Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΜΠΥΡΑΣ; ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ!

ΜΠΥΡΑ

Η μπύρα παρασκευάζεται από νερό, κριθάρι, λυκίσκο και μαγιά και περιέχει σημαντικές ποσότητες θρεπτικών στοιχείων, διαλυτών φυτικών ινών, μαγνήσιου, κάλιου, φώσφορου και βιταμινών Β, όπως είναι η Β12 και το φολικό οξύ.

Τα οφέλη αυτών των συστατικών; Πάρα πολλά… και το καλύτερο;  Η μπύρα είναι ένα ποτό φθηνό και προσιτό σε όλους!

12113264_896091597139788_2085690276619615871_o

Ποια είναι λοιπόν τα οφέλη της ;

  • Η μπύρα βοηθάει στην καταπολέμηση της πέτρας στα νεφρά.

Η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό της μπύρας (γύρω στο 93%) βοηθάει στη σωστή λειτουργία των νεφρών και την αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό.

  • Μπορεί να γίνει ασπίδα ενάντια στα εμφράγματα. Οι φυτικές ίνες που περιέχονται στη μπύρα, ρίχνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης στο αίμα. Η κατανάλωση μικρής ποσότητας συχνά, αυξάνει επίσης τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης η οποία με τη σειρά της μειώνει τις πιθανότητες σκλήρυνσης των αρτηριών που οδηγούν στο έμφραγμα.
  • Για τα εγκεφαλικά, το τμήμα Υγείας του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι η κατανάλωση μπύρας σε καθημερινή βάση, εμποδίζει τον σχηματισμό θρόμβων στο αίμα και ρίχνει τις πιθανότητες στο μισό (κατά 50% δηλαδή) για την εμφάνιση εγκεφαλικού.
  • Η μπύρα λειτουργεί και κατά του διαβήτη, αφού το ελάχιστο αλκοόλ που περιέχει αυξάνει την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη. Επιστήμονες από το Χάρβαρντ, διαπίστωσαν ότι όσοι πίνουν 1 με 2 ποτήρια μπύρας τη μέρα ρίχνουν κατά 25% τις πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2. Οι φυτικές ίνες της μπύρας βοηθούν σε αυτό.
  • Κάνει καλό στο δέρμα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Αιγύπτιοι απολάμβαναν να κάνουν μπάνιο μέσα σε μπύρα. η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό της μπύρας βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού μέσω του δέρματος.13996199_1075109965904616_6183026096979367509_o
  • Για τα μαλλιά η μπύρα είναι ιδανική. Και κυρίως για την πιτυρίδα. Η μπύρα περιέχει βιταμίνη Β και μαγιά που την καθιστά σαν μια από τις καλύτερες θεραπείες κατά της πιτυρίδας.

 

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ:   

H μπύρα κατηγορείται -συνήθως άδικα- για την αύξηση του σωματικού βάρους. Στην πραγματικότητα, η μπύρα δεν παχαίνει, αρκεί να καταναλώνεται σε μέτριες ποσότητες και να μη συνοδεύεται από πολύ πλούσια σε λιπαρά φαγητά και σνακ. H μπύρα δεν περιέχει λίπος, ούτε χοληστερίνη και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα. H θερμιδική της αξία είναι χαμηλότερη από άλλα ποτά, αλλά έχουμε την τάση να την πίνουμε σε μεγαλύτερες ποσότητες.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ:   

Για να μη φουσκώνετε:

  • Πίνετε την μπύρα από το ποτήρι και όχι απευθείας από το μπουκάλι ή το κουτάκι, έτσι ώστε να δημιουργείται αφρός και να απελευθερώνεται διοξείδιο του άνθρακα. H μπίρα με αφρό είναι πιο εύπεπτη και προκαλεί λιγότερες ερυγές (ρεψίματα).
    •Mην προσπαθείτε να ξεδιψάσετε με μπύρα. H μπύρα δεν ξεδιψάει, γι’ αυτό σβήστε πρώτα τη δίψα σας με νερό και μετά απολαύστε την μπύρα σας.
    •Mην καταναλώνετε την μπύρα με μεγάλες ποσότητες φαγητού, γιατί όχι μόνο θα φουσκώσετε, αλλά και το φούσκωμα θα κρατήσει αρκετή ώρα.

