Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Γιατί ο μπαμπάς κάνει τη… διαφορά στη σχέση με την κόρη του

webkorinthos.παιδι

Η αλήθεια είναι πως ο ρόλος του πατέρα στη ζωή και το μεγάλωμα της κόρης του είναι τόσο ουσιώδης που μπορεί να καθορίσει σε τεράστιο βαθμό τον τρόπο που αντιλαμβάνεται και αντιμετωπίζει τη ζωή μεγαλώνοντας! Και για αυτό το λόγο, κάθε μπαμπάς θα πρέπει να μπορεί να κάνει τη… διαφορά και να γίνει ο “ήρωας” του κοριτσιού που μεγαλώνει! Και πώς θα το πετύχει αυτό; Ρίξε μια ματιά παρακάτω και θα μάθεις!

Παίρνοντας μέρος στις καθημερινές ανάγκες του μωρού
Ακόμη και στη βρεφική ηλικία ο μπαμπάς μπορεί να αφήσει το “στίγμα” του στο μωρό του, αναλαμβάνοντας να το φροντίσει και να είναι ενεργό μέλος στις καθημερινές διαδικασίες. Κάποτε αυτό μπορεί να φάνταζε παράξενο (αν ρωτήσουμε τους μπαμπάδες μας, θα μας πουν ότι δεν έχουν αλλάξει ποτέ πάνα), αλλά πλέον είναι αστείο να μιλάμε για κάτι τέτοιο!

Βοηθώντας την κόρη να γίνει ένας πιο δομημένος ενήλικος
Σύμφωνα με έρευνες, όταν μια κόρη έχει λάβει “ζεστασιά” και υποστήριξη και έχει διδαχθεί από νεαρή ηλικία την οριοθέτηση και την ιεράρχηση αναγκών και ευθυνών από τον πατέρα είναι πολύ πιο πιθανό φτάνοντας στην εφηβεία και έπειτα την ενηλικίωση να μάθει να διαχειρίζεται καλύτερα το στρες και το άγχος της.

Υιοθετώντας τη συμπεριφορά που θα ήθελε να έχουν οι άλλοι απέναντί της
Οι εικόνες και οι συμπεριφορές που αποτυπώνουμε από τους γονείς μας είναι και αυτές που θα διαμορφώσουν μετέπειτα τον τρόπο που συνδεόμαστε και σχηματίζουμε ερωτικές και κοινωνικές σχέσεις. Αν, λοιπόν, ο πατέρας αντιμετωπίσει την κόρη του με ανιδιοτελή αγάπη, αν επικοινωνεί μαζί της ελεύθερα και ανοιχτά και της αφήνει το περιθώριο να εκφράζεται, τότε είναι πολύ πιθανότερο να μεταφέρει και εκείνη αυτή τη συμπεριφορά στις μελλοντικές σχέσεις της.

Μπαμπάδες με κόρες: Πέντε πράγματα που μπορεί να κάνει ένας πατέρας για να “εμπνεύσει” την κόρη του

Μαθαίνοντάς της πόσο όμορφος άνθρωπος είναι η ίδια
Είναι πολύ κοινό να ακούς τους γονείς (και όλους μας) να αποκαλούν την κόρη τους γλυκιά και όμορφη, αλλά ελαφρώς πιο σπάνιο να της λένε πόσο ξεχωριστή, αστεία ή δημιουργική είναι. Τα κορίτσια και εν γένει τα παιδιά είναι αναγκαίο να ακούν ότι είναι κάτι παραπάνω από όμορφα και χαριτωμένα και οι μπαμπάδες μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο σε αυτά, υπενθυμίζοντας και… κανακεύοντας τις κόρες τους και για τις προσωπικότητές τους.

Αναλαμβάνοντας το ρόλο του μέντορα
Οι πατεράδες είναι εκείνοι που μπορούν να “σπρώξουν” τις κόρες τους να αξιοποιήσουν και να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, παίρνοντας τον ενεργό ρόλο της καθοδήγησης και της συμμετοχής στις δραστηριότητές τους. Σύμφωνα με έρευνες, τα παιδιά που δέχονται ενθάρρυνση και υποστήριξη στα “θέλω” τους από μικρή ηλικία έχουν και περισσότερες πιθανότητες να ακολουθήσουν μια επιτυχημένη καριέρα!                          www.tlife.gr

CARAMEL – Παιδικά

About Μαρία Νικολοπούλου