Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Επιστήμονες βρήκαν τον τρόπο για να αποτρέψουν τις ρυτίδες και την τριχόπτωση. Τι δείχνει η νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα

Επιστήμονες βρήκαν τον τρόπο για να αποτρέψουν τις ρυτίδες και την τριχόπτωση. Τι δείχνει η νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα
Οι ρυτίδες και το γήρας είναι από τους μεγαλύτερους φόβους των γυναικών, αλλά και των ανδρών όσο περνάνε τα χρόνια. Οι παρεμβάσεις που γίνονται από τους επιστήμονες με κρέμες και διάφορες θεραπείες αισθητικής, είναι πολλές, αλλά παραμένει ένα άλυτο πρόβλημα.

Τα τελευταία νέα στον τομέα της αντιγήρανσης είναι ευχάριστα. Μία νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα βρήκε τρόπο για να ακυρώνονται τα γονίδια που προκαλούν τη γήρανση, αλλά και την τριχόπτωση.

Η έρευνα έγινε πάνω σε ποντίκια, μειώνοντας τα μιτοχόνδρια των τρωκτικών. Τα μιτοχόνδρια παράγουν χημική ενέργεια. Αυτή την ενέργεια τη χρησιμοποιούν τα κύτταρα στο 90%, προκειμένου να επιβιώσουν, αλλά η γήρανση των ανθρώπων συνδέεται άμεσα με τη δυσλειτουργία των μιτοχονδρίων.

 

OMORFIA

Ομορφιά

 

 

Οι επιστήμονες για να διαπιστώσουν αν τα μιτοχόνδρια μπορούν να ανατρέψουν τη γήρανση, προκάλεσαν μείωση της λειτουργίας τους στα ποντίκια. Μετά τη μείωση σε διάστημα 4 έως 8 εβδομάδες, τα θηλαστικά άρχισαν να εμφανίζουν ρυτίδες, αλλά και να χάνουν τρίχωμα.

Το επόμενο βήμα της έρευνας ήταν να αποκαταστήσουν τη λειτουργία των μιτοχονδρίων στα ποντίκια. Αυτή η ενέργεια είχε το απρόσμενο αποτέλεσμα να ανανεωθεί το τρίχωμά τους και να εξαφανιστούν οι ρυτίδες.

Make-Up Beauty Bars

 

 

Ένας από τους ερευνητές της ηγετικής ομάδας, ο Keshav Singh, ανέφερε ότι αυτή η παρατήρηση που έγινε στην έρευνα, δεν έχει ξαναγίνει. Με αυτό τον τρόπο, ανατρέπονται πολλά δεδομένα για την γήρανση.http:/valueforlife.gr

About Μαρία Νικολοπούλου