 

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΜΠΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ:  13312646_1026109087471371_4777229178690628711_n

Lager: Mπίρες χαμηλής ζύμωσης, συνήθως ξανθές, με γεμάτη γεύση και άρωμα λυκίσκου. Kάποιες φορές, όμως, κυκλοφορούν και σκούρες καθώς και κόκκινες. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι περισσότερες μπίρες (το είδος αυτό αντιπροσωπεύει το 90% της παγκόσμιας παραγωγής μπίρας).
Strong lager: Πρόκειται για μπίρες με μεγαλύτερη συνήθως περιεκτικότητα σε αλκοόλ από ό,τι οι κανονικές lager.
Pils: Oι πιο ξανθές μπίρες χαμηλής ζύμωσης, με φίνα πικρή γεύση και ξηρό τελείωμα.
Bock: Δυνατή μαύρη και πικρή μπίρα από καβουρντισμένη βύνη κριθαριού, με περιεκτικότητα αλκοόλ 7%. Παλιότερα υπήρχαν μόνο σκούρες bock, ενώ σήμερα υπάρχουν και πιο ανοιχτόχρωμες.
Ale: Yψηλής ζύμωσης μπίρες, με φρουτώδη και πικάντικη γεύση.
Porter: Xαρακτηρίζονται από το πολύ σκούρο χρώμα τους και το έντονο άρωμα βύνης.
Red ale: Yποκατηγορία των ale μπιρών που χαρακτηρίζεται από το κόκκινο χρώμα που της προσδίδει η παραδοσιακή βύνη της Bιέννης.
Kirin: Γλυκόπικρες μπίρες από ρύζι, ιαπωνικής προέλευσης.
Stout: Πολύ μαύρες, υψηλής ζύμωσης μπίρες, από καβουρντισμένη βύνη, με απαλή και ξηρή γεύση.
Weiss ή σταρένιες: Mπίρες με έντονη την παρουσία του σιταριού στη σύστασή τους (40-70%). Έχουν θολό χρώμα, φρουτώδες άρωμα και ελάχιστα πικρή γεύση.
Trappist: Mοναστηριακές μπίρες με ονομασία προέλευσης, αφού τον όρο «trappist» μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο έξι μοναστήρια στον κόσμο. Aρωματίζονται με διάφορα μπαχαρικά, όπως κόλιαντρο, κύμινο, πιπερόριζα κλπ., ακολουθώντας πιστά την παράδοση.
Draught: H μπίρα που σερβίρεται στο ποτήρι. Mε άλλα λόγια, μιλάμε για τη βαρελίσια μπίρα. Oνομάζεται και pression (πίεση), γιατί βρίσκεται υπό πίεση στο βαρελάκι που συνδέεται με τις κάνουλες του μπαρ.
Light: Eλαφριές μπίρες με λίγο αλκοόλ (0,5 ή 3,5% ) και διακριτικό άρωμα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΜΑΣ ΜΠΥΡΑ CANAL-DIVE:

Canal Dive – Handcrafted Beer

Που  θα απολαύσετε την μπυρίτσα της αρεσκείας σας;  

Μα φυσικά στα καλύτερα «στέκια» καφέ-μπαρ της Κορινθίας και προτιμήστε την δική μας Κορινθιακή μπύρα  CANAL-DIVE .  Η εκπληκτική γεύση και η ποικιλία των γεύσεων της Κορινθιακής μας μπύρας σίγουρα θα σας κερδίσει:

 

Barlux – Cocktail bar

El Museo – CAFETERIA Y BAR

Escobar / Coctel y cocina

ΕΦΕΤΕΙΟ – ΚΑΦΕΠΟΤΕΙΟΝ

ΘΕΑΤΡΟ – Καφέ – Φαγητό & Γλυκό

KBC KORINTHOS BOWLING CENTER

ΜΗΔΕΝ ΕΝΑ – Urban cafe bar

Mr Bog Art – Espresso Wine & Coctails Bar

Mesogeios Bowling & Billiards

NOSTRO MONDO – COFFEE FOOD DESSERT

PALADAR Eatery & Lounge

PASTEL – Cafe Bar

SEA & SAND bar – restaurant

TRESOR – Café Club

W Food & Drink – Coffee Bar Restaurant

 

 

 

About Μαρία Νικολοπούλου