Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Δείπνο στο σπίτι; 4 εύκολες συνταγές για να δοκιμάσεις

Δείπνο στο σπίτι; 4 εύκολες συνταγές για να δοκιμάσεις

Ραντεβού στο σπίτι σημαίνει comfort food, ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί και χουχούλιασμα στον καναπέ για ταινία. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις αρκετή ώρα στην κουζίνα για να ετοιμάσεις το τέλειο δείπνο, αρκεί να φτιάξεις την ιδανική ατμόσφαιρα κι ένα φαγητό που θα ενθουσιάσει με την απλότητα και τη γεύση του.

Noodles με γαρίδες και καρύδα

Δείπνο στο σπίτι; 4 εύκολες συνταγές για να δοκιμάσεις
bevcooks.com

 

Υλικά για 2 μεγάλα μπολ
1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.γ. σησαμέλαιο
500 γρ. μεγάλες γαρίδες, αποψυγμένες, ξεφλουδισμένες και αποφλοιωμένες
3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποποιημένες
1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
1 κίτρινη πιπεριά, σε κύβους
360 γρ. γάλα καρύδας
2 φλιτζάνια ζωμό θαλασσινών
Μισό κουτί thai noodles
2 κ.σ. sriracha sauce
1 φλιτζάνι φύλλα κόλιανδρο (συν έξτρα για γαρνιτούρα)
1 lime

Εκτέλεση

Ζεσταίνεις το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτεις τις γαρίδες, ρίχνεις αλάτι και πιπέρι και τις γυρίζεις ώστε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές για 5 λεπτά. Τις αποσύρεις το τηγάνι και τις αφήνεις στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτεις περισσότερο λάδι εάν χρειαστεί και ρίχνεις το σκόρδο, το τζίντζερ και το πιπέρι. Σωτάρεις για ένα λεπτό, στη συνέχεια προσθέτεος το γάλα καρύδας, τον ζωμό, τα ζυμαρικά, τη sriracha και τον κόλιανδρο. Τα φέρνεις σε βράση, χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις να σιγοβράσει μέχρι να μαγειρευτούν τα ζυμαρικά, για περίπου 5 λεπτά.

Βγάζεις το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτεις αρκετό lime. Γαρνίρεις με επιπλέον κόλιανδρο και το μοιράζεις στα μπολ.

Ψητές πατάτες με τσίλι

chilipotatos
joythebaker

 

Υλικά
3 κ.σ. αλεύρι καλαμποκιού
1 1/2 κ.σ. σκόνη τσίλι
1/4 κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1/4 κ.γ. σκόνη σκόρδου
3 πατάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι τυρί cheddar τριμμένο
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
Εκτέλεση

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 230 βαθμούς και στρώνεις αντικολλητικό χαρτί σε ταψί. Το ψεκάζεις ελαφρά με λάδι.

Σε ένα μπολ ρίχνεις το αλεύρι καλαμποκιού και τα μπαχαρικά και ανακατεύεις καλά. Ραντίζεις τις πατάτες με το λάδι και τις περνάς από το μείγμα των μπαχαρικών.

Τοποθετείς τις πατάτες στο ταψί και τις ψήνεις για 30 με 40 λεπτά. Στη συνέχεια βγάζεις το ταψί, ρίχνεις το τυρί και το ξαναβάζεις για 2-3 λεπτά. Σερβίρεις γαρνίροντας με τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια. Ταιριάζουν τέλεια με σπιτική κόκκινη σάλτσα.

Βάφλες με μπέικον

baconwaffles
shutterbean.com

 

Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
Μια πρέζα μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαγειρεμένο μπέικον
2 μεγάλα αυγά
1 1/2 φλιτζάνια γάλα
2 κουταλιές της σούπας φυτικό έλαιο
Σιρόπι σφενδάμου για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις τη βαφλιέρα. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, ρίχνεις το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύεις. Προσθέτεις το τυρί και το μπέικον και ανακατεύεις.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς τα αυγά, το γάλα και το λάδι. Προσθέτεις τα ξηρά συστατικά στο υγρό μείγμα και χτυπάς ελαφρά μέχρι νασυνδυαστούν όλα μαζί, φροντίζοντας να μην αναμειχθούν τελείως.

Λαδώνεις τη βαφλιέρα και ρίχνεις περίπου το 1/2 του φλιτζανιού σε κάθε θέση για βάφλα. Αφήνεις να μαγειρευτεί για 3 λεπτά και επαναλαμβάνεις.

Σερβίρεις με σιρόπι σφενδάμου.

Macaroni and cheese

macandcheese
feastandfarm.com

 

Υλικά
1 1/2 φλιτζάνια μακαρονάκι
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Βράζεις τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες.
Όσο βράζουν, λιώνεις το βούτυρο σε μια κατσαρόλα ή μπολ αρκετά μεγάλο ώστε να χωράνε τα μακαρόνια.
Προσθέτεις το αλεύρι και ανακατεύεις σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά.
Προσθέτεις το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
Μαγειρεύεις τη σάλτσα για περίπου 6 λεπτά.
Ανακατεύεις το τυρί μέχρι να λιώσει. Το αποσύρεις από τη φωτιά.
Στραγγίζεις τα ζυμαρικά και προσθέτεις τη σάλτσα.
Τοποθετείς τα ζυμαρικά σε μία γάστρα και τα ψήνεις ελαφρώς μέχρι να κάνουν μία κρούστα.

.madamefigaro.gr

ΘΕΑΤΡΟ – Καφέ – Φαγητό & Γλυκό

DOLCI PASSIONI – Gelateria Italiana

About Μαρία Νικολοπούλου