερί.

Τα χρώματα κιμωλίας καλό είναι να εφαρμόζονται με πινέλο και όχι με ρολό, για να έχουν ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Έχουμε την δυνατότητα επιλογής όποιας απόχρωσης μας ταιριάζει, καθώς υπάρχει ένα πλούσιο χρωματολόγιο. Με ένα λίτρο χρώματος καλύπτονται περίπου 5 ή 6 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας και συνήθως δεν απαιτείται δεύτερο χέρι εφαρμογής.

Ας δούμε τα βήματα που χρειάζονται για να μεταμορφώσουμε ένα έπιπλο με χρώματα κιμωλίας.

  1. καθαρίστε καλά το αντικείμενο ή το έπιπλο αφαιρώντας υπολείμματα σκόνης.
  2. εφαρμόστε το χρώμα κιμωλίας με πινέλο ή ρολό.
  3. εφαρμόστε τουλάχιστον 2 στρώσεις ανάλογα το αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε.
  4. αφήστε την επιφάνεια να στεγνώσει περίπου μία ώρα μετά από κάθε στρώση.
  5. εφαρμόστε το άχρωμο κερί φινιρίσματος για προστασία με πινέλο ή πανί.
  6. εφαρμόστε το σκούρο κερί φινιρίσματος και μετά σκουπίστε με ένα πανί μέχρι να επιτευχθεί η φωτεινότητα που θέλετε.
  7. εφαρμόστε πάνω από το χρώμα κιμωλίας το άχρωμο ματ βερνίκι νερού. Σχεδόν άοσμο, δεν κιτρινίζει, ανθεκτικό με εύκολη εφαρμογή.
  8. Για ένα vintage αποτέλεσμα χρειάζεται να εφαρμοστούν δύο στρώσεις διαφορετικών αποχρώσεων. Μετά τρίψτε τοπικά με γυαλόχαρτο, ώστε να εμφανιστεί η πρώτη απόχρωση. Ολοκληρώστε με κερί ή βερνίκι.

χρώματα

Τα χρώματα κιμωλίας είναι ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος για να αλλάξετε μόνοι σας την διακόσμηση του χώρου σας, αποκτώντας έπιπλα άλλης εποχής, αρκεί να υπάρχει διάθεση για δημιουργία.

Ξεκινήστε τη διαδικασία σε ένα μικρό αντικείμενο για να εξοικειωθείτε και θα δείτε πως είναι μία εύκολη διαδικασία.

Καλές δημιουργίες!

Στην Κόρινθο υπάρχει το κατάστημα soffitta  που θα βρείτε εξαιρετικά χρώματα κιμωλίας , αλλά με σεμινάρια θα σας διδάξουν όλα τα μυστικά της αναπαλαίωσης (κλικ στην εικόνα για περισσότερα)

Soffitta – Διακόσμηση σπιτιού – Κατάστημα ειδών χειροτεχνίας

 

ΔΕΊΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

About Μαρία Νικολοπούλου