Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Απολαυστικό κοτόπουλο αλα κρεμ με μανιτάρια

webkorinthos.κοτοπουλο

Πολύ αγαπημένη συνταγή για μικρούς και μεγάλους, το κοτόπουλο α λα κρεμ συνοδεύεται ιδανικά με ρύζι και λίγο φρέσκο ψωμάκι για τη σάλτσα. Μην ξεχάσετε να σερβίρετε επίσης μαζί και κάποια σαλάτα που θα σας βοηθήσει να απολαύσετε καλύτερα το γεύμα τας.

Υλικά:
– 1/2 κιλό στήθος κότοπουλο, φιλεταρισμένο
– 150γρ μανιτάρια σαμπινιόν (κοινά μανιτάρια), κομμένα σε φέτες
– 60ml νερό (1/4 φλιτζ.)
– 125ml ελαιόλαδο (1/2 φλιτζ.)
– 250ml λευκό κρασί (1 φλιτζ.)
– 1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη (ή 2 κ.σ. ξερή)
– 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
– 200ml κρέμα γάλακτος
– 1/3 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
– αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Σχίζουμε με ένα καλό μαχαίρι προσεκτικά τα φιλέτα στη μέση, κατά μήκος, ώστε να επιτύχουμε πάχος 1-2 πόντους για να μαγειρευτεί ταχύτερα. Στη συνέχεια το κόβουμε σε 5-6 κομμάτια.
Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το νερό και το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά (λίγο πριν το μέγιστο). Μόλις βράσει γυρνάμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί από όλες τις πλευρές. Όταν απορροφηθούν τα υγρά του, προσθέτουμε το λάδι και τα μανιτάρια. Σοτάρουμε γυρνώντας και από τις δύο πλευρές το κοτόπουλο μαζί με τα μανιτάρια για 5-6 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το κρασί.

Προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Μαγειρεύουμε και μόλις δέσει η σάλτσα ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε. Το τραβάμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Σερβίρουμε βάζοντας το κοτόπουλο σε ένα πιάτο με τη συνοδεία του ρυζιού. Καλή όρεξη!

littlecookingtips.com

Στο κρεοπωλείο ΚΑΒΟΥΡΑΣ εκτός από φρέσκα ντόπια κρέατα και κρεατοσκευάσματα μας προτείνουν και διαφορετικές συνταγές ώστε όλοι να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους κρέας εύκολα, χωρίς να χρειάζεται χρόνος και προετοιμασία. Περισσότερα εδώ:

ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ

About Μαρία Νικολοπούλου