Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Διακοσμήστε το σπίτι σας μεταμορφώνοντας άχρηστα παλιά αντικείμενα!

webkorinthos.παλια

Συγκεντρώσαμε κάποιες απίθανες ιδέες ανακύκλωσης παλιών οικιακών -και όχι μόνο- αντικειμένων σε έπιπλα και διακοσμητικά και σας τις παρουσιάζουμε.

Βαλιτσάκι σε ντουλαπάκι-φαρμακείο

Οι παλιές βαλίτσες των γονιών ή των παππούδων μας είναι συνήθως πανέμορφα vintage κομμάτια που δε μας «κάνει καρδιά» να πετάξουμε, αλλά ούτε και να χρησιμοποιήσουμε μπορούμε (κυρίως γιατί δεν έχουν ροδάκια). Μπορούν, όμως, κάλλιστα να τοποθετηθούν σε έναν τοίχο (ακόμα και πάνω από τον νεροχύτη του μπάνιου) και, εφόσον κολλήσουμε πάνω τους έναν καθρέφτη, να λειτουργήσουν ως ντουλαπάκι-φαρμακείο.

Παλιό βαρέλι σε τραπέζι

Σχετική εικόνα

Μεταμορφώστε το παλιό βαρέλι που έχετε στην αποθήκη ή στο χωριό σε εκπληκτικό τραπέζει κόβοντάς το στη μέση και τοποθετώντας επάνω του τάβλες που θα κολλήσετε μεταξύ τους ή ένα κομμάτι γυαλί.

Παλιό κομοδίνο με κορμούς ξύλου

Το παλιό σας κομοδίνο μπορεί να γίνει η πιο in πινελιά μέσα στο σπίτι εάν του κολλήσετε μικρά κομμάτια κορμού ξύλου.

 

Παλιές ρακέτες σε καθρέφτες

Υπάρχουν αμέτρητα αντικείμενα που μπορούν να μετατραπούν σε καθρέφτες, αρκεί να… κολλήσετε έναν καθρέφτη πάνω τους. Οι παλιές ρακέτες είναι σίγουρα μία πρωτότυπη ιδέα, ιδανική για ρετρό σπίτια.

Πλυντήριο ρούχων σε «φου-φου»

Από τις πιο πρωτότυπες χρήσεις παλιών αντικειμένων είναι αυτός ο κάδος πλυντηρίου ρούχων, στον οποίον μπορείτε να βάλετε μερικές πέτρες ή τούβλα, να τον τοποθετήσετε πάνω σε ένα σκαμπό και ανάψετε φωτιά με κάρβουνο. Μία έξυπνη ιδέα για ζέστη στο μπαλκόνι ή στην βεράντα (αποφύγετε να το βάλετε μέσα στο σπίτι).

Υδρόγειος σε λάμπα ή μπολ

«Ξεθάψατε» την υδρόγειο που κοσμούσε το παιδικό σας δωμάτιο από το πατάρι και θέλετε να την ξαναβάλετε στην ζωή σας; Κόψτε την στα δύο και περάστε ένα ντουί με καλώδιο για να την κάνετε ή λάμπα ή απλά γυρίστε την ανάποδα και χρησιμοποιήστε την ως διακοσμητικό μπολ.

Λάμπα σε θερμοκήπιο

Εφόσον μπορέσετε την ξεβιδώσετε και να την γεμίσετε –το γέμισμα φαίνεται σχετικά εύκολη υπόθεση- θα έχετε φτιάξει εξαιρετικά διακοσμητικά για τη βεράντα σας, ενώ μπορείτε μάλιστα κρεμάσετε πολλές από αυτές και από το ταβάνι.

Σκοινί αναρρίχησης σε πολυέλαιο

Αν είστε λάτρεις της αναρρίχησης και δεν ξέρετε τι να κάνετε με παλιά σας σχοινιά που έχουν ταξιδέψει μαζί σας σε όλη την Ελλάδα, κρεμάστε τα ψηλά φτιάχνοντας αυτόν τον πολυέλαιο.

Χαλάκι της γυμναστικής σε θήκη για λάπτοπ (ή τάμπλετ)

Θα χρειαστεί μόνο να το κόψετε στις σωστές διαστάσεις και να το ράψετε γύρω-γύρω. Το εν λόγω χαλάκι μπορείτε ακόμα να το κόψετε σε σχήμα σουβέρ για τα ποτήρια σας.

Φτιάξτε τραπεζάκι με κορμούς δέντρων που αγοράσατε για το τζάκι

Είναι ό,τι πρέπει για να βάζετε τις τούρτες γεννεθλίων στο τραπέζι ή να το βάλετε σε μιά γωνιά και να το διακοσμήσετε με κεριά.

Πηγή

JEMA – Ι.ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.

ΔΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΕΙΔΗ

About Μαρία Νικολοπούλου