Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Διακόσμηση σπιτιού 2020: Τα 6 νέα στυλ διακόσμησης που θα κυριαρχήσουν

Διακόσμηση σπιτιού 2020: Τα 6 νέα στυλ διακόσμησης που θα κυριαρχήσουν

Γνωρίζουμε πως ακόμα δεν έχουμε πλησιάσει καν το τέλος του 2019, αλλά ο χρόνος κυλάει γρήγορα. Οι τάσεις στην διακόσμηση του σπιτιού για το 2020 έχουν ήδη διαμορφωθεί και θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουμε τα σπίτια μας!

Και ο λόγος που μιλάμε για αλλαγή είναι πως δεν πρόκειται για ένα αναμάσημα ή επαναφορά παλιών στυλ διακόσμησης, αλλά για 6 νέα στυλ διακόσμησης που δεν είχαμε δει ως τώρα. Ας ρίξουμε λοιπόν μια κλεφτή ματιά στο τι θα κυριαρχήσει στις τάσεις διακόσμησης σπιτιού για το 2020!

Μοντέρνο μεσογειακό στυλ διακόσμησης

 

KOURTAKIS LIGHTING

 

Μορφές επίπλων σαν γλυπτά, παιχνιδιάρικα μοτίβα και ζωντανά χρώματα είναι τα χαρακτηριστικά αυτής της τάσης διακόσμησης. Αν θέλεις να τολμήσεις το κάτι παραπάνω στην διακόσμηση του σπιτιού σου το μοντέρνο Μεσογειακό στυλ είναι εδώ για εσένα.

Αν παρατηρήσεις τα χρώματα των τοίχων και το πάτωμα διατηρούνται σε ταπεινά επίπεδα, σαν να αποτελούν ένα καμβά για να απλώσουν τα χρώματα τους οι καναπέδες, οι πολυθρόνες και τα έργα τέχνης σε στυλ Kandinsky Όσο αφορά τα υλικά μιλάμε καθαρά φυσικά υλικά όπως το terrazzo (το οποίο αποτελείται από μια μίξη υλικών, σαν μωσαικό από μάρμαρο, γρανίτη και τσιμέντο), ρατάν και βελούδο που προσδίδει πολυτέλεια.

Εκλεκτικό Γήινο στυλ διακόσμησης

Αν αγαπάς την διακόσμηση Boho, αυτό είναι το στυλ που θα πρέπει να ακολουθήσεις το 2020. Γενικά η διακόσμηση boho πηγαίνει προς πιο σκούρα χρώματα από ότι παλιότερα. Αυτό το στυλ διακόσμησης πρόκειται για μια μείξη απρόσμενων υφών και γήινων τόνων.

Χρώματα της ερήμου σε συνδυασμό με τερακότα και μουσταρδί δημιουργούν έναν μποεμ ζεστό χώρο. Τα γεωμετρικά μοτίβα, τα φτερά και τα τροπικά φυτά παραπέμπουν σε πιο tribal αφρικανικές καταστάσεις, ενώ το αναπάντεχο βελούδο σε έναν boho χώρο περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση! Παρόλα αυτά τα παράξενα συναπαντήματα, το νέο στυλ διακόσμησης είναι πανέμορφο και μοναδικό!

Το νέο κλασσικό country στυλ διακόσμησης του 2020

Αγαπάμε την ζεστασιά και την ηρεμία της ζωής στο σπίτι της υπαίθρου, αλλά είναι μια καλή ιδέα να εκσυγχρονίσουμε το country στυλ διακόσμησης και να το φέρουμε στο σήμερα. Αυτό ακριβώς κάνει αυτή η νέα τάση διακόσμησης τάσης του 2020: Διατηρεί την country απλότητα και ζεστασιά σε μια πιο μοντέρνα παραλλαγή. Ξύλο σε ζεστές αποχρώσεις, μαύρο μέταλλο σε αρκετή δόση και αποχρώσεις του γκρι. Θα λέγαμε ότι πρόκειται για ένα πάντρεμα Σκανδιναβικής και Ιαπωνικής διακόσμησης!

Πολυτέλεια με… καμπύλες

Μεσογειακό, γήινο και της υπαίθρου… πολύ το προσγειώσαμε έτσι; Αυτό το στυλ διακόσμησης μας πάει στο άλλο άκρο, το πολυτελές, το glamorous, σχεδόν στα όρια του κιτς! Στρογγυλεμένοι βελούδινοι καναπέδες και έπιπλα παντού , τζάμι που καθρεπτίζει πάνω σε τραπεζάκι σαλονιού με ορειχάλκινο σκελετό, βαρύ χαλί και κουρτίνες ζακαρ σε σκούρο μπλε συνθέτουν ένα σκηνικό πολυτέλειας. Ένα πλούσιο και τολμηρό στυλ με σκούρα χρωματική παλέτα στους τοίχους και το πάτωμα που δίνει βάθος στον χώρο.

Φέρε το έξω… μέσα!

Ποιος δεν θα ήθελε να καταργήσει τα σύνορα του εξωτερικού χώρου του σπιτιού του από τον εσωτερικό χώρο; Είτε πρόκειται για κήπο είτε για μπαλκόνι. Η νέα τάση διακόσμησης του 2020 προστάζει ακριβώς αυτό: Επέλεξε έπιπλα με βάση το ξύλο για το εσωτερικό του σπιτιού σου και η αίσθηση ανανέωσης και χαλάρωσης του καλοκαιριού θα σε ακολουθεί όλο τον χρόνο!  Συνδύασε τα με μαξιλάρια και ριχτάρια σε εκρου αποχρώσεις και φέρε τις γλάστρες μέσα στο σαλόνι τώρα που χειμωνιάζει.

Χαλαρός μινιμαλισμός

Όπως έχουμε παρουσιάσει σε άρθρα μας, ο μαξιμαλισμός πήρε την θέση του μινιμαλισμού τον τελευταίο καιρό, έπειτα από χρόνια επικράτησης της μινιμαλ διακόσμησης. Με μια πιο χαλαρή μορφή του όμως, λιγότερα αυστηρή και αποστειρωμένη και με την προσθήκη υφών και υφασμάτων επιστρέφει δυναμικά το 2020! Η παλέτα των χρωμάτων παραμένει συγκρατημένη, αλλά τα φυσικά υλικά όπως το ξύλο της τραπεζαρίας παίζουν σε πιο έντονες υφές και χρώματα. Είναι ένα στυλ ήρεμο, αλλά συναρπαστικό ταυτόχρονα. Η προσθήκη αυτών των πανέμορφων κουρτινών και των μαλακών πολυθρονων τραπεζαρίας δημιουργεί μια μεγάλη αίσθηση ισορροπίας και ζεσταίνει συνολικά τον χώρο.

 

EPIPLA

κλικ για  Έπιπλα

 

 

οlagiatingynaika.gr

About Μαρία Νικολοπούλου