Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Διήμερο Αγίου Πνεύματος στα φυσιολατρικά Τρίκαλα Κορινθίας

Διήμερο Αγίου Πνεύματος στα φυσιολατρικά Τρίκαλα Κορινθίας

Ένας μαγευτικός προορισμός μόλις 144 χλμ. από την Αθήνα.

Με λιγότερο από μία ώρα απόσταση από την Κόρινθο , θα ευχαριστηθείτε την πορεία σας προς έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των εκδρομέων του Σαββατοκύριακου.

Μια στάση στον Ισθμό της Κορίνθου

για εφοδιασμό και κάτι για τον δρόμο είναι ότι πρέπει. Κοιτάς την στενή λωρίδα γης που ενώνει την Στερεά Ελλάδα με την Πελοπόννησο και τον Ισθμό της Κορίνθου να μετατρέπει την Πελοπόννησο σε ένα τεράστιο «νησί», καταλαβαίνεις πόσο δύσκολο επίτευγμα ήταν το άνοιγμα μιας τέτοιας λωρίδας. Άρχισε την λειτουργία της τα 1893 και διήρκεσε ένδεκα ολόκληρα χρόνια για να κατασκευαστεί.

Πάνω στην γέφυρα περαστικοί κάνουν μια ευχή και δένουν ένα κομμάτι νάιλον η σακούλας πάνω στα κάγκελα της. Γεμάτη η γέφυρα με ευχές, κοντοστέκεσαι πάνω της και αγναντεύεις το μοναδικό αυτό τοπίο μεταξύ του Σαρωνικού και Κορινθιακού κόλπου.

Η λίμνη Δόξα στην «Κορινθιακή Ελβετία»!

Πηγαίνοντας προς τα Τρίκαλα Κορινθίας θα σας πρότεινα να επισκεφθείτε και την σαγηνευτική τεχνητή λίμνη Δόξα. Σε υψόμετρο 900 μέτρων στην Αρχαία Φενεό Κορινθίας, ανάμεσα σε πυκνά δάση που κοσμούν τα βουνά γύρω από την λίμνη, δεσπόζει στην μέση της, πάνω σε μια στενή λωρίδα γης το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου.

Με το που την αντικρίζεις βλέπεις ένα τοπίο μοναδικό!

Στον πυθμένα της λέγεται πως βρίσκεται το παλιό εικονοστάσι του Αγίου Γεωργίου που πολλοί τολμηροί βουτούν στα νερά της για την αναζήτηση της.

Πήραμε τον δρόμο για ξενοδοχείο , στα μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας για σπα και χαλάρωση, δεν ξέραμε ποιο να πρωτοδιαλέξουμε ανάμεσα στα πιο υπέροχα ξενοδοχεία που έχει εδώ

Τα Άνω, Μεσαία και κάτω Τρίκαλα Κορινθίας είναι χωριουδάκια που σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις και να ταξιδέψεις μέσα στο φυσικό τους τοπίο στις βορειοανατολικές πλαγίες της Ζήριας.

Εμείς μείναμε στα Μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας και περπατήσαμε βραδάκι για την αναζήτηση του καλύτερου πιάτου!

Ανεπιφύλακτα λοιπόν σας προτείνω χωρίς δεύτερη σκέψη το «μαστιχάτο» που θα το βρείτε στο εστιατόριο εκλεκτής κουζίνας «Όπως Παλιά». Κοτόπουλο με λαχταριστή σάλτσα μαστίχας μέσα σε πήλινο σκεύος που θα ταξιδέψει τον ουρανίσκο σας.

Αυτές οι στιγμές είναι που μένουν… Η Ελλάδα μας έχεις πολλά μέρη που αξίζουν να τα επισκεφτείς και να περάσεις μοναδικά! Ένα από αυτά είναι τα Τρίκαλα Κορινθίας με τις «Κορινθιακές Άλπεις» όπως συνηθίζουν να τις λένε!

About Μαρία Νικολοπούλου