Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Αυθεντική συνταγή για αγιορείτικα μελομακάρονα!

Αυθεντική συνταγή για αγιορείτικα μελομακάρονα!

Τα μελομακάρονα, μελομακάρουνα ή και φοινίκια στη Μικρασιατική διάλεκτο, όπως και να τα πει κανείς είναι σίγουρα μαζί με τους κουραμπιέδες οι πρωταγωνιστές των εορταστικών ημερών που έρχονται.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά χωρίς μελομακάρονα δεν γίνονται! Φτιάξτε τα πιο νόστιμα εορταστικά γλυκίσματα με την αυθεντική αγιορείτικη συνταγή!

Η συνταγή για τα παραδοσιακά μελομακάρονα χρειάζεται μόλις μια ώρα για να εκτελεστεί ενώ συνδυάζεται άψογα με το γνήσιο μέλι.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τα μελομακάρονα:
800 γρ. λάδι 1 φλιτζάνι ζάχαρη 1 νεροπότηρο χυμό πορτοκαλιού 2 κουταλάκια μπέηκιν-πάουντερ 2 κουταλάκια σόδα 1 κρασοπότηρο κονιάκ 2 κουταλάκια κανέλα 2 κιλά περίπου αλεύρι καρυδόψιχα

 

zaxaro

Tα καλύτερα Αρτοποιεία Ζαχαροπλαστεία

 

 

(για πασπάλισμα)

Για το σιρόπι 750 γρ. ζάχαρη 500 γρ. νερό 200 γρ. μέλι.

Επί το έργον:
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα και το μπέικιν στο κονιάκ και τα ρίχνουμε στο λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το αλεύρι) και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε μετά λίγο- λίγο το αλεύρι (ίσως να μην το πάρει όλο) και ζυμώνουμε μέχρι που η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας. Πλάθουμε τα μελομακάρονα, τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα.

Αποτέλεσμα εικόνας για ριχνουμε τριμμενη καρυδοψιχα στα μελομακαρονα

Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν βγάλουμε τα μελομακάρονα από τον φούρνο,

τα βουτάμε στο σιρόπι και τα βάζουμε σε πιατέλα.

Αποτέλεσμα εικόνας για ριχνουμε τριμμενη καρυδοψιχα στα μελομακαρονα

Από πάνω ρίχνουμε τριμμένη καρυδόψιχα.

 

Σχετική εικόνα

 

στάχυ – Bakery Cafe Patisserie

 mountathos.gr

About Μαρία Νικολοπούλου