Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Γιατί οι άνδρες τελικά απατούν;

webkorinthos.apati

Οκτώ στους  δέκα  άνδρες  και έξι στις δέκα γυναίκες  απατούν το σύντροφό τους στη διάρκεια του γάμου και των μόνιμων δεσμών, ενώ ακόμη και στη χώρα μας ένα στα δύο ζευγάρια οδηγείται στο διαζύγιο, ακόμη και μόλις έξι μήνες μετά το γάμο.

Αυτό δείχνει νέα έρευνα ου  Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών που προσπαθεί να ρίξει φως στα αίτια της ανδρικής απιστίας.

Φαίνεται λοιπόν πως δέκα είναι οι σημαντικότεροι λόγοι που οι άνδρες απατούν τις συντρόφους τους:

1.Η ερωτική βαρεμάρα! Ξεκινά συνήθως μετά τους έξι μήνες συμβίωσης και κορυφώνεται στους δώδεκα μήνες και όπως έδειξε η έρευνα αποτελεί την πρώτη αιτία που οδηγεί τον άνδρα στην απιστία. Η βιολογική ερμηνεία της είναι η πτώση των ανδρογόνων και η άνοδος της ωκυτοκίνης (υπάρχουν έρευνες σε μοντέλα φοιτητών που αποδεικνύουν αυτή τη βιολογική μεταβολή).

Το ανδρογόνο  είναι υπεύθυνο για την επιθυμία και την  ορμή   τόσο στον άνδρα όσο και στην γυναίκα.

2.Η γέννηση παιδιών:  Η πατρότητα δημιουργεί αύξηση της ωκυτοκίνης,  της ορμόνης της θαλπωρής και της αγαπητικής σχέσης,  μειώνοντας την ανδρική ορμή που ελέγχεται από τα ανδρογόνα.

3.Η φιλική σχέση που αποκτά το ζευγάρι

4.Η οικειότητα μεταξύ των συντρόφων.

5.Η αλλαγή ρόλου της γυναίκας που από ελκυστική ερωμένη   μεταμορφώνεται σε μητέρα  και  πιστή σύντροφο, άρα αδιάφορη  για διεκδίκηση.

6.Η καθημερινή  τριβή και σύγκρουση δυο ανθρώπων που συγκατοικούν, ακόμα και για τα πιο  γελοία  πράγματα.

7.Η απομυθοποίηση  του  άνδρα εραστή, προστάτη,  αρσενικού  που σιγά σιγά σβήνει μέσα στη καθημερινή σχέση.

8.Η υποψία πως ο άνδρας  όταν  βγαίνει με φίλους  μπορεί  να  είναι  και κάποια ερωμένη.

9.Η κλασική  στάση του αρσενικού  που όταν κατακτήσει μια γυναίκα χάνει το ενδιαφέρον του.

10.Η αλλαγή των κοινωνικών συνθηκών: ο άνδρας γίνεται εργαζόμενος, πατέρας, εραστής και τελικά καταλήγει εξουθενωμένος  οικονομικά,  βιολογικά και  ψυχικά.

 

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, σήμερα ένας στους τρεις άνδρες που παίρνει χάπια για τη στύση είναι έγγαμος ηλικίας 45-55, οικονομικά ευκατάστατος και κοινωνικά επιτυχημένος. Έχει την κοινωνική του ζωή όπου είναι γενικά ευχαριστημένος, αλλά περιγράφει ένα έλλειμμα ερωτικής επιθυμίας μέσα στο γάμο του, όμως δεν θέλει να απιστήσει γιατί θεωρεί την οικογένεια πολύ σοβαρή υπόθεση και αντλεί ευτυχία μέσα από αυτήν.

 

Ένα άλλο περίπου 30% των ανδρών που παίρνει χάπια για τη στύση είναι πολυγαμικό με εξωσυζυγικές δραστηριότητες (π.χ. ερωμένη του Σαββατοκύριακου). Το υπόλοιπο κατά προσέγγιση 30% αφορά σε άνδρες που έχουν πραγματικά οργανικά προβλήματα (σοβαρά) και χάνουν τη σεξουαλική τους ικανότητα.

Εντούτοις μόλις το 6 % των ανδρών με προβλήματα στο σεξ αναζητά λύσεις.

www.capital.gr

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΙΑΤΡΟΣ

About Μαρία Νικολοπούλου