Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Αφράτα, γλυκά ψωμάκια με κρέμα σιμιγδάλι

Αφράτα, γλυκά ψωμάκια με κρέμα σιμιγδάλι

Ένα υπέροχο γλυκό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους , κατάλληλο και για πρωινό.

ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη

500γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
50γρ. ζάχαρη
μία πρέζα αλάτι
2 αυγά
125μλ. γάλα χλιαρό
100γρ. λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα

60γρ. κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλιας
750μλ. γάλα
100γρ. ζάχαρη

μαρμελάδα βερύκοκο

 

Aλεξάνδρειο – Εστιατόριο/Καφεζαχαροπλαστείο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ’ενα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά. Προσθέτουμε τα αυγά,
την ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο και το γάλα. Ζυμώνουμε την ζύμη
για 10 λεπτά.

Την τοποθετούμε σε ελαφρώς λαδωμένο μπώλ,
τυλίγουμε τη ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσεi.

Σ’ένα φλυτζάνι διαλύουμε 50μλ. γάλα και άνθος αραβοσίτου.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη.

Προσθέτουμε το μίγμα που ετοιμάσαμε στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας γρήγορα.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα.

Kαι αφήνουμε να κρυώσει.

DOLCI PASSIONI – Gelateria Italiana

 

Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο περίπου 40 με 60 εκ.
Απλώνουμε από πάνω την κρέμα μας και μουλιασμένες σταφίδες.

Τυλίγουμε σε ρολό απο την κοντή πλευρά.
Κόβουμε το ρολό με κοφτερό μαχαίρι σε φέτες 2.5εκ. πάχος.

Απλώνουμε τα ψωμάκια σε ένα ταψάκι και τις αφήνουμε για 30 λεπτά
να ξεκουραστούν. Ψήνουμε στους 190- 200 βαθμούς μέχρι να κοκκινήσουν

Ζεσταίνουμε την μαρμελάδα. Μόλις βγάλουμε τα ψωμάκια από το φούρνο,
αμέσως με ένα πινέλο το αλείφουμε με τη μαρμελάδα.

ΠΑΡΑΛΑΓΓΗ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
ΥΛΙΚΑ
1/2 λίτρο γάλα 1.5%
4 κ. σ. σιμιγδάλι
Λίγο ξύσμα λεμόνι
Μια βανίλια
1/2 κ,γλ. μπεικιν
4-5 κ. σ. περίπου Ζάχαρη ανάλογα με τα γούστα μας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα να βράσει. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και την βανιλια με το ξυσμα ,ζάχαρη και ανακατεύουμε λίγο, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας. Αφήνουμε λίγο να φουσκώσει το σιμιγδαλι.

Το παίρνουμε από το μάτι της κουζίνας και βάζουμε την κατσαρόλα μεσα σε κρύο νερό ,ρίχνουμε και το μπεικιν, ανακατεύουμε με το μίξερ στο δυνατό και χτυπάμε για 5 λεπτα ώσπου να φουσκώσει και να γίνει μια ωραία αφράτη κρέμα, αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο γάλα.

Αν θελουμε Βάζουμε το μίγμα στον Κουβά του μίξερ και αφήνουμε να το χτυπηση το μίξερ.
Μπορούμε να μοιράσουμε την κρέμα και να βάλουμε μεσα μερεντα ή κακάο, έτσι θα έχουμε μια σοκολατωδη κρέμα.

Μπορούμε να γεμίσουμε με την κρέμα αυτή και τούρτες.
Μπορούμε να την συνοδεψουμε και με κομπόστα από διάφορα φρούτα

About Μαρία Νικολοπούλου