Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΓΛΥΚΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ

webkorinthos.stefani

Ένα διαφορετικό γλυκό για το γιορτινό τραπέζι πολύχρωμο και λαχταριστό που δεν θα αφήσει κανέναν καλεσμένο ασυγκίνητο…

Υλικά

 250 γρ ανάλατο βούτυρο , μαλακωμένο
340 γρ κουβερτούρα σε κομμάτια
1 φλιτζάνι καραμέλες βουτύρου
1 ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
225 γρ καρύδια , συν περισσότερα για επικάλυψη
½ φλιτζάνι σταφίδες ή κορινθιακή σταφίδα ( μια-δυο χούφτες )
Ζαχαρωμένα κόκκινα και πράσινα κεράσια –κόνιτα

Οδηγίες:
Αλείψτε μια φόρμα για κέικ με αποσπώμενες πλευρές  με  βούτυρο και καλύψτε το με διάφανης πλαστική μεμβράνη . Ρίχνουμε τα κομματάκια σοκολάτας και καραμέλες βουτύρου , το συμπυκνωμένο γάλα και τη βανίλια σε ένα μέτριο κατσαρόλι .Βάλτε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και την θερμοκρασία σε χαμηλή ένταση.

Καλύψτε το άδειο  συμπυκνωμένο γάλα με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο κέντρο του ταψιού -κέικ .

Ανακατέψτε   τα υλικά που έχουμε στο κατσαρόλι και αφήστε να λιώσουν όλα μαζί και να γίνουν ένα μείγμα Ανακατέψτε τα καρύδια και σταφίδες . Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί κέικ. Κόψτε τα κόκκινα κεράσια στο μισό με το ψαλίδι και το πράσινο κεράσια σε τέταρτα . Χρησιμοποιήστε τα πράσινα κομμάτια για να κάνει τα φύλλα και το κόκκινο για να  κάνετε τα μούρα .

Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο και άφησε μια νύχτα .Αφαιρέστε το δοχείο από το κέντρο, στη συνέχεια χαλαρώστε  τις πλευρές και το κάτω μέρος με μία σπάτουλα. Κόψτε το σε λεπτές φέτες και σερβίρετε .

eisaigynaika.gr

ΟΙ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ

About Μαρία Νικολοπούλου