Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Αρνί κατσαρόλας μαγειρεμένο σε γάλα

webkorinthos.arnisegalajpg

Δοκιμάστε ένα διαφορετικό πιάτο σήμερα.  Ο καιρός επιβάλλει σιγά-σιγά τα βραστά ζεστά φαγάκια και αυτή η συνταγή θα ανταμείψει όλες τις “ψαγμένες” νοικοκυρές και θα εκπλήξει ευχάριστα όλες τις “παλιές” που θα προσφέρουν στην οικογένειά τους σήμερα κάτι νέο και πεντανόστιμο και θρεπτικό αφού τα υλικά του είναι ένα κι ένα!

Υλικά για 6 – 8 μερίδες

1 kg Αρνί κομμένο σε τεμάχια

4 φλιτζάνια (1 λίτρο) Νερό

5 κουταλάκια (10 g) γλυκάνισο σε σκόνη

5  γαρυφαλάκια θρυμματισμένα

1 κουταλάκι  Τζίντζερ σκόνη

Αλάτι

5 φλυτζάνια (1 λίτρο)  Γάλα

φρέσκο κάρδαμο

1 κουταλιά της σούπας  Κρεμμύδι πουρέ (τηγανητό)

1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι  σε σκόνη

1 / 2 φλιτζάνι (100 g) γκι

λίγους σπόρους ροδιού (προαιρετικά)

Eκτέλεση
Βράζουμε το αρνί στο νερό με το γλυκάνισο σκόνη, το σκόρδο, την σκόνη τζίντζερ και το αλάτι μέχρι να μαλακώσει. Αφαιρέστε το αρνί και κρατήστε το στην άκρη. Βάζουμε τον ζωμό  σε άλλο σκεύος και το κρατάμε στην άκρη.

Σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα, βράζουμε  το γάλα με το πράσινο κάρδαμο, μέχρι το γάλα να μείνει  μισό. Προσθέτουμε τον τηγανητό πουρέ αό  κρεμμύδι, μαύρο πιπέρι, και το γκι. Ανακατεύουμε  καλά.

Προσθέτουμε το αρνί και τον ζωμό. Ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να βράσει , συνεχίστε το βράσιμο  για 5 – 7 λεπτά και στη συνέχεια μείωστε την θερμοκρασία  και σιγοβράστε για 10 λεπτά.

Σερβίρετε το αρνί ζεστό και αν θέλετε πασπαλίζετε με λίγους σπόρους ροδιού.

About Μαρία Νικολοπούλου